Wki

Hur du begränsa ditt alkoholintag till de rekommenderade två eller färre portioner per dag

Det rekommenderas att friska vuxna som dricker alkohol bör begränsa sin dagliga alkoholkonsumtion till två eller färre portioner per dag. Det rekommenderas ofta att kvinnor bör dricka mer än en drink per dag, och män bör inte ha mer än två drinkar per dag. För friska vuxna som dricker regelbundet, kanske en drink vara bättre än två, och mer än två eller tre drinkar kan drastiskt öka dödligheten samt förekomsten av vissa försvagande och dödliga sjukdomar. Om du är en frisk vuxen som redan dricker alkoholhaltiga drycker, följ dessa steg för att se till att du inte dricker mer än två portioner av alkoholdrycker per dag.

Steg

Hur du begränsa ditt alkoholintag till de rekommenderade två eller färre portioner per dag. Drick inte alkoholhaltiga drycker.
Hur du begränsa ditt alkoholintag till de rekommenderade två eller färre portioner per dag. Drick inte alkoholhaltiga drycker.
 1. 1
  Drick inte alkoholhaltiga drycker. Det kan vara enklast att helt enkelt avstå från att dricka alkoholhaltiga drycker, speciellt om det är svårt att sluta dricka efter en eller två drinkar. Det rekommenderas inte att människor som inte dricker börjar dricka. Om du dricker alkoholhaltiga drycker, följ stegen nedan.
  • Om du ofta befinner dig i sociala situationer där man känner sig tvungna att konsumera alkohol, se Hur du sätter ner en drink.
 2. 2
  Upprätta mängden alkohol som tillhandahålls av en portion av någon dryck. Det är accepterat att en portion av alkohol är en approximation, och kan variera något. Men det råder allmän enighet om att en portion av alkohol innehåller ca 0,5 fluid ounces (eller 14.8ml) av ren alkohol (etanol).
 3. 3
  Bestäm alkoholinnehållet av drycken som du kommer att dricka. Detta brukar uttryckas som procentandel av alkohol. Alkoholen i alkoholhaltiga drycker kan variera kraftigt. Vissa typer av vanligen tillgängliga alkoholhaltiga drycker innehåller relativt likartade mängder alkohol, och för varje typ av dryck kommer det att finnas en viss variation. Tyvärr får alkoholhalten inte anges på etiketterna på alkoholdrycker.
  • Regelbunden flasköl har vanligtvis en alkoholhalt på cirka 5 procent i volym, medan lättöl är cirka 4 procent alkohol. Starka specialöl och maltdrycker kan ha en alkoholhalt på upp till ca 8 eller till och med 10 procent, medan "session" öl och utkast-stil stouts kan ha en alkoholhalt som sträcker sig från cirka 3 till 4,5 procent. Det är en missuppfattning att alla mörka öl som stout är höga i alkohol, även om vissa mörka öl som kejserliga stout kan ha hög alkoholhalt.
  • generellt har en alkoholhalt som varierar från 8 till 14 procent. Bordsvin har en räckvidd på omkring 8 till 14 procent, och alkoholhalten i mousserande vin från ca 8 till 12 procent. Även om en av dessa typer av vin är märkt som innehåller en viss procent av alkohol, kan det faktiskt innehåller något mer eller mindre alkohol. Den tillåtna variationen är olika för specifika länder, men i USA det börsnoterade procentsats kan vara omkring 1,5 procent annorlunda än den verkliga alkoholhalten.
  • Starkvin (t.ex. dessert viner, sherry och port) tenderar att innehålla mellan 17 och 22 procent alkohol.
  • Hårda sprit som vodka, whiskey, tequila, och oftast har en alkoholhalt på cirka 40 procent (80 proof). Vissa versioner av hårda sprit har en högre eller lägre alkoholhalt, så kontrollera alkoholhalten eller bevis som kommer att listas på etiketten. Alkoholen andel är hälften av bevis.
