Wki

Hur att växa lång stjälk rosor hemma

En bukett av lång stjälk rosor kan vara ett härligt sätt att göra ett uttalande. En enda graciös blomma ovanpå en lång, grönskande stem tar tid och ansträngning för att uppnå, och på grund av denna unika kvalitet är dessa blommor anses elit. Köpa dem från din lokala florist kan vara mycket kostsamt, vilket många entusiaster att undra hur man odlar lång stjälk rosor hemma. Även om det tar lite underhåll, om du har lite tid att investera i att ta hand om dem, kan du odla dina egna lång stjälk rosor för en bråkdel av kostnaden för att köpa dem.

Steg

Hur att växa lång stjälk rosor hemma. Plantera ros sorter som är bäst lämpade för att producera hemodlade lång stjälk rosor.
Hur att växa lång stjälk rosor hemma. Plantera ros sorter som är bäst lämpade för att producera hemodlade lång stjälk rosor.
 1. 1
  Plantera ros sorter som är bäst lämpade för att producera hemodlade lång stjälk rosor. Några av de bästa alternativen innefattar, men är inte begränsade till, Bröllopssvit Vit, antik siden, Kardinal, och Aalsmeer Gold. Dessa rosenbuskar är härdiga nog att tåla trädgården levande, men fortfarande kan producera längre stjälkar om väl underhållna.
 2. 2
  Läs skötselråden mycket noggrant för ros sort du väljer. Välja rätt plats för din rosenbuske är avgörande för framgång. Som regel väljer en plats där rosor kommer att vara i direkt solljus. Om det behövs, skapa en skuggig plats med hjälp av en presenning eller annat mänskligt orsakade shelter placerad ovanför busken.
 3. 3
  Använd trädgård sax att beskära bort alla utom den översta knoppen på varje stjälk din rosenbuske. Mest rosenbuskar initialt kommer att producera flera knoppar per stjälk, och du måste ta försiktigt bort eventuella ytterligare knoppar för att hjälpa din 1 långt skaft ökade växa sig större. Var försiktig när du klipp under beskärning processen för att undvika skador på huvud knoppen eller skaftet det sitter på. När den görs rätt, bör din stam likna dem som säljs i blomsterhandeln.
 4. 4
  Använd din sax för att skära av eventuella närliggande eller stödjande grenar på varje stjälk. Endast stammen, bladen, och central eller översta knopp bör förbli. Beskär grenarna noga, så att du inte skär in i mört kött av blomman stjälken.
 5. 5
  Välj ett gödselmedel speciellt framtagen för rosor att ge näring åt din blommor. Om du inte kan hitta en sådan specifik alternativ, välj en humus gödningsmedel, där du kan hitta på en lokal trädgårdsbutik.
  • Följ tillverkarens anvisningar mycket noga vid tillämpningen av gödselmedel på dina rosor. Använda för lite innebär att du inte mata rosorna tillräckligt och för mycket kommer att bränna blommor och få dem att dö.
 6. 6
  Vattna rosenbuskar varje 2 dagar. Rosenbuskar och deras blom behöver minst 1 till 3 inches (2,5 till 7,6 cm) vatten varje vecka, delas upp mellan vattningarna, att blomstra. Om du bor i ett varmare klimat, kan du behöva vattna oftare eller i större mängder. En idealisk test är att kontrollera markens dina rosor planteras i. Om det är torrt vid beröring, dina rosor är törstig.
 7. 7
  Spraya knopparna med en imma flaska när de bildar, och fortsätter att dimma dem varje gång du vattnar. Denna process håller damm och smuts borta från blomman och hjälper till att återfukta kronbladen.

Tips

 • Självklart, ju längre du kan uppmuntra stjälkarna att växa, desto bättre. Men när knoppen börjar blomma, är det dags att skära av blomman. Om du väntar för länge, kommer blomman blommar fullt på busken. Den ideala tiden att klippa blommorna är när knoppen är något öppnas och innan det faktiskt börjar blomma. Klippa stammen så nära basen av busken som möjligt för att få den längsta längden för dina stjälkar.
 • Om du är mycket allvarligt om ros trädgårdsarbete och vill ta det till nästa nivå, kanske du vill investera i ett växthus. Det finns ett antal alternativ som du kan bygga eller köpa färdiga, men den kontrollerade temperaturen i ett växthus är ett viktigt krav för växande lång stjälk rosor. Du kan forska olika växthus stilar online eller på många lokala plantskolor eller plantskolor. Medan den initiala kostnaden kan tyckas dyrt, om du ofta köpa lång stjälk rosor, kan kostnaden återvinnas.

Saker du behöver

 • Rose bush
 • Tarp (tillval)
 • Trädgård sax
 • Gödselmedel
 • Vatten källa
 • Misting flaska