Wki

Hur att föda skäggiga drakar

Avelsdjur är en hobby för många människor. Breeding ödlor kan också vara mycket intressant. Det är inte det normala djur till avel, men det är utmanande, roligt och spännande. En av många anledningar till varför människor är förtjust i dessa unika djur är på grund av deras söta personligheter. Folk gillar också dessa reptiler på grund av deras små storlekar.

Steg

Hur att föda skäggiga drakar. Först av allt, du behöver två skäggiga drakar, en hane och en hona.
Hur att föda skäggiga drakar. Först av allt, du behöver två skäggiga drakar, en hane och en hona.
 1. 1
  Först av allt, du behöver två skäggiga drakar, en hane och en hona.
 2. 2
  Förvara dem i separata burar. Deras burar ska vara 150lt (4 fot) eller större.
 3. 3
  Presentera dem för varandra, låt dem vänja sig varandra och se till att de inte försöker att bli aggressiva.
 4. 4
  Låt den manliga drag i den kvinnliga (bara för en stund) tills de gjort parning.
 5. 5
  Sätt manliga tillbaka i sin bur. Honan ska lägga ägg inom en månad. Se till att hon har massor av sand för att gräva, och möjligen en gömd låda att lägga dem i. Leta efter knölar i magen.
 6. 6
  Efter äggen läggs, försiktigt bort dem med en sked. Kassera ägg som är gula eller extremt bucklig. Mörbultade äggen är friska ägg. De är fertila. Hon borde lägga någon där från 10 till 35 ägg.
 7. 7
  Förvara dem i en inkubator vid 28-31 grader celsius med luftfuktigheten runt 50 procent. De substrat för äggen kunde vara vermikulit. Inte sand, som kan orsaka impaktion. Den kön av ungarna inte kan bestämmas av temperaturen, som med Leopard Geckos.
 8. 8
  Äggen kläcks mellan 60 och 80 dagar. De flesta av äggen kommer att leva, dock kan vissa dö eller bli infertila. Se Hur höja Skäggagam ungar

Tips

 • Titta på dina skäggiga drakar noga när parning. Hanen kan bli mycket aggressiv.
 • Du bör-INTE-ras tills du har forskat allt du kan om utrymmesbehov etc. De flesta hobbyister har "rack" som de använder för de unga beardisar. "Racks" består huvudsakligen av Rubbermaid behållare fyllda med rätt substrat etc. på ett rack.
 • Honor kan också vara aggressiva mot varandra.
 • Har din Skäggagam avföring kontrolleras innan du ras! Skicka avföring till en kvalificerad herp veterinär i ditt område.

också göra att din Skäggagam är inte sjuk alls... och se till att du har allt du behöver för skäggiga drake ägg (inkubator, mat etc,)

 • Egg siffror påverkas av några villkor, inklusive ålder och tidigare avel. En kvinnlig drake kan ligga någonstans mellan 15 och 50 ägg.

Varningar

 • Om honan inte lägger sina ägg i månaden och är inaktiv, ta henne till veterinären. Hon kunde vara ägg bindande, och kan dö. Äggen kommer förmodligen vara död då.