Wki

Hur man gör masken gjutgods te

Worm te kanske inte låter alltför aptitretande men dina växter kommer verkligen älskar det. Du kan köpa denna fantastiska gödsel från ett antal online-webbplatser, men om du har en mask bin, kan du göra din egen. Worm te låter dig utan att lägga bulk till din jord och vatten din trädgård med något riktigt "näringsrika" för dina växter. Här är hur man gör "te" från mask gjutgods. Din trädgård kommer praktiskt taget hoppa upp och skrika "Halleluja!" när gödslats med denna blandning och du kommer bli förvånad över den tillväxt och blomning som resultat.

Ingredienser

 • 2 koppar väl komposterade mask gjutgods (inga stora klipp, företrädesvis siktas)
 • 2 msk eller melass
 • Vatten som har fått stå över natten eller regnvatten.

Steg

Hur man gör masken gjutgods te. Fyll en hink med vatten.
Hur man gör masken gjutgods te. Fyll en hink med vatten.
 1. 1
  Fyll en hink med vatten. Antingen använder regnvatten eller låta vattnet stå så att klor kan avdunsta ut. Du vill inte döda nyttiga mikroorganismer, vilket är poängen med kommunala klor. Använda en bubblare kommer att påskynda lanseringen av Cl-joner från vattnet, skära ner tiden vattnet behöver stå.
 2. 2
  Tillsätt majssirap eller melass till vattnet. Detta kommer att tjäna som föda för mikroorganismer. Det bidrar till att upplösa melass i en liten volym (som en halv kopp) i hett vatten innan den läggs till hinken. Detta förhindrar potentiell obstruktion av din luft bubblers.
 3. 3
  Placera gjutgods i hinken genom att antingen:
  • sätta gjutgods till en tunn mesh "tepåse" av strumpbyxor eller en liknande skir strumpa och knyta slutet. Den knutna änden av påsen kan hängas ned och nedsänkt så tepåsen ligger ovanför de stigande bubblor. Några dumpa helt enkelt tepåse i.
  • sätta gjutgods i direkt om du planerar att använda en vattenkanna ändå, annars, sila genom cheesecloth eller nät kan vara nödvändigt när man använder ryggsäck-typ spruta med munstycken som kan täppa lätt med skräp och slam.
 4. 4
  Inse betyget eller partikelstorlekar av ditt val av gjutgods (bestäms av källan och förpackningen) spela en roll för att göra detta val. Gjutning partiklar i storlekar större än kulor, eller ens bark kompost. Andra är finmalda gjutgods, mindre än kullager. Skillnaden i total yta som utsätts för vatten är mycket större för det finmalda som har mer exponering för kolsyrat vatten.
 5. 5
  Sätt mask gjutgods i direkt i hinken. Vissa människor säger att sätta gjutgods i en gammal strumpa eller strumpa slang som inte har några hål och knyt ihop öppningen. Detta tillåter inte gjutgods att byta i vattnet fritt och fördröjer tillväxten av mikro critters. Båda sätten ger tillfredsställande resultat med gjutgods rätt i vattnet. Dessutom kan slemsvamp formationer som är mikroföretag Critter super kolonier, bildar. Detta visar den intensiva populationer av te gjort på detta sätt. Du kan använda en plast vattenkanna utan silen på slutet och tillämpa te totalt - gjutgods och alla.
 6. 6
  Använd en bubblare som ett akvarium pump och luft sten om du har en. Placera den i hinken och håll luften sten till botten med en sten. Anslut bubbelflaskan så vattnet luftas.
 7. 7
  Låt vatten och gjutgods bubbla (eller åtminstone blöt) under 24 timmar. Om du inte har en bubblare, överväga omrörning-oroa dig inte att du inte kan skada mikro critters (mikrober) genom omrörning. Luften sten på botten av hinken kommer att orsaka te att vara i ständig mix - det är det bästa sättet att få en hög avkastning te.
 8. 8
  För att producera hög avkastning te, bör villkoren vara önskvärt för mikroberna att föröka, multiplicera exponentiellt. Mikroorganismerna från matsmältningssystemet av masken extruderas i sina gjutgods. Dessa aeroba (syre-beroende) mikrober är "goda" mikrober för växter (naturens sätt). Dåliga mikrober är typiskt anaeroba (syre dödar dem) och många avger obehagliga lukter när de släpper biprodukter av ämnesomsättningen som svavelväte (ruttna ägg lukt). Lufta te förbättrar villkoren (agitation, cirkulation, luftning) för de goda mikrober, som ökar (överlevnad, reproduktion, tillväxt). Luftning hjälper undertrycka förekomsten eller tillväxten av dåliga "buggar" som kommer att tävla mot de som är bra. Användning av en bubblare hjälper längs upplösning av melass livsmedel liksom, det löser sig och diffunderar snabbare. Några instruktioner för te uppställningar utan en bubblare rekommenderar upp till tre dagar av bryggning.
 9. 9
  Använd inom 48 timmar. Exponential populationer i begränsade utrymmen så småningom topp och sedan störta med massiva befolkningen förlust. Vi vill att te att vara biologiskt aktiva, levande, med goda mikrober som Bacillus subtilis.
 10. 10
  Ställ i kylskåp (i en förseglad märkt, behållare) för upp till 3 dagar. Icke-tilltalande lukt från te efter initial bryggning eller långvarig kylning kan signalera en låg kvalitet brygd som förmodligen bör dumpas. Denna skulle kunna läggas till en kompost eller wormery att förhindra avfall.

Tips

 • Om att göra te mitten av säsongen, källor av fosfor, som Bat Guano kan läggas att öka blomma och bara frukt om mask gjutna te kommer att vara en viktig källa för att mata din jord.
 • Castings te måste vara "bryggt" (härda eller "brant") enligt anvisningarna ovan vara mest effektiva. Genom stöpning gjutgods och luftning av blandningen du uppmuntra tillväxten av mikroorganismer som är nyttiga för växterna.
 • Om du använder en gammal strumpa, kan det behöva tvätta. "Dåligt", anaeroba mikrober kan vara närvarande (såsom de som producerar dålig fot lukt).
 • Vissa människor rekommenderar att lägga epsomsalt (magnesiumsulfat och kalcium) vid 1 tsk till 1 msk per gallon, vilket kan hjälpa mjuka upp stela mark.
 • Av samma anledning bör du alltid använda vatten som är klorfritt. Regnvatten är bäst, men du kan också låta vattnet i hinken stå över natten och klor kommer att försvinna.

Varningar

 • Worm te är inte för människors eller djurs intag - bara ge den till din trädgård!
 • Tänk på att vatten och el inte blanda väl. Torka händerna innan du ansluter någonting.
 • Juice som droppar från botten av mask bin är "lakvatten" och sannolikt full av ohälsosamma anaeroba bakterier (därav hemsk lukt). Det är inte mask te!
 • Worm te är extremt giftiga för katter och tydligen något önskvärt - lämna inte ut avslöjats

Saker du behöver

 • 5 liters hink
 • Akvarium pump, flygbolag, och bubblare sten (tillval)
 • jord mask gjutgods
 • 2tbs Epsom salt
 • 1/4 kopp ättika