Wki

Hur får spindlar ut ur ditt hus utan att döda dem

Alla kommer ibland titta upp och hitta en spindel klängande på väggen eller dinglar från taket. Många människor har en fruktansvärd rädsla för spindlar, och vill döda dem direkt, men du behöver inte döda dem för att bli av med dem! Det finns många sätt att säkert återvända en spindel till utomhus utan att skada den! Du behöver bara för att få ditt mod upp och vara modig!

Steg

Hur får spindlar ut ur ditt hus utan att döda dem. Få inte panik när du ser spindeln.
Hur får spindlar ut ur ditt hus utan att döda dem. Få inte panik när du ser spindeln.

Framställning

 1. 1
  Få inte panik när du ser spindeln. Det kommer bara göra det svårare att fånga.
 2. 2
  Det kan vara till hjälp för att identifiera spindeln som en ofarlig art, eller en mycket giftiga arter. De flesta spindlar är ofarliga, men vissa spindlar är mer giftiga. Om spindeln har inget hår, är becksvart, har en stor mage med ett rött märke på toppen och en på undersidan formad som ett timglas, är det den farliga svarta änkan. Om den har en fiol märke på ryggen, är det en fiol spindel, eller brun enstöring, en annan mycket farlig spindel.

För de ofarliga arter

 1. 1
  Om spindeln är på taket, får en tydlig kopp eller glas (så att du kan se igenom det) och en styv pappersremsa eller registerkort.
 2. 2
  Placera en stol eller pall under spindeln och försiktigt stå på stadig stol eller pall. Var noga med att inte falla.
 3. 3
  Med kopp eller ett glas och kort i handen, snabbt placera koppen över spindeln ordentligt. Knacka kanterna på koppen för att försöka göra spindeln falla i. När den gör det, ta registerkort och glida in mellan taket och koppen.
 4. 4
  Ta spindeln utanför, och ställ den gratis.
 5. 5
  Samma metod kan användas för en spindel på golvet eller väggen.
 6. 6
  Om spindeln dinglar från en bana, placera koppen under spindeln. Du kan behöva klippa banan med sax. Placera kortet över spindeln, och ta det utanför för att ställa in den fritt.

För de giftiga arterna

 1. 1
  Bli inte biten. Det är också bra att veta vad de dödliga spindlar är i ditt område.
 2. 2
  Vissa leksaksföretag gör en speciell dammsugare som suger upp fel, eller så kan du använda din damm buster. Om vakuum är tillräckligt stark, kan du använda detta för att suga upp en brun enstöring. En svart änka kan vara för tung.
 3. 3
  Använd samma steg som används för ofarliga spindlar, utom med större material för att minska risken att bli biten.
 4. 4
  Ställ dem fria långt från alla husen.
 5. 5
  Om av någon chans att du blir biten, använd ett gummiband eller något annat att skära av din circluation där du blev biten. Omedelbart ringa 911 och gift kontroll, och berätta för dem vad som just hände. Få inte panik, eftersom panik gör giftet resor snabbare i blodet. Håll bettet på en höjd lägre än ditt hjärta nivå tills ambulansen och specialister anländer.
 6. 6
  Trots alla dessa säkerhetstips, kan det vara bäst att spraya spindeln för säkerheten för dig själv och andra.

Tips

 • Ha ett par handskar och en långärmad tröja, helst med en huva.
 • Om du har blivit biten av eventuell giftig spindel, alltid ringa 911 och berätta vad som hände, minns utseende av spindeln oftast är till stor hjälp
 • Om du inte kan identifiera spindeln som farlig eller ofarlig, är det alltid bäst att anta att det är farligt.
 • Alltid ha något slags botemedel mot alla typer av gift i ditt hus, så i fall du blir biten, har du alltid något som kan hjälpa till när saker och ting går över styr.

Varningar

 • Kom ihåg att vissa spindlar speciellt anpassade för att leva inomhus. "Frisläppande" utomhus kommer sannolikt dömer dem till en långsam död.
 • Har aldrig försöka fånga en dödlig spindel för hand. Det är faktiskt inte en bra idé att ta en dödlig spindel om du inte har gjort sådana saker innan. Även då det är riskabelt företag.

Saker du behöver

 • En klar kupa.
 • En plastpåse.
 • Vissa mod.
 • Ett index kort eller robust papper.
 • Skyddskläder.