Wki

Hur man håller en gasspis rengöra

Som ägare av en gasspis, är det viktigt att hålla sig till en regelbunden rengöring schema för att inte bara se till sanitet medan matlagning och laga mat, men även för estetiska och underhållsarbete. Fortsätt läsa för att lära sig om de åtgärder du kan vidta för att hålla din gasspis ren.

Steg

Hur man håller en gasspis rengöra. Stäng av alla dina gasbrännare och låt kaminen svalna helt innan du rengör för att hindra dig från att bli bränd eller skadad.
Hur man håller en gasspis rengöra. Stäng av alla dina gasbrännare och låt kaminen svalna helt innan du rengör för att hindra dig från att bli bränd eller skadad.
 1. 1
  Stäng av alla dina gasbrännare och låt kaminen svalna helt innan du rengör för att hindra dig från att bli bränd eller skadad.
 2. 2
  Fyll din diskho eller tvättställ med varmt vatten och tillsätt tillräckligt flytande diskmedel tvål för att skapa ett diskmedel, tvål blandningen.
 3. 3
  Ta din braskamin gasbrännare yta och placera dem i vatten och tvål blandningen i blöt i flera minuter eller tills befintlig smuts kan lätt torkas bort.
 4. 4
  Använd en rengöring trasa för att rengöra ytan brännare efter att de har dränkts i flera minuter.
 5. 5
  Använd en rak stift för att rengöra insidan av hålen av ytan brännare där gaslågor avges.
 6. 6
  Skölj din yta brännare ordentligt i varmt vatten för att skölja bort eventuella kvarvarande tvål eller lödder.
 7. 7
  Placera dina gasbrännare yta upp och ner på en ren, torr handduk att låta dem torka helt.
  • Som ett alternativ torkning metod, kan du placera din yta brännare uppochnervänd i en ugn i 30 minuter vid 300 grader Fahrenheit (148,88 grader Celsius).
 8. 8
  Byt ut eller installera dina gasbrännare yta tillbaka till din stovetop efter att de har torkat helt.

Rengör dina galler gasbrännare eller ringar

 1. 1
  Fyll ett handfat eller diskbänk med varmt vatten och tillsätt flytande diskmedel tvål för att göra en rengöringslösning för din brännare galler.
 2. 2
  Ta din brännare galler eller ringar genom att lyfta varje galler från runt varje brännare på din stovetop.
 3. 3
  Använd en mjuk, icke-slipande svamp eller för att rengöra bort all smuts eller skräp från alla dina brännare galler.
 4. 4
  Använd bakpulver pasta för att skrubba bort fläckar och smuts som är svår att rengöra med tvål och vatten blandning.
  • Du kan också lägga till 1 kopp (236,58 ml) av bakpulver till en stor kastrull med kokande vatten och dränka brännaren galler fullo i det kokande vattnet. Koka galler tills all smuts har avlägsnats. Du kanske måste utföra denna procedur två gånger eftersom du kommer att kräva en brännare galler att koka vattnet.
 5. 5
  Skölj din brännare galler under varmt, rent vatten och placera dem på en ren handduk att torka helt innan du sätter tillbaka dem på spishäll.

Rengör ytan gas stovetop

 1. 1
  Ta dina galler gasbrännare och ställ dem åt sidan.
 2. 2
  Avlägsna och kassera stora bitar eller bitar av torkad mat och skräp som har samlats in under galler, såsom risgryn eller förkolnade kött.
 3. 3
  Spraya hela ytan gas stovetop med fönsterputsmedel eller en tvål och varmt-vatten-blandning.
  • För en helt naturlig rengöring alternativ, blanda en halv kopp (118,29 ml) av bakpulver och en halv kopp (118,29 ml) i vatten.
 4. 4
  Använd en svamp eller mjuk trasa för att sprida din rengöringslösning kring spishäll och att skrubba bort eventuella befintliga tuffa fläckar.
 5. 5
  Använd en ren, torr trasa för att avlägsna överflödig rengöringsvätska.
  • Om du använde bakpulver som din rengöringsmedel, sprej vit vinäger över hela stovetop yta efter att du är klar med rengöringen. Detta förfarande kommer att undanröja eventuella kvarvarande bakterier och smälta de klumpar av bakpulver för enklare rengöring.
 6. 6
  Byt gas galler spisplattan till sina ursprungliga platser när du är klar med rengöringen.
 7. 7
  Färdigt.

Tips

 • Rådfråga din braskamin instruktions manual eller kontakta tillverkaren direkt om du behöver vägledning med att ta bort eller installera några delar av din gasspis för rengöring.

Varningar

 • Använd inte tandpetare eller trä pinnar att rengöra insidan hål av dina gasbrännare yta eftersom de kan lossna eller fastna inuti.
 • Använd inte stålull eller rengöringsmedel på din stovetop eftersom de får permanent repa ytan.

Saker du behöver

 • Flytande diskmedel tvål
 • Rengöring trasa eller handduk
 • Rakt stift
 • Icke-slipande svamp eller rengöring pad
 • Bakpulver pasta
 • Glasrengöringsmedel lösning
 • 1,5 dl (354,88 ml) bakpulver (valfritt)
 • Vit vinäger (tillval)