Wki

Så för att minimera grönt te koffein


Grönt te är läcker och mycket höga i antioxidanter. Den har en nackdel, dock, och det är dess koffein innehåll, som kan överraska och påverka vissa te dricker skadligt. I stället för att avstå från de hälsomässiga fördelar av detta te, här är några enkla och effektiva åtgärder för att njuta av grönt te utan att lida av dess koffein biverkningar.

Steg

Så för att minimera grönt te koffein. Bekanta dig med din nivå av tolerans.
Så för att minimera grönt te koffein. Bekanta dig med din nivå av tolerans.
 1. 1
  Känn din grönt te. Ju yngre teblad, desto mer koffein kommer att produceras i te. Den mest värdefulla delen av grönt te är terminalen knoppen och de två intilliggande blad, även kallad te spola. De är den sötaste, men också innehåller mest koffein.
  • Färg är en dålig indikator på koffein nivåer - Gyokuro, en toppnivå japanskt grönt te innehåller mer koffein än en mörk te som Lapsang Souchong. Hög kvalitet teer är gjorda av knoppen och två intilliggande blad (te spola), där koffeinhalten är starkt koncentrerad. På den positiva sidan, det är den skönaste delen av te och även innehålla katekiner och Theanine (som nämns nedan).
 2. 2
  Bekanta dig med din nivå av tolerans. Många experter rekommenderar inte förbrukar mer än 300 milligram koffein per dag. Vid jämförelse med svarta teer, och har grönt te visat sig ge en skonsam och stadig stimulering med få rapporter av vanliga koffein biverkningar, såsom eller huvudvärk. Koffein i grönt te fungerar annorlunda i kroppen eftersom till skillnad från kaffe, grönt te innehåller även L-Theanin. Theanin är en aminosyra som producerar en lugnande effekt på hjärnan (Yokogoshi et al. 1998b). Japanska forskare har upptäckt att Theanin är en koffein antagonist, uppvägde "hyper" effekten av koffein (Kakuda et al. 2000). Av de 20 olika typer av aminosyror i te, mer än 60% är Theanine. Detta är unikt för grönt te och vitt te eftersom den ångande processen inte eliminera den. Theanin tillhandahåller också elegant smak och sötma i grönt te. För att förverkliga de cancer-fighting fördelar av grönt te, forskare i allmänhet överens om att dricka 14-16 gram (415-475 ml) per dag är rimligt.. Om det finns är 30 mg koffein per 8 oz kopp grönt te, dricker den rekommenderade mängden översätter till 60 mg koffein per dag (mycket mindre än 300 mg), och även att koffein nivå kan reduceras genom att följa instruktionerna i den här artikeln. Här är en jämförelse av koffeinhalt är olika drycker. Kaffe (5 oz.cup) 40 - 170 mg, Cola 30 - 60 För mg. (12 oz burk.), Svart te 8 oz.. cup 25-110 mg, Oolong Tea 8 oz.. cup 12-55 mg, Grönt te 8 oz.. cup 8-30 mg, vitt te 8 oz.. kopp 6-25 mg; Decaf Tea 8 oz. cup 1 - 4 mg.
 3. 3
  Drick grönt te som är kända för att vara naturligt låg i koffein. Några grönt te s bearbetas på ett sådant sätt att de är naturligt låg i koffein. Här är tre: 1) Japanska houjicha grönt te är stekt eller ugn rostad. Teet är stekt vid hög temperatur och den rostade smaken dominerar denna blandning. De vanligaste typerna av Houjicha är lätta och friteras. Den djupare stekt blad ger en djupare grillat arom och smak. 2) Japanska Genmaicha är en blandning av bancha grönt te och Genmai (rostad risgryn). Den proportionering av te till ris är viktigt, de flera aromatiska Genmaicha teer har en högre mängd ris. 3) Japanska Bancha är en grövre och tyngre grad av grönt te, som representerar en sen säsongen gröda. Bancha är en klass av Sencha skördas som en andra flush te mellan sommar och höst som innehåller mindre koffein. Koffein jämförelser per portion är följande: Svart te 0,05%, Gyokuro grönt te 0,02%, Sencha Grönt te 0,015%, Houjicha Grönt te 0,008%, Genmaicha grönt te.
 4. 4
  Köp grönt te som är koffeinfritt. Det finns två typer av koffeinborttagning processer som används för te. Var noga med att köpa grönt te som använder mycket sundare naturliga koffeinborttagning process som kallas "skumning." Den använder inga kemikalier, och i stället förlitar sig på en naturlig process med hjälp av vatten och koldioxid (C02) som behåller 95 procent av polyfenoler. Den andra processen ibland något cyniskt kallad "naturlig koffeinborttagning" använder kemiska lösningsmedel etylacetat, så att bara 30 procent av de friska polyfenoler. Både kaffebönor och teblad är kemiskt koffeinfritt med etylacetat som lösningsmedel / spädningsmedel, på grund av dess låga kostnader, låg toxicitet och behaglig doft. Men dess övriga användningsområden är att rengöra kretskort, i vissa nagellack removers och i färger som en aktivator. Notera att varje koffeinborttagning process kommer förändra smaken i viss utsträckning. Alltid kontrollera märkningen för att säkerställa den framträdandet eller C02 process används.
 5. 5
  Undvik grönt te tepåsar grönt te tepåsar innehåller mycket mer koffein -., och du kommer att drabbas av någon förlust av kvalitet som tepåsar är sämre i smak än de lösa gröna teblad. Försök att köpa lösa gröna teblad. Du kan använda samma högkvalitativa blad tre gånger innan du kastar dem, så efter att du har kastat ut den första infusionen (som beskrivs nedan), har du fortfarande två koppar grönt te att njuta.
 6. 6
  Kasta bort den första infusionen. Koffein är snabbare att lösa än de andra te föreningarna. Dr Andrew Weil, den noterade Läkare och påstår Nutritionist att du kan ta bort det mesta av koffeinet på egen hand genom stöpning te under 45 sekunder i hett vatten och sedan hälla av vätskan. Han uppger att upp till 80 procent av koffein släpps i den första infusionen av vatten så att endast minimala mängder förblir när du lägger vatten andra gången. Denna metod eliminerar mycket lite av te smak och arom. Längden av den första infusionen kan påverka styrkan av den andra infusionen - ju längre infusionen, den blander den andra, men också desto lägre koffein närvaro. Försök att hitta den längsta första infusionen gången som fortfarande bevarar tillräckligt grönt te smak för din smak.
 7. 7
  Börja långsamt. En av grönt te kan innehålla allt från 15 till 75 milligram koffein. Det bästa du kan göra är att prova grönt te i små doser och övervaka dina egna reaktioner. Börja med en halv kopp per dag och öka mängden gradvis, observera din reaktion på ökningen och justera därefter. Om du känner lugnt stimuleras och innehåll, vet du att grönt te fungerar för dig.
 8. 8
  Brygga ditt grönstyrkan te hälften. Detta kan vara en bra lösning om du lider av koffein intolerans. Köpa lös grönt te gör att du kan justera hur många blad bryggs i ditt te. De flesta människor brygga ungefär en till två teskedar lös grönt te per kopp, kan du prova att skära den i hälften. Om den resulterande brygden är för svag, ökar det lite i taget.
 9. 9
  Drick det varmt. Grönt te innehåller katekiner (placering av antioxidanter) och Theanine (ger sötma och friskhet) som minskar koffein aktivitet. Brewing grönt te tillåter dessa molekyler att kombinera med koffein i varmt vatten, vilket gör att koffein mindre effektiv. Om du låter det svalna för mycket efter bryggning, catechiner bryta ner och mer koffein släpps.

