Wki

Hur att trappa ner ditt hem

Att flytta till en mindre ort? Med tiden tenderar vi att samla grejer - massor av grejer. Vi har lådor fulla av saker, gåvor som vi aldrig har använt (och aldrig kommer), möbler vi egentligen inte behöver men hålla "just in case" och artiklar som vi har haft i år kan vara svårt att skiljas på grund av inget mer än förtrogenhet stundportion utan praktisk funktion.

Nu är det dags att bli av med övervikt (bokstavligen!) och klippa ner till det väsentliga.

Steg

Hur att trappa ner ditt hem. Utvärdera dina verkliga behov.
Hur att trappa ner ditt hem. Utvärdera dina verkliga behov.
 1. 1
  Utvärdera dina verkliga behov. Someday, kan du ta upp träna, men löpbandet / stairmaster / bowflex har samlat damm under en längre tid. Skulle inte ett par bra promenadskor / löparskor vara mer användbara och ta upp betydligt mindre plats? Har sitter någon faktiskt i stolen i hörnet? Hur ofta äter du på bordet? När var sista gången du använde din stereo?
  Bestämma vad du verkligen behöver kräver en bra lång titt på hur du lever ditt liv dagligen och prioritera aktiviteter och objekt som redan är en del av din faktiska livsstil - inte dessa verksamheter eller objekt som du vill vara en del av din livsstil, men har inte blivit av ännu.
  • Ta en promenad genom ditt hus eller lägenhet och utvärdera allt du kommer över (möbler, böcker, mat, etc.). Fråga dig själv om du har använt det under det senaste året, och, i så fall hur ofta? Var ärlig mot dig själv. Om du tror att du kan leva gott utan det, ut genom dörren det borde gå. Gör en anteckning om det.
  • Tänk på att de flesta av de saker folk hålla utan att använda är en hyllning till ett icke tillgodosett mål. Det vanligaste exemplet är motion nog maskiner som vi alltid säger att vi kommer att använda, men gör det inte. Sedan finns det de böcker som vi har för avsikt att läsa, att tabellen vi så småningom vill ha middagar och bruncher på, etc. Vi hålla saker runt "just in case", eller hoppas att deras närvaro så småningom kommer att uppmuntra oss att använda dem. Men låt oss vara realistiska, om att se till att löpband få en beläggning av damm inte har inspirerat dig ännu, vad får dig att tro att det någonsin kommer? Gör plats för det du verkligen använder.
  • För saker som du verkligen har en hård tid att bli av med, gör detta avtal med dig själv: Placera objekt i lager. Om du inte behöver eller använder dem inom 6 månader, ge, sälja eller slänga dem.
 2. 2
  Gå igenom ditt hem, bör varje skåp, hylla och garderob rensas. Bara lägga tillbaka de saker du kunde inte leva bra utan. Det betyder att om du använder en visp varannan dag det stannar men melon-baller när du inte ens gillar melon... Ut det går. Placera dessa objekt i lådor, lådor eller väskor i ett garage eller annan lagringsplats
 3. 3
  Mät dina möbler. Du måste veta hur dina möbler kommer (eller inte) passar in i ditt nya utrymme - särskilt stora objekt såsom din soffa och din säng - så mäta allt.
  Du kommer också att behöva få rummet mätningar av din nya plats. Fråga om du kan göra mätningar eller om det finns en planritning tillgänglig för dig. Glöm inte om placeringen av dörrar och fönster eftersom detta kommer att vara en faktor i möbler placering.
  När du har dessa mätningar, göra en planlösning med din möbler mätningar. Prova att använda Better Homes and Gardens "arrange-A-Room nätet programvara för att förenkla processen (kräver registrering men är gratis). Detta ger dig en mycket bättre uppfattning om vad du kan behålla och vad som kommer att behöva gå.
 4. 4
  Utvärdera dina nya lagringsutrymmen. Hur många gånger har du flyttat till en ny plats bara att inse - för sent - att du har överskattat hur mycket lagringsutrymme? Medan du får rum mätningar, se till att korrekt bedöma lagring situation du kommer att ärva. Kommer du att ha färre köksskåp? Hur många garderober har du? Om du flyttar in i en lägenhet, har det ett förvaringsutrymme, och, om så är fallet, vilka är dess dimensioner?
  Bedöma exakt hur mycket av det nya utrymmet är tillägnad lagring kommer att ge dig och idé av volymen av de varor du behöver kassera innan du flyttar in Glöm inte dolda förvaringsutrymmen du för närvarande använder i din gamla plats. Om du placerar en hel del poster ovanför köksluckor i ditt nuvarande hem, till exempel ta reda på om de skåp i nya platsen har lagring i det området också.
 5. 5
  Plundra dina gamla lagerutrymmen. Gå igenom dina förvaringsutrymmen först (vindar, källare, garderober, etc). Du kommer bli förvånad över att ta reda på vad du har lagt undan istället blivit av. Om du är som de flesta av oss, kommer du att hitta lådor med varor som inte har sett dagens ljus i år och det finns en anledning till detta: du behöver inte dem. Bli av med dem på en gång. Tvekan kommer bara smälta din beslutsamhet.
  • Glöm inte att gå igenom dina badrumsskåp, kök och "skräp" lådor. Vi har en tendens att ackumulera onödiga saker på dessa platser. Bli av med tomma flaskor, bollar av snöre, utgångna mediciner och skönhetsprodukter, och din samling av plast margarin behållare. Vara brutal.
  • Hur du gör dig av dessa onödiga saker beror på hur mycket energi och / eller tid du har. Det enklaste du kan göra är att ladda upp dem på en lastbil och släppa dem på närmaste sparsamhet butik.
  • Gå med i en Freecycle grupp att ge saker bort (www.freecycle.org)
  • Om du bor i ett hyreshus eller radhus komplex, anslagstavlor och släppa av områden för att ge oönskade objekt till grannar ibland tillhandahålls.
  • Ring upp dina vänner och släktingar, och se vad de behöver. Du kanske kan anlita deras hjälp i övergången till en utlovad byrå / säng / fåtölj!
 6. 6
  Sälj dina grejer. Om du är i behov av en pre-move fallfrukt, prova dessa:
  • För ett stort antal objekt, har en loppmarknad (eller en serie av varvet försäljning), eller om du har en hel del att sälja snabbt, överväga en tjänst för att ta hand om det åt dig (t.ex. Google likvidation egendom innehåll försäljning).
  • Om du har tid innan flytten, använda sajter som Craigslist och eBay för att sälja av de bästa grejer. Du kommer förmodligen få mer pengar för dina artiklar på detta sätt men det är mer tidskrävande.
  • Craigslist är en bra väg för att sälja större föremål såsom möbler, vitvaror och heminredningsdetaljer till människor som bor i ditt område. Om du har möjlighet, kommer att erbjuda leverans producerar ofta snabbare försäljning.
  • eBay är en bra plats för att sälja samlarobjekt poster såsom gamla album, serietidningar, och figuriner. Se till att ta bra bilder av objekt och erbjuda bra beskrivningar. Kom ihåg att du är en säljare. Sälja dessa produkter!
  • Begagnade designkläder kan säljas vidare på. Dessa butiker kan hittas i din lokala företagskatalog. Var noga med att shoppa runt. Vissa butiker erbjuder bättre priser än andra.
 7. 7
  Få organiserade. Innan du flyttar in i din nya plats, är det en bra tid att arbeta ut några lagringslösningar för dina lagrade objekt. Du kan göra detta när du packar. Placera förvaringen i dekorativa förvaringsboxar som kan flyttas och placeras i de nya lagerutrymmen utan större ansträngning. Plastbackar är bra för att flytta och lagra, finns i många storlekar, är stapelbara, och se igenom dem gör att hitta det du behöver på ett kick. De mätningar som gjorts av de nya förvaringsutrymmen kommer att säkerställa en bra passform. Kom rörliga dag, kommer dessa lådor vara mycket lättare att handskas med.
  • Label allt genom rummet. Tro inte att du kommer att komma ihåg stora tv-rutan är faktiskt full av kastruller och stekpannor. Du kommer inte.
 8. 8
  Flytta stora objekt först. in i ditt nya hem först. Du kommer att ha mest energi för denna uppgift i början av flytten och det kommer också att ge dig en bättre indikation på var de mindre sakerna kommer att gå. Inte bara fylla ett rum med möbler med tanken på att sortera ut allt senare. Det finns inget värre än att försöka navigera genom små rum fyllda med lådor och högar av möbler efter en dag av att flytta.
  Placera ut möbler i rum som du går, enligt den plan du gjort tidigare. Om du har gjort dina läxor korrekt bör din stora objekt passar in fint och redan ger dig en känsla av hem (och en plats att sitta medan du tar en paus från allt ditt hårda arbete!)
 9. 9
  Lägga undan förvaringen. Innesluten föremål som är avsedda för förvaring kan placeras direkt i sina tilldelade utrymmen där de kommer att vara ur vägen. Genom att sätta dessa saker bort när du flyttar in, kommer du att spara dig stressen av att försöka manövrera genom små, packade rum under de närmaste dagarna.
 10. 10
  Organisera boxed poster. Dina märkta lådor kan nu omsättas i sina respektive rum och uppackning kan börja. Börja med badrummet, eftersom det är rummet mest sannolikt att behövas omedelbart. Om du har bara hållit grunderna, kommer uppackning detta rum vara en barnlek.
 11. 11
  Organisera ditt utrymme som du packar. Utnyttja garderob och skåp lagringslösningar som du packar. På så sätt kan fler lagras i dessa trånga utrymmen och du kommer att sätta ett prejudikat för hur din nya, mindre utrymme kommer att användas. Inte falla tillbaka in i lata vanor eller din nedskurna plats kommer att få dig ner.
 12. 12
  Slappna av och njut! Du har nu kommit in i sfären av levande små. Du behöver inte längre oroa sig för den ekonomiska bördan eller tid dränerande uppgiften med att underhålla ett hem för stor för dina behov och du har genom att omge dig med endast de saker som är viktigast för dig. Jubla!

