Wki

Hur att reparera en dragkedja när löparen har lossnat helt

Av någon anledning, kommer skjutreglaget ofta bort gamla eller billiga dragkedjor och det finns inget sätt att få tillbaka den. Den första metoden kommer inte att skada tyget, men kan skada dragkedjan, den andra metoden sparar blixtlåset på bekostnad av tyget.

Steg

Hur att reparera en dragkedja när löparen har lossnat helt. Rada upp de två sidorna av blixtlåset så gott du kan.
Hur att reparera en dragkedja när löparen har lossnat helt. Rada upp de två sidorna av blixtlåset så gott du kan.

Metod 1

 1. 1
  Rada upp de två sidorna av blixtlåset så gott du kan. Det allra enklaste sättet att göra detta på en plan yta.
 2. 2
  Ease tänderna från den fria sidan in reglaget så långt du kan få dem.
 3. 3
  Med en tång från ovan (så att de inre ytorna av tången skulle beröra de yttre sidorna av skjutreglaget), lätthet den fria sidan in i reglaget. Den fria sidan ska nu vara mest i vägen in i reglaget.
 4. 4
  Skjut reglaget upp och ner för att se om dragkedjan kommer fullt åter fästa på egen hand. Om den inte gör det, skjut sedan dragkedjan så nära slutet som möjligt. Du vill välja slutet där du vill börja kursen zip.
 5. 5
  Orient tången så att de inre ytorna skulle röra toppen och botten av reglaget. Ease tången nedåt tills den fria sidan snäpper på plats.
 6. 6
  Du kan behöva växla användningen av tången från sidorna och uppifrån tills den fria sidan är helt anbringas på nytt.
 7. 7
  När du är klar, kommer du inte att kunna packa upp längre än den punkt där du tvingade den fria sidan tillbaka in reglaget som du kommer att ha förändrat flera av tänderna på den bifogade sidan.

Metod 2

 1. 1
  Titta på din trasiga blixtlås. Ena sidan har fortfarande reglaget, gör inte den andra. Det finns ett "upp"-riktning (du flyttar dragkedjan detta sätt till slutet), och en "down"-riktning.
 2. 2
  Med en bra sax, gör ett snitt på sidan av blixtlåset som inte har reglaget på samma höjd som botten på reglaget när det är på sin lägsta möjliga position. Gör snitt mellan två av tänderna på blixtlåset.
 3. 3
  Mata den fria sidan av blixtlåset i den övre änden av löparen där du cutten.
 4. 4
  Skjut reglaget hela vägen till toppen, tills du inte kan flytta det längre. Sidan med snittet kan ha lite slack. Om den gör det...
 5. 5
  Dra sidorna av blixtlåset isär så att du har två lösa trådar under reglaget.
 6. 6
  Dra sidan av blixtlåset när du gjorde det skära ner så att slack på toppen av bilderna försvinner. Du kan behöva dra hårt.
 7. 7
  Sätt lim över snittet, och på dragkedjan under cut så det hålls samman. Du kommer inte att kunna dra bilderna längre ner från den punkten.

Metod 3

 1. 1
  Med hjälp av en platt skruvmejsel, sätt in den i sidan av bilden att dragkedjan stopp är på.
 2. 2
  Placera den på en hård yta, lätt knacka ner på toppen av mejseln något sprider öppna bilden. (Observera detta endast kommer att fungera på metall diabilder.)
 3. 3
  Placera objektglaset över dragkedjan, och med viss kraft, skjut den uppåt eller nedåt tills bilden glider över dragkedjan.
 4. 4
  Nu med hjälp av en tång pressa bild stängt. Använd inte för mycket tryck så att bilden inte går sönder.

Metod 4

Använd en säkerhetsnål att förbinda de två delarna som är separerade

Metod 5

Om reglaget har zippade av änden och dragkedjan är stängd, kan du få reglaget tillbaka på med en liten uppoffring att dragkedjan.

 1. 1
  Separera ändarna av dragkedjan bara lite. Försök för 5-6 tänder. (Du kan vinkla tänderna ihop igen om du får för många i början.)
 2. 2
  Om du kan få ett lämpligt verktyg - Jag använde en liten bultsax - Ta en sida av den öppnade zip och skär nopporna bort de 5 eller 6 tänder som du separerade. Alldeles i slutet av dragkedjan kommer inte att stänga nu. (Det är offret.)
 3. 3
  Håll ihop ändarna igen och börja sätta reglaget på bakåt. (Så är de förenade ändarna matar in den smala änden av reglaget.)
 4. 4
  Fortsätt att dra zip igenom och det borde börja separera inne i reglaget för att du skär nopporna bort.
 5. 5
  Om du fortsätter att dra, reglaget borde flytta in i intakta delar av zip och korrekt separera sidorna.
 6. 6
  Använd en säkerhetsnål eller reparera blixtlåset / tyg för att stoppa löparen nästa gång du drar det stängt.

Tips

 • Du kan allvarligt skada din blixtlåset när du drar den genom att undvika slack. Du kan också göra snittet (i steg 2) i nivå med toppen av löparen, så du minimera slack.

Varningar

 • metod 3 kan orsaka skada till hands om skruvmejseln glider ur sliden.

Metod 1

 • Använda tång kan skada reglaget går att reparera.
 • Med en tång för att tvinga den fria sidan tillbaka in reglaget skadar tänderna på den bifogade sidan. Du kommer inte att kunna packa upp bortom återfastsättning.

Metod 2

 • Bara göra detta om du inte kommer att slita tyget. Om det är värdefullt nog att du inte vill riskera det, överväga att ändra dragkedjan.
 • Detta kommer inte att fungera på dragkedjor som ska dra isär hela vägen, liksom i jackor. Då igen, är reglaget ska komma helt off för dem, så att du inte skulle behöva läsa den här artikeln...

Saker du behöver

 • En trasig dragkedja

Metod 1

Metod 2

 • Bra sax, eller tråd-rivare och saxar
 • Starkt lim för tyg