Wki

Hur man klättra en stege säkert

Ställa in en förlängning stege i rätt vinkel är nyckeln till att arbeta säkert på väggarna eller i taket i ditt hus. Gör det för brant och stegen kan välta bakåt. Ge det för mycket vinkel och det kunde böja eller botten kan glida ut. Den här artikeln visar det rätta sättet att ställa upp en stege.

Steg

Hur man klättra en stege säkert. Ställ stegen i rätt vinkel genom att skapa en rätvinklig triangel med din kropp, så som visas i bilden.
Hur man klättra en stege säkert. Ställ stegen i rätt vinkel genom att skapa en rätvinklig triangel med din kropp, så som visas i bilden.

Grundläggande teknik

 1. 1
  Ställ stegen i rätt vinkel genom att skapa en rätvinklig triangel med din kropp, så som visas i bilden.
 2. 2
  Se till att fötterna på stegen inte kan glida bakåt. På mjukt underlag, fälla upp stegen skor så det sporrar peta ner i marken. På däck, skruva ner en knap.
 3. 3
  Se till toppen av stegen vilar på en plan yta och inte glida eller vingla när du lägger tyngd mot det.
 4. 4
  När klättra stegen grab stegpinnarna på stegen med en hand över hand metoden aldrig släppa en stegpinne före innan du tar nästa. Sliding händerna upp balken (sidan) av en stege är osäker eftersom du kanske inte har så säkra ett grepp som när du använder stegpinnarna att klättra med.

Ytterligare försiktighetsåtgärder

 1. 1
  Använd add-on tillbehör för att hjälpa till att stabilisera upp på stegar. Gummi eller mjukplast "vantar" som glider över toppen av stegen skenor ger ett bra grepp på sidospår och skydda den från stege skador. Ladder stabilisatorer är en annan stor tillägg tillbehör. Den stora gummifötter grepp nästan vilken yta som helst för att hålla toppen glider i sidled och hjälpa till att sprida ut lasten för att förhindra skador på ömtåliga sidospår material som vinyl eller aluminium. Stabilisatorer spänner också fönsteröppningar och håller stegen bort från byggnaden att möjliggöra arbete på hängrännor och överhäng.
 2. 2
  Nivå fötterna. Observera att även med stegen i rätt vinkel, kan det ändå tippa i sidled om fötterna inte är i nivå med varandra och på fast mark. Det är osäkert att stapla brädor under en av fötterna för att jämna ut stegen. Istället, skrapa ut ett grunt dike under hög-side fot. Den klo av en hammare är perfekt för denna uppgift.
 3. 3
  Färdigt.

Tips

 • Innan klättra på en stege som ligger på marken, hoppa upp och ner på första steget att stadigt plantera den i marken.
 • Om du lutar stegen mot en andra berättelse tak eller hängrännor, knyt stegen till taket uttag, fäst den i rännan med bungee stubin, eller rep till lyftöglor i en 2 x 4 skruvas fast i fascia. Annars kan vinden blåsa stegen över.

Varningar

 • Inte når upp till den sidan - flytta stegen istället. Detta kommer att innebära att klättra ner och upp igen och kommer att ta mycket längre tid. Men tänk på att de flesta stegen faller uppstår när klättraren når för långt åt sidan.
 • Ett fullt utsträckt stege är mycket framtung. Sänk den innan du flyttar den eller du kan förlora kontrollen över det, speciellt i en vind.