  • Liqueurs har oftast en alkoholhalt som sträcker sig från 15 till 30 procent. Alkoholhalten kan vara mycket högre, dock, och etiketter måste kontrolleras för att bestämma alkoholhalten. Liqueurs kan även innehålla höga halter av ingredienser såsom socker och även grädde som kan orsaka hälsoproblem oberoende av alkoholhalten.
 4. 4
  Bestäm volymen (fluid ounces eller milliliter) som utgör en portion för dryck som du kommer att dricka. Volymen av drycken som gör upp en portion är baserad på alkoholhalten i drycken. Att beräkna fluid ounces ren alkohol i en dryck, multiplicera den totala fluid ounces av drycken av alkoholhalt (volymprocent alkohol) av drycken. För att få milliliter alkohol, multiplicera den totala ml av drycken med alkoholhalt (volymprocent alkohol). Eftersom alkohol innehållet för specifika typer av drycker är något rörlig och portioner behöver inte vara helt exakt, kan volymen som utgör en portion för specifika drycker grovt uppskattas.
  • För regelbunden kommersiella öl (ca 5% alkohol) och lättöl (ca 4% alkohol), är en portion motsvarar 12 fluid ounces (355ml).
   • Stark specialitet öl och maltdrycker kan ha upp till ungefär dubbelt så mycket alkohol som vanligt och lättöl. Om denna typ av öl är 8 till 10 procent alkohol, då en portion kommer att vara cirka 6 fluid ounces (180 ml). Dessa typer av öl är vanligt förekommande i stora flaskor och burkar, och varje behållare kan kraftigt överstiga motsvarande två portioner. En 24oz (700ml) burk 8-procent alkohol maltdrycker kommer att motsvara cirka fyra portioner. microbrewed öl som är allmänt tillgänglig i 22oz (650 ml) flaskor vanligen har en alkoholhalt på cirka 7 procent. En 22oz (650 ml) flaska 7 procent alkohol öl kommer att vara nästan exakt motsvarar tre portioner. Försök dela starköl som är förpackad i stora behållare med en eller flera vänner.
  • För bordsvin (rött och vitt) och mousserande vin, är en portion motsvarar 4 eller 5 fluid ounces (använd en mindre servering för starkvin). Fem fluid ounces är ungefär 150 milliliter eller två tredjedelar av en kopp.
  • Portion för dessertviner är ca 3 fluid ounces (ca 90 ml).
  • För 80-bevis sprit (40% alkohol), är det allmänt accepterat att en portion motsvarar 1,5 fluid ounces (45 ml). Detta är detsamma som en vanlig shot. Dock bör 1.5oz faktiskt ge 0.6oz ren alkohol, under förutsättning att varje droppe av vätskan förbrukas. I verkligheten kan en del av vätskan inte göra det in i kroppen. Eftersom starksprit är en mycket koncentrerad källa av alkohol, kan det vara fördelaktigt att vara konservativ och anser att något mindre än 1.5oz av 80 bevis sprit (mellan 1,2 och 1.3oz) faktiskt ger 0.5oz ren alkohol.
  • Den volym som gör upp en portion för likörer kan vara mycket varierande beroende på varierande alkohol innehållet. Kahlua kan innehålla allt från 20 procent till 35 procent alkohol, beroende på region. Det är oftast 26 procent alkohol. För denna alkoholhalt, två uns motsvarar en portion. En annan vanlig likör, Baileys Irish Cream, innehåller 17 procent alkohol. Detta innebär att 3 oz av Baileys motsvarar en portion.
  • kan innehålla vätskor samt likör med variabla alkohol innehåll. Varje blandad dryck som motsvarar en portion innehåller motsvarande 1.5oz (45 ml) av 80 proof (40 procent) alkohol. Det kan vara svårt att avgöra exakt hur mycket alkohol en blandad drink innehåller, eftersom drycken kan göras med olika alkoholhaltiga ingredienser som var och en har olika alkohol innehåll. Det är enklast att välja drinkar som görs med endast en typ av alkoholhaltiga ingrediens, eller är gjorda med flera olika alkoholhaltiga ingredienser som innehåller samma mängd alkohol. Lyckligtvis har de särskilda tjänstgör motsvarigheter för några vanliga drycker redan fastställts (se avsnitten nedan), men tänk på att de portioner kan variera kraftigt om recepten är något justerad eftersom starksprit är en så koncentrerad källa av alkohol.
