Wki

Hur vattentäta din källare

De flesta hem sitter på en guldgruva av användbar rymden: källaren. Men många källare i äldre hus är fuktigt eller läckande, och gör olämpliga val för en ny gillestugan eller sovrummet. Innan du kan starta något projekt källare remodeling, måste du hålla vattnet ute.

Steg

Hur vattentäta din källare. Utvärdera omkretsen av ditt hus.
Hur vattentäta din källare. Utvärdera omkretsen av ditt hus.
 1. 1
  Utvärdera omkretsen av ditt hus. Du bör se till att marken bredvid din foundation lutar bort från grunden, inte mot den. Återfyllt smuts runt grunden kommer vanligtvis lösa lägre än den omgivande smutsen orsakar marken att sjunka in och sluttningen mot ditt hus. Om det behövs, tillsätt smuts upp mot grunden för att skapa åtminstone en 2 "per fot (det är, en droppe av 2" för varje fot du flytta bort) lutning mot fundamentet. Se till att den övre delen av smutsen är minst sex inches under sillplankan så att det inte finns någon markkontakt vilket kan orsaka vissa byggmaterial att ruttna i framtiden.
 2. 2
  Kontrollera dina hängrännor och stuprör. Ditt tak samlar en stor mängd regnvatten och kanaler det rätt till kanten av taket. Om detta regnvatten deponeras på marken bredvid din foundation, har du problem. Se till att dina hängrännor är rena, och se till att dina stuprör pumpar ut sitt vatten i minst 5 meter bort från din foundation.
 3. 3
  Se upp för buskar och andra växter som är för nära din foundation. Ruttnade rötter kan skapa en bana för ytvatten rinna ner till din foundation. Du bör hålla planteringar minst 12 "från grunden, och på en svag sluttning för att leda bort vatten från din foundation.
 4. 4
  Försök att vattentäta dina väggar med en produkt som drylok eller xypex om du har små, intermittenta läckage. Drylok är ett vattentätande inte en vatten sealer. Det expanderar när det torkar att bli en del av väggen. Xypex är mer som att tillämpa en vattentät betong på ytan som binder med det. Eftersom Xypex bygger på närvaro av fukt för att bilda sig en vattentät kristallstruktur, om en Xypex ansökan har små områden av vattenläckage de tätar sig själva som de igenom fukt. Xypex är också 2-4 gånger så dyr som Drylok. Problemet med dessa lösningar är att grundvatten som är under din källarplan eller i botten av väggarna är utsatt för stora påfrestningar, på grund av vikten av grundvatten ovanför trycka ner.
 5. 5
  Reparera fel i gjuten betong väggar såsom sprickor och de platser där rören och bildar dragstänger går hela vägen genom betongen. Om du ser en spricka i en betongvägg det går hela vägen genom väggen till utsidan och är en potentiell källa till vatten. För sprickor som inte kommer att uppleva några termiska eller strukturella rörelser, är DRYLOK Snabb Plug mycket effektiva vid tätning sprickor i murverket. Ett annat pålitligt sätt att reparera en vägg spricka är en injektion med bygg-grade epoxi som tränger in i sprickan hela vägen från insidan till utsidan, botten till toppen. Generellt är en erfaren spricka reparation tekniker det bästa valet för detta. Gör-det-själv-kit för epoxi-och polyuretan är tillgängliga, men är mindre tillförlitliga.
 6. 6
  Överväga att installera en sump. Detta är i huvudsak ett hål i källarvåningen, som innehåller en pump. När vattennivån i sumpen stiger för högt, sparkar en pump på och drar ut vattnet ur sumpen, urladdning det utanför huset, 10 eller fler fötter från grunden. Installera en sump kräver en måttlig grad av skicklighet och erfarenhet, eftersom du kommer att vara jackhammering eller på annat sätt skapa ett hål i betonggolvet i källaren, gräva ett hål, placera en liner i hålet, kabeldragning sumpen pumpen själv och vvs en utlopp från pumpen till utomhus.
 7. 7
  Prova en fransk avlopp (eller omkrets avlopp) för allvarliga vattenproblem. En fransk avlopp består av ett kontinuerligt system av rör, kör under golvet i källaren och längs hela omkretsen av källaren. Installera en fransk avlopp liknar installera en sump, men kräver skärning och avlägsnande av en ca 12 "bred remsa av källaren golvet längs hela omkretsen av källaren, gräva ett 12" djupt dike, fylla den med grovt grus omger avloppsröret, sedan åter hälla ett betonggolv för att täcka upp allt. En fransk avlopp kommer alltid att innehålla en sump och pump för att avlägsna allt vatten som kommer in i avloppssystemet.
 8. 8
  Har en installatör injicera hydroclay runt din foundation. Hydroclay är ett tätskikt version av bentonitlera, känd för sin förmåga att absorbera stora mängder vatten. Vanligtvis pumpas från utsidan, fyller leran i håligheter och följer de vägar vattnet använder för att komma in i din foundation permanent tätning källaren. Detta är samma produkt som används för att vattentäta tunnlar, brunnar, tippar, dammar bakgård, gropar hiss, etc.

