Wki

Hur man gör yoghurt

Visst, det är lätt att promenera ner snabbköpet gången och kasta en kopp yoghurt i din varukorg, men har du någonsin varit frestad att göra yoghurt i ditt eget kök, och få fördelar i fråga om matsmältning, förbättrad immunitet och minskad födoämnesallergier, genom att göra naturell yoghurt med goda bakterier probiotika?

Ingredienser

 • 1 quart (946 ml) mjölk (något slag, men om du använder "ultrahög pastöriserad" eller "UHP" eller "UHT" kan du hoppa över steg ett, eftersom mjölken redan har värmts till denna temperatur innan förpackningen förslöts )
 • 1/4 till 1/2 kopp fettfri torrmjölk (valfritt)
 • 1 msk vitt socker till foder bakterierna
 • nypa salt (valfritt)
 • 2 msk befintliga yoghurt med levande kulturer (eller du kan använda frystorkade bakterier istället)

Steg

Hur man gör yoghurt. Värm mjölken till 185 º F (85 º C).
Hur man gör yoghurt. Värm mjölken till 185 º F (85 º C).
 1. 1
  Värm mjölken till 185 º F (85 º C). Använda två krukor som passar i varandra, skapa en dubbel panna. Detta kommer att förhindra att din mjölk från förbränning, och du ska bara ha att röra om då och då. Om du inte kan göra detta, och måste värma mjölken direkt, se till att övervaka det hela tiden, under omrörning hela tiden. Om du inte har en termometer, är 185 º F (85 º C) vid vilken temperatur mjölken börjar skumma. Det rekommenderas starkt att du införskaffar en termometer i intervallet 100 till 212 º F, särskilt om du planerar att göra yoghurt på löpande.
 2. 2
  Kyl mjölken till 110 º F (43 ° C). Det bästa sättet att göra detta är med ett kallt vattenbad. Detta kommer snabbt och jämnt sänka temperaturen, och kräver endast omrörning. Om kylning vid rumstemperatur, eller i kylskåpet, måste du röra om oftare. Gå inte vidare förrän mjölken är under 120 º F (49 º C), och inte låta det gå under 90 º F (32 º C), 110 º F (43 º C) är optimalt.
 3. 3
  Värm startapparaten. Låt startmotorn yoghurt vila i rumstemperatur medan du väntar på mjölken svalna. Detta kommer att hindra den från att vara för kallt när du lägger i.
 4. 4
  Lägg fettfri torrmjölk, om så önskas. Lägga till ca 1/4 kopp till 1/2 kopp fettfri torrmjölk vid denna tid kommer att öka näringsinnehållet i yoghurt. Yoghurten kommer också tjockna lättare. Detta är särskilt användbart om du använder fettfri mjölk.
 5. 5
  Lägg startmotorn. Tillsätt 2 matskedar av befintliga yoghurt, eller lägga den frystorkade bakterier. Rör det eller ännu bättre, använd en mixer för att jämnt fördela miljarder bakterier i hela mjölken.
 6. 6
  Lägg blandningen i behållare. Häll mjölken i en ren behållare eller containrar. Täck varje tätt med ett lock eller plastfolie.
 7. 7
  Låt yoghurt bakterierna att ruva. Håll yoghurt varm och i viloläge för att stimulera bakterietillväxt, medan temperaturen hölls så nära 100 ° F (38 ° C) som möjligt. En ugn med en pilot ljus kvar på är ett alternativ, se nästa avsnitt för andra idéer.
  • Efter sju timmar, har du en vaniljsås-liknande konsistens, en ostliknande lukt, och möjligen några grönaktig vätska på toppen. Detta är precis vad du vill. Ju längre du låter det sitta längre än sju timmar, den tjockare och Tanger det kommer att bli.
 8. 8
  Refrigerate yoghurt. Placera yoghurt i kylskåpet i flera timmar innan servering. Det kommer att hålla i 1 till 2 veckor. Om du ska använda en del av det som starter, använd den inom 5 till 7 dagar, så att bakterierna fortfarande har växtkraft. Vassle, en tunn gul vätska, kommer att bildas på toppen. Du kan hälla bort det eller rör om innan du äter din yoghurt.
  • Många kommersiella yoghurt inkluderar ett förtjockningsmedel, såsom pektin, stärkelse, gummi eller gelatin. Bli inte förvånad eller oroad om din hemlagad yoghurt har en något tunnare konsistens utan dessa förtjockningsmedel.
 9. 9
  Lägg valfria smakämnen. Experimentera tills du utvecklar en smak som dina smaklökar fancy. Konserverad paj fyllning, sylt, lönnsirap och glass fudges är goda aromer. För ett hälsosammare alternativ, använd färsk frukt, med eller utan en liten mängd socker eller honung.
 10. 10
  Använd yoghurt från detta parti som starter för nästa sats.