 5. 5
  Mät ut eller välja önskad volym. Detta kan göras av dig eller av en erfaren bartender eller sommelier. Men var noga med att berätta för din server exakt hur mycket av varje typ av dryck du vill dricka. Drycker som flasköl som redan finns i den mängd som motsvarar en portion kan vara mest praktiskt. Det kan vara väldigt svårt att säga vad kapaciteten hos ett glas är bara genom att titta på det, och med koncentrerade källor för alkohol en liten variation kan innebära en enorm skillnad i det faktiska antalet portioner.
  • Öl är vanligtvis tillgänglig i 12oz (355ml) burkar och flaskor. Men US pint glasögon håller 16oz (ca 475ml) och brittiska (Imperial) pint glasögon håller 20oz (nästan 600 ml).
  • Vinglas har en kapacitet som är större än fem gram (150 ml), men är faktiskt tänkt att bara 5oz vin. Vinglas finns också i många olika former och faktiska storlekar. Det är inte önskvärt att först hälla vin i ett mätkärl innan det hälls i ett glas, så det kan vara bra att bestämma vad fem uns av vätska ser ut i synnerhet vinglas med uppmätta volymer av vatten eller juice. Små 187ml flaskor vin kan också köpas i stället för vanliga 750ml flaskor vin. Medan 187ml flaskor ger något mer än en portion, de är väl under två portioner och erbjuda ett enkelt alternativ till att mäta eller uppskatta den mängd vin som hälls från en stor flaska.
  • För starksprit och likörer, snapsglas med en viss kapacitet kan användas. kan också användas för att mäta ut den önskade volymen. Bartenders får gratis hälla vissa kvantiteter. Om så är fallet, fråga dem vad volym de duggar att se till att de inte ger dig för mycket alkohol. Det kan vara bäst att använda miniatyr 50ml flaskor starksprit. En mini flaska 80 proof (40%) sprit är bara 5ml mer än den rekommenderade 45 ml servering. 50ml motsvarar 1.69oz. 1.69oz av sprit som är 40% alkohol innehåller 0.68oz ren alkohol, vilket är ungefär 1,5 portioner av alkohol. En mini flaska som innehåller sprit eller likör som är 30% alkohol ger 15ml ren alkohol, eller bara om någon exakt alkoholservering.
 6. 6
  Bara dricka två eller färre portioner för de alkoholdrycker som du har etablerade tjänstgör storlekar för. Om du är osäker på alkoholhalten i en dryck eller volymen av glaset som det serveras i, undvika det tills du vet tillräckligt för att upprätta korrekta tjänstgör storlekar.
 7. 7
  Välja mindre "drickbart" drycker. Mörka, smakrika öl och vin kan tillfredsställa efter en portion eller två, uppmuntra långsamt smaka snarare än snabb törstsläckande (som inte fungerar och livnär sig på sig själv eftersom alkohol är vätskedrivande), och även smaka hårda om berusad snabbt eller i kvantitet. Smakar bra... mer fyllning!
  • Mörkt öl har ofta något mer alkohol än lättöl.
 8. 8
  Drick inte alkoholhaltiga drycker varje dag. För många människor, särskilt kvinnor, kan det vara hälsosammare att dricka en eller två drinkar bara ett par gånger per vecka istället för varje dag.
 9. 9
  Drick alkoholfritt öl eller alkoholfria drinkar oskuld. Alkoholfria drycker kan vara bra substitut för alkoholhaltiga drycker. De ser ut och smakar som liknar alkoholhaltiga drycker, och göra det möjligt för en att dricka med andra som dricker liknande alkoholdrycker. Man kan också dricka alkoholfria drycker efter en har förbrukat den dagliga gränsen av två eller färre portioner faktiska alkoholdrycker. Tänk på att alkoholfritt öl inte innehåller en mycket liten mängd alkohol, medan jungfruliga drinkar inte bör innehålla någon alkohol.