Tips

 • Observera att salt & kalkavlagringar bildas på betongblock som vattenläckor genom dem (vit färgning). Detta måste avlägsnas innan någon blockerare används. Detta är den vanligaste orsaken till att tätningen misslyckas. Detta görs i allmänhet genom att dousing väggen med saltsyra och skrubbning. Följ denna genom att skölja området mycket frikostigt med en vattenslang, sedan dammsuga det från golvet. Detta tar normalt flera applikationer. Du kommer att se saltsyra reagerar med avlagringar på väggen.
 • Innan du börjar ett seriöst projekt källare remodeling, observera din källare noggrant i kraftiga regnoväder. Om du kan pågå ett år av vädret utan några vattenläckor, du kommer förmodligen att bli OK i framtiden (så länge du håller dessa hängrännor rengöra och ta hand om din foundation!).
 • Byggandet av ett nytt hus är det tid att ordentligt täta huset för livet. Den gamla standby av plastfolie och frigolit plåt för att skydda fungerar. Men det är nästan alltid förstördes under återfyllning av stiftelsen, orsakar det att läcka. Detta sätt att försluta inte längre uppfyller internationella byggnaden koden, tillsammans med många statliga, land eller stad byggnormer. Skaparna av DRYLOK föreslår beläggning utsidan av stiftelsen med DRYLOK Murverk waterproofer. Kom ihåg waterproofer är bara så bra och som låter som ytan. Skydda ytan med en wrap innan återfyllning för att skydda från stenar och utrustning.
 • Oavsett vilken typ av vattenskydd du försöker använda, följ anvisningarna. Vanliga felaktiga tillämpningar av Xypex kommer från att inte följa anvisningarna, eller mer specifikt, entreprenörer är för billigt för att göra jobbet på rätt sätt. Xypex är åtminstone ett tvåstegsförfarande, med de andra tillämpningar som använder en tunnare, billigare beläggning av olika sammansättning. Många entreprenörer försöker kompensera kostnaden för Xypex VS Drylok genom endast tillämpa den avslutande rockar.
  • Vid kapning i betong, se till att tejpa plast drop dukar från tak till golv för att innesluta det drabbade området.
 • När du installerar en sump pump, se till att hänvisa till lokala VVS-koder. De flesta anläggningar kommer att kräva en envägsventil för att förhindra vatten från att komma in i sumpen genom utloppet.
 • Batteribackup sump pumpar finns. Sök efter "källaren vakthund." Dessa är bra för sumpar som har ett stadigt vattenflöde in dem eftersom du vet att du har en backup om / när strömmen går eller de viktigaste raster pump.

Varningar

 • Använd alltid skyddsglasögon och en mask eller respirator medan skärning betong.
 • Mögel kan vara ett allvarligt hälsoproblem. Hålla din källaren torr med en avfuktare kan hjälpa.
 • Om vattentäta färger inte fungerar måste du först avlasta det hydrostatiska trycket utanför genom att låta vattnet i. Du kan sedan använda en ovan golvsystem baskort utan att bysten upp källarvåningen.

Saker du behöver

 • Skyddsglasögon