Tips

 • Om grönt te är stupade i kallare vatten (158 grader F), relativt sett mer koffein och antioxidant polyfenoler kommer att extraheras i den andra infusionen. När varmare vatten (ca 185 grader F och ovan) används, kommer mer koffein och polyfenoler extraheras under den första infusionen. (Se Källa av Yang et al nedan.)
 • Om att dricka grönt te har fortfarande oönskade effekter, överväga alternativ. Blomma och örtteer är inte Camellia sinensis och innehåller inte koffein. Rooibos och Honeybush, båda från Sydafrika, inte innehåller koffein, men innehåller höga halter av antioxidanter, dock så att du fortfarande få hälsofördelar minus koffein. Eller överväga en blandning av de två (rooibos och grönt te) till hälften koffeinhalten.
 • Var medveten om att grönt te polyfenoler, såsom Epigallocatechingallat, är den primära antioxidanter som finns i grönt te. Dessa antioxidanter har genomgående visat att skydda leverfunktion på grund av deras antioxidant och anti-inflammatoriska egenskaper. De polyfenoler kan även skydda mot vissa typer av cancer, hjärtsjukdomar, diabetes och neurodegenerativa sjukdomar. Det antas också att polyfenoler hjälper till att skydda mot de skadliga effekterna av koffein. Det har teorin att när koffein konsumeras med måtta, särskilt som en naturlig del av en polyfenol-rika drycker såsom grönt te, koffein faktiskt ger hälsofördelar. (Se Källor från Zhen et al, Chen et al, Wang et al, och Paganini-Hill et al nedan.)
 • Theanine är lugnande och har visat sig delvis motverka ökningen av blodtrycket som kan förekomma med koffeinintag. (Se källa av Rogers et al nedan.)

Varningar

 • Undvik grönt te. Många, men inte alla versioner av grönt te innehåller en hög koncentration av koffein. Coca-Colas Enviga, till exempel, innehåller 100 milligram koffein per portion. De innehåller också en ganska stor mängd socker som inte ger några hälsofördelar (även om vissa märken som Enviga innehåller inget socker).
 • Om du är gravid eller har ett medicinskt tillstånd och har fått rådet att minska ditt koffeinintag, rådgöra med din läkare innan du dricker grönt te regelbundet. Medan forskning visar grönt te är generellt en frisk, välgörande dryck, under vissa omständigheter, t.ex. med särskilda hygienkrav eller läkemedelsinteraktioner det inte rekommenderas.
 • Gå inte överbord. Koffeinet i grönt te är inte den enda som kan vara dåligt i stora mängder. De polyfenoler som finns i grönt te, när konsumeras överdrivet, kan orsaka och njurskador. Drick inte mer än 10 koppar per dag, och vara försiktig med grönt te kosttillskott som kan innehålla 50 gånger polyfenol som finns i en kopp grönt te.