Wki

Hur du tränar din rottweiler valp med enkla kommandon

Rottweilers är naturligt lojala hundar och syftar till att tillfredsställa sina ägare. Lämpligen är de också mycket intelligent så träning (så länge det sker när hunden är inom 6 veckorna-6mnths) bör vara en vind.

Steg

Hur du tränar din rottweiler valp med enkla kommandon. Det första du kommer att vilja lära din rottweiler skulle vara att "sitta".
Hur du tränar din rottweiler valp med enkla kommandon. Det första du kommer att vilja lära din rottweiler skulle vara att "sitta".
 1. 1
  Det första du kommer att vilja lära din rottweiler skulle vara att "sitta". Sitter gör grooming, utfodring, leka och koppla av mycket lättare. Det är också ett av de enklaste saker att lära. Ha valpen stå framför er och bestämt säga "Sitt!". Sedan försiktigt men bestämt driva din hunds bakre änden tills han är. Medan han sitter, fortsätter att prisa honom samtidigt lägga ordet "sitt" några gånger. Du behöver inte nödvändigtvis godsaker att utföra denna uppgift som Rottweilers kommer att göra nästan vad som helst för att göra dig lycklig. Upprepa denna process genom att röra sig bort från valpen, vänder sig mot honom (se till att du har hans fulla uppmärksamhet) och berätta för honom att sitta. Om han inte har gjort det ännu (vilket inte skulle vara förvånande), fortsätter att driva sin rumpa ner och prisa honom som du gjorde innan. När han kan sitta på kommando utan butt-driver, är en behandling definitivt i ordning.
 2. 2
  Lära din hund att "tass" är också ett enkelt och användbart trick. Om du planerar på klippning eller arkivering din rottweiler naglar, är detta nödvändigt. Har din hund "sitt" innan du gör henne "tass" annars kommer hon att resa och hamna förvirrad. Fast berätta för din rottweiler "tass!" och nå ner, ta henne tass i handen och sedan beröm och klappa henne. Upprepa denna process fyra gånger (med prisa!) Och sedan be din hund att "tass" utan att lyfta tassen. Om hon kan göra det, prisa henne och ge henne en behandling. Paw är precis lika enkelt som sit och det bör inte ta lång tid att lära sig, om din hund har problem, flytta bort och starta processen igen tio minuter senare.
 3. 3
  Det är mycket viktigt för din hund att lära sig innebörden av "nej!" eller "Stopp!". Du kan använda antingen en men användningen av det måste vara effektivt. Rottweiler valpar är mycket lekfulla och älskar att bita, om valpen napp på dig eller andra saker än leksaker, det är mycket, mycket viktigt för honom att lära sig "Nej!" eller "Stopp!". När undervisningen detta till din valp, alltid vara fast och konsekvent. Om du vill att din valp att sluta hoppa när han ser dig, alltid berätta för honom "Nej!" Låt honom inte komma undan med det ibland annars kommer han att bli förvirrad och detta kommer att orsaka problem senare. Om din hund gör något fel, som att bita på möbler eller försöker välta soptunnor, skarpt säga "Nej!" eller "Stopp!". Se till att din röst inte är högfrekventa eftersom detta kan oavsiktligt uppmuntra ett beteende. När du har uttryckt kommandot, omedelbart flytta din hund borta från allt vad den gör och återigen säga "Stopp!". Gå bort från valpen (men låt inte dina ögon av honom!) Och om han går tillbaka, upprepa denna process. Ingen tvekan kommer detta att vara frustrerande, men du måste göra det annars valpen kommer att växa upp utan att veta rätt från fel. Om valpen är knapra på dig, är det ditt jobb att lära honom att detta är oacceptabelt. Kraftigt säga "Nej!" och ta honom genom hans nos eller nackskinnet och knacka honom med två fingrar på näsroten. Säg "Nej!" återigen, påminna honom om att när det kommandot är tonande, är han i fel och han bör upphöra sitt beteende.
 4. 4
  Stay. Rottweilers kommer alltid vill vara i ditt företag. De kommer alltid att vilja vara bredvid dig, runt dig, eller ens på dig. Men de kommer så småningom komma i din väg. Undervisning din rottweiler valp att stanna håller henne från att komma i vägen för dig, andra människor och andra hundar. Tala om för din hund att "sitta" först, eftersom det är mycket lättare att ha henne sitta och låta henne stanna. När hon sitter, prisa henne och satte handen framför ansiktet, vidöppen som en stoppskylt. Bestämt säga "stanna!", Och sedan backa långsamt. Hon kommer troligen att köra upp den till dig, är det ditt jobb att ta henne med hennes mittsektion, berätta för henne "Nej!" och få henne att sitta ner igen. Sedan lägga din hand framför henne igen, säger "stanna!", Backa medan hela tiden upprepa vistelsen. Om hon går upp till dig, kommer du bara att göra det igen. När hon till slut kan stå, låt henne inte komma till dig, gå fram till henne, beröm henne och ge henne en behandling. Upprepa denna process samtidigt gå längre bort från henne än du gjorde förra gången.
 5. 5
  Det är lika viktigt att lära din hund att "komma". Naturligtvis, om valpen älskar dig, om du smälla låren och säga något med ett leende, (även "choklad och guzzlers öl!"), Kommer han komma till dig. Men ibland, när han är upptagen med fåglar eller leksaker, kommer han inte och det kan återigen vara ett problem i hans senare år. Om valpen är långt bort från dig, slap låren och säga "kom!" i en tilltalande, lyckligt röst. När han kommer till dig, prisa honom och upprepa ordet "kom!" några gånger. Sedan kastar en behandling och eller en leksak tillräckligt långt bort från dig, och berätta för din hund att "komma!". Han kan inte göra det i början, men du måste upprepa det. Om det behövs, alltid ha en fest eller en leksak som han älskar mer än att den du kastade. Vifta det till honom när han tittar upp och säger "kom!". När han kommer över, beröm och upprepa.

Varningar

 • Aldrig skrika olämpligt på din hund. Om du tränar honom och han inte förstår, inte blir otålig och skäller på honom, han lär bara. Steg bort från honom om du blir frustrerad och försök igen senare. Frustration kommer endast skicka dåliga signaler till din hund, kom ihåg - han försöker bara göra dig lycklig.

Saker du behöver

 • Behandlar / Leksaker
 • En leksak ekorre