Inkubering av yoghurt

Det finns många tillgängliga metoder för inkubering yoghurt. Använd en termometer för att se till att temperaturen förblir konsekvent. Välj den metod som är mest praktiskt och konsekvent för dig:

 • Använd en yoghurt maker.
 • Använd en matdehydrator.
 • Använd piloten ljuset i ugnen, eller förvärma ugnen till önskad temperatur, stänga av den och sedan lämna ugnen ljuset på för att bibehålla temperaturen.
 • Förvandla din ugn på regelbundet, som behövs för att bibehålla temperaturen. Denna metod är knepigt, se till att det inte blir för varmt.
 • Använd en riskokare varma miljö.
 • Använd inställningen bröd bevis om din ugn har ett.
 • Placera behållaren av yoghurt i varmt vatten i ett handfat, stor skål eller liten picknick svalare.
 • Använd en spisplattan på låg för att hålla ett vattenbad varm.
 • Använd en värmande fack.
 • Använd en lerkruka potten eller långsam spis på sin lägsta inställning eller avstängd.
 • Använd en stor termos.
 • Använd akvarium värmare i hink med vatten. (Ingen automatisk shutoffs)
 • Använd ett soligt fönster eller en bil i solen. Observera att ljusexponering kan försämra näring i mjölken. Det är bäst att temperaturen hölls under 120 º F (49 º C), tillåter inte det att gå under 90 º F (32 º C), blod temp till 110 º F (43 º C) är optimalt.
 • Använd varm filt (er) att linda din behållare (s).

