Wki

Hur trädgården med ättika

Visste du att du kan använda vanlig vinäger som ett miljövänligt ogräsmedel, svampmedel och insektsmedel?

Steg

Hur trädgården med ättika. Spraya det där du behöver det.
Hur trädgården med ättika. Spraya det där du behöver det.
 1. 1
  Spraya det där du behöver det. Först av allt, för de av er som plågas av skadedjur och små djur i trädgården, gräma inte mer. Det kommer att hålla katterna i schack om man spraya på områden du vill avskräcka dem, i synnerhet som sand-pit du kan ha i trädgården för barnen men de katter kommer att insistera på att använda som sin egen privata toalett! Kraftigt spraya full styrka ättika runt kanterna på sandlådan och kom ihåg att åter gälla efter det regnar.
 2. 2
  För kaniner, blöt majskolvar. Är dessa kaniner äter dina grönsaker, särskilt dina bönor och ärtor? Blötlägg majskolvar i full styrka ättika för ett par timmar tills de är ordentligt blöt. Du kan även blöta dem över natten om du vill. Placera sedan majskolvar strategiskt runt veggie patch. De kommer att hålla kaniner borta så länge du åter blöta majskolvar varannan vecka.
 3. 3
  Spraya trösklarna för att bli av med myror. Har du ett ant problem? Återigen du kan tillämpa denna full styrka till myrorna och de kommer inte komma någonstans i närheten av grejer. Detta är mycket användbart om du hittar ett spår av dem gör en väg in i ditt hus. Bara spraya trösklarna och återanvända varje par dagar för att se till att de håller sig borta.
 4. 4
  Använd som ett miljövänligt insektsmedel. Sniglar är riktiga skadedjur, eftersom de äter både grönsaker, speciellt sallat och växter, speciellt hostor. I detta fall fungerar vinäger som ett gift för sniglarna eftersom, om du spraya sniglar med det direkt, kommer de att dö. Du kan behandla sniglar på exakt samma sätt. Men eftersom ättika är också en herbicid, var försiktig när du spraya din vinäger. Salvia till exempel kommer att dö, om de sprayas som en olycka.
 5. 5
  Spara dina fruktträd. Är dina fruktträd invaderas av fruktflugor? Prova detta bete, som är dödlig och effektiv. Ta en kopp vatten, en halv kopp äppelcidervinäger, en fjärdedel av en kopp socker och 1 msk melass. Blanda ihop allt. Ta gamla plåtburkar utan tillhörande lock och göra två hål i motsatta ändar för tråd handtag. Fäst handtagen och tillsätt en tum av blandningen till varje burk. Hang 2 - 3 burkar i varje träd. Kontrollera om fällor på en regelbunden basis för att fylla på och rengöra vid behov.
 6. 6
  Skydda dina verktyg. Efter att du har grävt i trädgården med dina trädgårdsredskap, blöta dem i en hink med halv styrka ättika. Detta kommer att fungera som en fungicid och döda allt som kan vara lurar aningslöst så att det inte finns någon möjlighet för korskontaminering när du använder dem nästa.
 7. 7
  Använd som en fungicid. Är dina trädgårdsväxter kämpar och dina rosor lider svart fläck eller andra svampsjukdomar? Ta 2 msk vit vinäger och blanda det med 4 liter kompost te. Nu spraya dina trädgårdsväxter med denna blandning och se skillnaden. För rosor är metoden något annorlunda. Ta 3 msk äppelcidervinäger, och blanda det med 4 liter vatten för att kontrollera de svampsjukdomar. Naturligtvis, glöm inte kompost te antingen på dina rosor för att få bästa resultat. För mjöldagg ta 2-3 matskedar äppelcidervinäger och blanda med 4 liter vatten och spraya dina växter. Detta kommer att hjälpa till att kontrollera problemet.
 8. 8
  Öka markens surhetsgrad. Hur är din syra-levande växter som azaleor, gardenias och rhododendron? Är de blommande liksom de skulle kunna vara? Om inte öka markens surhetsgrad. I områden med hårt vatten, tillsätt 1 kopp ättika till 4 liter kranvatten. Det kommer också att släppa järn i marken för växterna att använda. Och om du har för mycket kalk i din trädgård, tillsätt vinäger för att neutralisera det.
 9. 9
  Används för att bekämpa olämpligt gräs eller ogräs. Vill du har ogräs kommer upp i mellan dina betongplattor på vår uppfart eller väg som du inte kan ta bort för hand? Använd inte ett ogräsmedel som är känd för att skada miljön. Använd ett miljövänligt alternativ istället. Ta 1 liter kokt vatten, 2 msk salt och 5 matskedar vinäger. Blanda helt och hållet, och samtidigt fortfarande är varm, häll ut på de kränkande växterna.
 10. 10
  Förbättra groning. Visste du att du kan förbättra din hastighet grobarhet framgång frön med hjälp av vinäger? Detta är särskilt användbart för de frön som är svårare att gro som sparris och okra, härligheter morgon och moonflowers. Gnid fröna försiktigt först mellan två bitar av grovt sandpapper. Sedan blötlägga fröna över natten i 500 ml varmt vatten, 125 ml vinäger och en skvätt diskmedel. Plantera nästa dag som vanligt. Du kan använda samma metod, men utan sandpapper för krasse, persilja, rödbetor och palsternacka.
 11. 11
  Stoppa höna picka. Och slutligen, är dina kycklingar pickar varandra? Lägg en matsked äppelcidervinäger i dricksvattnet, och de kommer att sluta!

Tips

 • Alla ovanstående kommer att fungera så länge du kommer ihåg att återigen tillämpa ättika lösning efter det har regnat.

Varningar

  • Kom ihåg att du arbetar med en syra, så skyddar de ögonen.