Etablerade tjänstgör storlekar för blanddrycker

  • Amaretto sour: 1 portion
  • B-52: 1 portion
  • Bloody Mary: 1 portion
  • Chocolate Martini: 1.67 portioner
  • Cosmopolitan: 1.67 portioner
  • Daiquiri: 1 portion
  • Gin och tonic: 1.33 portioner
  • Hurricane: 3 portioner
  • : 1 portion
  • Mai Tai: 1.82 portioner
  • Kamikaze: 1 portion
  • Manhattan: 1.33 portioner
  • Margarita: 1.33 portioner
  • Martini: 1.33 portioner
  • : 1 till 4 portioner
  • Pina colada: 2.13 portioner
  • Rom och koks: 2.67 portioner
  • : 1,33 portioner
  • : 1,33 portioner

Alkohol innehåll (volymprocent) för kommersiell öl

  • Guinness Djupgående: 4,0% (4,2% för buteljerat utkast)
  • Beamish Stout: 3,8%
  • Drake Stout: 6,8%
  • Amstel Light: 3,5%
  • Anchor Steam 4,9%
  • Blue Moon: 5,4%
  • Budweiser: 5,0%
  • Bud Light: 4,2%
  • Bud Light Lime: 4,2%
  • Busch: 4,6%
  • Coors: 5,0%
  • Coors Light: 4,2%
  • Coors Extra Gold: 5,0%
  • Corona Extra: 4,6%
  • Heineken: 5,4%
  • Heineken Light: 3,5%
  • Sten IPA: 6,9%
  • Sten Dubbel Bastard: 10%
  • Icehouse: 5,0% och 5,5%
  • Labatt Blue: 5,0%
  • Michelob: 5,0%
  • Michelob Light: 4,3%
  • Michelob Ultra: 4,2%
  • MGD: 5,0%
  • Miller High Life: 5,5%
  • Miller Lite: 4,2%
  • Olde English 800: 5,9%
  • Olde English 800 Ice: 7,9%
  • Pyramid Pale Ale: 5,1%
  • Pyramid India Pale Ale: 6,7%
  • Pyramid Snow Cap: 7,0%
  • Red Dog: 5,0%
  • Redhook ESB: 5,8%
  • Sam Adams Boston Lager: 4,8%
  • Sam Adams Light: 4,0%
  • Sam Adams Double Bock: 8,5%
  • Shiner Bock: 4,4%
  • Shiner Light: 3,9%
  • Sapporo Reserve: 5,2%
  • Sierra Nevada Pale Ale: 5,7%
  • Sierra Nevada Bigfoot: 10%
  • Widmer Hefeweizen: 4,7%
  • Widmer Drop Top Amber Ale: 4,9%

Tips

 • För att skörda fantastiska hälsovinster utan över imbibing är att alternera en alkoholhaltig dryck med en eller flera glas vatten, juice, tomat eller Clamato juice, pop, läsk, club soda och kalk. Garanterar inte bara det ett klart huvud följande morgon, men du förblir släckt.
 • Använd samma glas för specifika alkoholhaltiga drycker så att du kan exakt mäta korrekta portion kvantiteter.
 • Även om det inte rekommenderas att abstainers börjar dricka alkohol, har vetenskapliga studier visat att konsumtion av en eller två drinkar per dag för friska vuxna kan associeras med en minskad total mortalitet samt en reduktion av incidensen av kardiovaskulära sjukdomar och relaterade sjukdomar. Vin och öl har visat fler fördelar än andra former av alkohol. Den hälsofördelar kommer från minskad stress.

Varningar

 • Konsumtionen av alkoholhaltiga drycker försämrar din förmåga att köra bil eller använda maskiner, och överdriven konsumtion kan orsaka hälsoproblem.
 • Varje mängd alkohol kan vara skadligt för vuxna människor som har befintliga medicinska tillstånd.
 • Gravida och ammande kvinnor får aldrig dricka alkohol eftersom även små mängder är mycket skadligt för foster och barn som ammas. Enligt Surgeon General, bör kvinnor inte dricka alkoholhaltiga drycker under graviditeten på grund av risken för fosterskador.
 • Alkohol är också särskilt skadligt för barn och de som är för unga för att dricka.
 • Om du är på en anti-depressiva eller diabetiker, diskutera med din vårdgivare innan du dricker någon alkohol. Alkohol är en depressiv och kan påverka hur bra du mår.