Yoghurt Maker metod

 1. 1
  Det finns flera kategorier av detaljhandeln yoghurt beslutsfattare finns idag:
  • De tidsangivelse, motstånd uppvärmda yoghurt beslutsfattare i allmänhet är populärt på grund av deras låga kostnader. De tenderar att vara billigare eftersom de är utformade med ingen kontroll över de temperaturer som behövs för att korrekt inkubera yoghurt bakteriekultur (er) i den använda mejeriprodukt. De är konstruerade för genomsnittliga hem temperaturer men högre eller lägre omgivningstemperaturer kan ändra den tid det tar att göra yoghurt och kvaliteten på den producerade yoghurt. De kommer i allmänhet med mindre koppar och måste användas flera gånger under varje vecka för att ge daglig konsumtion av yoghurt. Med större familjer, kan de bli opraktiskt på grund av den tid det tar att göra en viss mängd yoghurt.
  • De temperaturreglerande yoghurt beslutsfattare är dyrare eftersom de kräver mer elektroniska komponenter för att kunna upprätthålla temperaturinställningar. Det finns två typer inom denna kategori:
   • Användaren kan justera temperaturinställningen för yoghurt maker att hålla rätt temperatur i samband med den bakteriestam (er) som används vid odling av yoghurt. Väl inställd, kommer de att bibehålla inställningen, oavsett hur varmt eller kallt ditt hem eller kök kan vara.
   • En annan typ har en (optimal) inställning fabriken temperatur som upprätthålls oavsett miljö. Du kan inte justera temperaturen inställning i den här typen.
  • Yoghurt beslutsfattare som tillåter användaren att ställa in hur lång tid yoghurt Maker gäller värme till behållarna. Även denna tidsinställning kan vara praktiskt om du skulle behöva lämna yoghurt Maker obevakad föreslås användaren kvar i det allmänna området (hem), så att om något skulle gå fel (som enheten inte att stängas av) - beviljat en sällsynt förekomst - kan hantera situationen.
  • Det finns yoghurt beslutsfattare som kombinerar några av de funktioner som finns i några av ovanstående kategorier. Till exempel ger en yoghurt Maker en fabriksinställd reglerad temperatur med en gång - display och cut-off funktion. Denna enhet är kapabel att producera ett resultat kvalitet yoghurt i så lite som 2 timmar som den inställda temperaturen är långt över populära odling hem yoghurt temperaturer. Det gör att användaren kan använda mer än cup-storlek behållare, även om de levereras i flera storlekar med yoghurt maker. Du kan använda en gallon storlek behållare eller 4 vid mynning behållare quart att göra så mycket som en liter i taget. Men med de högre burkar, kan antingen en större omslag behövas eller handdukar kan användas för att täcka gapet mellan det medföljande locket och botten (värme och kontroll) enhet.
 2. 2
  Placera behållare med den kylda, härdat mejeriprodukten (vanligtvis vanlig mjölk), som också innehåller yoghurt bakterier, in i yoghurt maker.
 3. 3
  Ange ett lock för att hålla värmen. Som bibehåller behållarna vid en temperatur som, förhoppningsvis, gör att bakterierna i den tempererade mejeriprodukten i behållarna går växa och frodas att göra yoghurt.
 4. 4
  I sinom tid - Beroende på bakteriell stam (s), temperatur och mat i mejeriprodukten - The mejeriprodukten kommer företaget upp till en yoghurt konsistens. Det kan ta så lite som 2 timmar och kan pågå 12 timmar eller längre. De kortare tider brukar resultera i mindre syrliga yoghurt och längre tider ger slutförandet av bakterietillväxt. För de laktosintoleranta människor, kan de längre fram en mer lättsmält yoghurt.
 5. 5
  När yoghurten har fått till konsekvens och tid önskas, är behållarna bort från yoghurt maker och placerades i kylskåp för att svalna för förvaring tills konsumtion. Behållarna, som kan levereras med yoghurt Maker, kan vara små koppar så att användaren kan äta yoghurt direkt ur kuporna. Behållare så stor som en gallon eller mer kan innehas av vissa yoghurt beslutsfattare för dem som behöver stora mängder av yoghurt på en regelbunden basis.
 6. 6
  Hur kan du säga om din yoghurt är klar? Prova försiktigt jiggling en av behållarna - yoghurt flyttas inte om den är klar och du kan ta det från yoghurt maker och lägg den i kylskåpet då. Eller så kan du vänta och låt den få mer tårta i 12 timmar eller mer.

