Wki

Hur att hoppa rep

Hoppa rep är en rolig lekplats aktivitet samt ett bra sätt att få lite motion och imponera på dina vänner. Oavsett om du bara vill lära dig att hoppa rep, plocka upp några nya trick, eller vill dubbla holländare, kan du följa dessa enkla steg för att uppnå dina mål.

Steg

Hur att hoppa rep. Stå upp och plocka upp repet.
Hur att hoppa rep. Stå upp och plocka upp repet.

Jumping själv

 1. 1
  Välj rätt lina. Du bör hitta ett rep som når nästan upp till dina axlar när det är vikt på mitten. Detta kommer att ge dig tillräckligt med utrymme för att bekvämt hoppa över det, men inte så mycket att du snubblar över repet.
  • Repet bör ha handtag som är lätt att greppa och bör inte vara för lätt eller för tung.
 2. 2
  Stå upp och plocka upp repet. Håll linans handtag i vardera handen. Utöka dina händer och underarmar minst en fot bort från din kropp, i 45 graders vinkel. Detta kommer att skapa en större båge för dig att hoppa igenom.
 3. 3
  Steg över linan. Linan ska hänga bakom dig, så att mitten av repet slår i fötterna.
 4. 4
  Använd dina händer och handleder att svänga repet över huvudet. Flytta inte dina armar - försöka hålla rörelsen begränsas till handlederna.
 5. 5
  När repet kommer mot framsidan av fötterna, hoppa över den. Stå på dina tå och trycka ifrån med bollar av dina fötter.
  • Försök att hålla rörelsen i anklarna. Böja knäna för att hoppa gör övningen mycket svårare.
 6. 6
  Ställ en takt som fungerar för dig. För nybörjare är det bäst att flytta repet långsamt, så att du har tillräckligt med tid att ta ett litet hopp mellan varje hopp över repet. Behåll en rak rygg och hålla blicken inställd rakt fram när du hamnar i rätt rytm. Om du tittar på dina fötter när du hoppar, kommer du att vara mer benägna att få ur balans.
  • Som din skicklighet ökar, kan du svinga repet snabbare och eliminera mitten hop.
  • Som du förbättra dina kunskaper, kan du räkna hur länge du kan gå utan att stöka till. Ett roligt sätt att följa dina framsteg är att räkna hur många hoppar du kan göra i ett sträck, utan att fumla.

Göra tricks

 1. 1
  Omvänd repet. När du blir bättre på att hoppa rep framåt, försöka gå baklänges. Börja med repet framför dina fötter och kasta den över huvudet till baksidan. Hoppa över det innan det slår i fötterna.
 2. 2
  Gör det "kors och tvärs" trick. Att exekvera "kors och tvärs" trick, är allt du behöver göra korsa armarna framför dig mellan varje hopp. Det krävs övning för att få rätt timing, men när du har fallit in i en rytm, kan du arbeta på alternerande mellan korsning och inte passerar repet mellan varje hopp.
 3. 3
  Gör "side-swing." Vik repet på mitten medan du fortfarande håller på att var och en av handtagen. Flytta sedan repet genom att korsa höger hand över vänster och flyttar den mot din vänstra höft, och sedan korsa repet igen, så den högra återgår till höger höft. Den högra handen kommer i huvudsak att rita en sidledes "8" i luften.
  • Formen görs av hopprep kommer att skapa ett "X"-form i luften, eller en form som ser lite ut som en hoptryckt fluga.
  • Sway höfterna för att få fart på repet går.
  • När du är klar med den här formen, ta höger upp och över att skapa en form, eller en "regnbåge", att hoppa igenom.
  • Hoppa genom formen, gör det "X" form igen, och fortsätta att upprepa processen.
 4. 4
  Kombinera trick. När du har bemästrat några av dessa trick kan du kombinera dem tillsammans. Försök att göra det "cross-cross," hoppa, och sedan göra "side swing," till exempel.

Hoppa med rep svarvare

 1. 1
  Välj ett längre rep. Detta rep bör vara tillräckligt lång för att enkelt gå över huvudet på bygeln eller byglar medan svarvare står ett bekvämt avstånd från varandra.
 2. 2
  Hoppa efter att ha stått mellan svarvare. Face en av dem och placera repet till höger eller vänster om fötterna. Har kasta dem repet över huvudet, och hoppa när den når andra sidan. Få rytmen i detta hoppande mönster innan vi går vidare.
 3. 3
  Kör in i roterande repet. Det tar lite timing, men det kan göras. När du är bekväm att köra in i repet, kan du öva hoppning medan du tittar mellan svarvare i stället för på dem.
  • En eller två andra hoppare kan gå med dig när du kör in i repet, men du bör vända repet en efter en. När en person finner en rytm, bör nästa person hoppa i.
 4. 4
  Hoppa Double Dutch. För Double Dutch hoppning, de två svarvare har ett rep i varje hand. De svarvare ska vända ett rep, och sedan slå den andra i motsatt riktning när den första repet är halvvägs genom sin båge.
  • När repen börjar röra, ska du hoppa över varje rep samtidigt inför svarvare. Kom ihåg att du måste hoppa dubbelt så snabbt som du gör med ett rep, eftersom du måste hoppa över två linor i varje hopp cykel.
  • Double Dutch är mer utmanande och roligare om det finns mer än en hoppare.
  • Du kan även sjunga sånger för att räkna hur många gånger de hoppare har hoppat. En populär låt börjar, "bubbelgum, tuggummi, i en skål, hur många bitar du vill?" Efter dessa ord, kan du börja räkna, "ett, två, tre..." för att markera hur många gånger personen eller människor hoppar framgångsrikt har hoppat.

Tips

 • Försök hoppa rep på musik. Takten kommer att hjälpa dig att hålla jämna steg.
 • Håll ögonen på bara en sak. Detta kommer att hjälpa dig att fokusera mer och hjälper dig att hålla balansen. Du kan bedöma om repet är utan att titta direkt på det.
 • Få bekväm med grunderna innan du försöker några knep.
 • Sök jump-rep rhymes nätet.
 • Ta små hopp - det kommer att spara din energi och du kommer att kunna hoppa längre. Bra hopp Ropers tar så små steg som du inte kan se sina fötter i rörelse.
 • Enas om icke-verbala tecken med svarvare. Till exempel, om du vill gå fortare, sedan klappa händerna två gånger och att gå långsammare, klappa en gång.
 • När du får bättre på att hoppa, flytta till en hastighet hopprep. Repet är tyngre så det kommer att gå snabbare och gör det roligare att göra trick.
 • Håll hälarna från marken och stanna på tårna. Använd dina vrister som en fjäder åtgärd. Detta eliminerar fötterna från smällde hårt i marken.
 • Om du har en massa människor, kan du också spela "helikopter" en person snurrar runt hålla fast ena änden av repet, svinga den i en cirkel nära marken, och alla andra hoppar över det.
 • Överväga att gå till eller starta en hopp-rep club!

Varningar

 • En hastighet rep svängde väldigt snabbt kan svida. Börja mycket långsamt.
 • Välj en öppen yta att hoppa rep och vara medveten om vem och vad som är runt omkring dig att undvika piska någon.
 • Var försiktig när du gör saker som kors och tvärs trick som nämns ovan. Den plast-kula som jump-rep skada om du gör ett misstag och du piska dig själv, så börja långsamt!