Tips

 • När du är i din nya lilla utrymme, anta en regel för att hålla dina grejer från ackumulera: Varje gång något kommer in, något som har att gå. Den produkt (er) du bli av bör vara ungefär samma storlek som den du tog i.
 • Använd din dator för att ersätta annan elektronik som tar upp plats, till exempel, Behöver du verkligen en DVD-spelare, CD-spelare, och en DVR, när du har en dator med en DVD-RW-enhet. (Spela upp och bränna DVD / CD-skivor.)
 • Om du befinner dig i ekonomiska trångmål, trappa ner så snabbt som möjligt. Ju längre du försöker hänga på en livsstil du kan inte längre stöd, desto djupare gropen du ska gräva. Ta din cue från affärsstrategi - omstrukturering.
 • Undvik att lägga lagringsutrymme. Ju mer lagringsutrymme, desto mer du sannolikt att röran. I själva verket försöker minimera lagringsutrymme.

Varningar

 • Spola inte eller kasta i soporna några utgångna / oönskade mediciner. De kommer att förorena vattentillförseln. Apotek kommer att förfoga över dessa poster ansvarsfullt gratis. Du kan också se om din stad har ett farligt anläggning avfallshantering.
 • Kasta inte bort något värdefullt, om något kan vara värt en bra summa pengar, sälja den.