Tips

 • För inkubation scenen, prova att använda en stor kylare med 110 graders vatten. Vattnet ska komma nästan ända upp till toppen av yoghurt i din behållare. Den stora mängden termisk massa som lagras i denna större mängd vatten (jämfört med en liten kylare) kommer att hålla din yoghurt varmt i 8 timmar. Bara stänga locket och komma tillbaka ett par timmar senare - inget krångel!
 • Sila yoghurten genom cheesecloth för en tjockare konsistens. Sätt cheesecloth i ett durkslag, placera durkslag i en stor skål för att fånga vassle, sätta yoghurt i durkslag, täcker durkslag med en tallrik, lägg allt i kylen. Sila i ett par timmar för grekisk yoghurt. Sila över natten för en mycket tjock yoghurt, nästan som mjuk färskost. Hitta användningsområden för vasslan på internet.
 • För en läcker förrätt, använd din yoghurt att göra labneh ost eller tzatziki.
 • Ju längre blandningen ruvar, kommer den tjockare och mer syrlig yoghurt vara.
 • Med hjälp av en dubbel panna gör det lättare att kontrollera temperaturen.
 • Att sätta yoghurt i frysen för att kyla den innan för att flytta den till kylskåpet kommer att resultera i en jämnare konsistens. Du kan även röra eller skaka i klumpar.
 • Kommersiellt tillgängliga yoghurt är oftast kraftigt sötad. Gör din egen är ett bra sätt att undvika detta överskott av socker.
 • Du kan använda någon form av mjölk, inklusive helmjölk, 2 procent, 1 procent, fettfri, pastöriserad, homogeniserad, organisk, rå, späddes avdunstat, torrpulverberedning, ko, get, sojabönor, och mer. UHP, eller ultrahög pastöriserad mjölk, bearbetas till en högre temperatur, vilket bryter ner några av de proteiner som bakterierna behöver för att göra mjölken i yoghurt. Vissa har rapporterat svårigheter att göra yoghurt från UHP.
 • Framhärda; din första satsen är alltid den svåraste.
 • All yoghurt behöver "goda" bakterier. Det enklaste sättet att lägga till detta är att använda befintlig yoghurt. Första gången du gör din egen yoghurt, använd färdigköpta vanligt (unflavored) yoghurt. Var säker på att det finns "aktiva kulturer" på etiketten.
  • Smaka olika plain yoghurt innan du börjar. Du kommer att finna att olika typer smaka lite annorlunda. Använd en du gillar för din egen förrätt.
  • Alternativt, istället för att använda befintliga yoghurt, använder frystorkade bakteriekulturer (finns i specialbutiker eller på nätet), som är mer tillförlitliga som en starter.
  • I en nypa kan du använda en smaksatt yoghurt, men smaken av den resulterande odlade yoghurt kommer inte vara exakt samma som med vanlig yoghurt.
  • En bra smak gräddfil kan användas, särskilt om du inte vill urusla eller trådiga strängar av bifidus (vanligen i kommersiellt göras och förtjockad yoghurt för dess förmåga att stå upp till de processer och fortfarande vara ett stöd för matsmältningen). Om du använder en bifidus kultur, blanda i med en steril mixer för att erhålla lämplig fördelning med proteinerna i mjölken. Om du fortfarande har trådiga rep du kan värma din skålla för fort eller för lång, använd en dubbel panna i det fallet. På hög höjd kan detta vara mer av ett problem.
 • För att kontrollera ugnstemperaturen, sätta en godis termometer i en skål med vatten i ugnen.
 • Du kan använda en lerkruka potten när mjölken värms som en alternativ metod.
 • Bara om alla yoghurt beslutsfattare kräva att du lägger vatten till botten enheten så värmen är lätt transporteras till behållarna. Följ instruktionerna som medföljer din yoghurt maker.
 • Det har föreslagits att användarna av de mindre, restriktiva yoghurt beslutsfattare tenderar att göra yoghurt för bara en kort stund efter att köpa yoghurt maker och sedan lagra det bort i vinden. Det verkar som om de inte har möjlighet att enkelt hålla jämna steg med efterfrågan på yoghurt och kräver för mycket arbete för den mängd yoghurt gjord på en gång. De större, mer flexibla och temperatur regleras yoghurt beslutsfattare är kraftigt används och kan hålla jämna steg med kraven på ännu en stor familj. Den enda skumt är att du behöver mer kylrum för att hålla större mängd yoghurt gjord på en gång... inte ett stort problem för de flesta.

Varningar

 • Titta på dina temperaturer. Låt inte mjölken blir för varmt eller för kallt.
 • Få ett andra utlåtande om smaken på yoghurt, för att se till att det är okej. Men om du inte försöker det, snälla, inte be andra att prova det!
 • Gamla starter kommer inte att växa yoghurt.
 • Håll yoghurt fortfarande under inkubation. Jiggling kommer inte förstöra det, men det gör det ta mycket längre tid.
 • Om din yoghurt luktar, smakar eller ser konstigt ut, inte äta det. "Om du är osäker, kasta ut den!" Försök igen med en ny sats. Med detta sagt, din hemgjorda yoghurt kommer att se annorlunda ut än vad du köper i butiken, eftersom den inte är full av stabiliseringsmedel, förtjockningsmedel, etc. som läggs till kommersiell yoghurt. Det kommer sannolikt att vara tunnare än du är van vid och vassle (tunna, clearish vätska) kan separera ut. Detta är normalt. Den bör ha en behaglig lukt, som liknar ost eller nybakat bröd.

Saker du behöver

 • En pott
 • Metall sked
 • Candy termometer
 • Dubbel panna (tillval)
 • Behållare med lock
 • Ugn
 • Kylskåp