Wki

Hur man visar kärlek till en katt

Katter älskar att ge och ta emot känslor. De är en sann följeslagare för dem som är instängda, bor ensam, eller kan inte gå ut och ett husdjur. De njuter nuzzling, och kommer att låta dig veta när du håller dem för hårt. Ge något som du tycker är älskad till cat.Learn att visa dem tillgivenhet och de kommer att svara tvåfaldigt.

Steg

Hur man visar kärlek till en katt. Aldrig rädd för att nuzzle upp nära.
Hur man visar kärlek till en katt. Aldrig rädd för att nuzzle upp nära.
 1. 1
  Aldrig rädd för att nuzzle upp nära. Katter som är vana att du, älskar lite kontakt då och då.
 2. 2
  Spela med katten. Leksaker som de älskar är ping-pong bollar, strängar med en klocka eller fjäder i slutet, stor (för stor för att äta!) Krispigt godis omslag, (plast) kapsyler, laser-pekare (förhindrar skiner i ögonen och tänka villkor för yngre katter eftersom de inte kommer att sluta spela), och plast saker som du tar bort en mjölkkanna för att öppna den (använd endast de som kommer ut som en intakt ring, katter kan svälja de som break). Kasta bollarna runt. Dinglar i snöret och kör den längs golvet med ringklocka eller fjäder glider längs marken. Detta kommer att väcka nyfikenhet flesta katter och de kommer att följa dig att se vad som händer härnäst.
 3. 3
  Klappa katten och vara tillgiven och omtänksam. Katter gillar att bli klappad försiktigt, och vissa föredrar att repas stället strök. Deras favorit fläckar att bli klappad är under hakan, på kinderna (gnugga dem precis som de gnider sina ansikten på hörnen), på näsryggen (endast om de verkligen litar på dig), bakom öronen, de tunt furred patchar framför öronen, och på baksidan. Vissa katter gillar deras svans, mage, eller tassar klappad, men många gör det inte.
 4. 4
  Var inte rädd för att använda en hög ton. Även om det kan få dig att känna sig obekväm om du inte är van vid katter, kan de älska det om du pratar med dem i en "baby röst". En katts svans är det bästa sättet att bedöma de gillar och ogillar. En curl i slutet signalerar glädje, medan en rak svans visar ogillar.
 5. 5
  Många katter tycker om att bli borstad, men se till att du får rätt borste. Katter är oerhört varierande i känsligheten för deras hud. Vissa föredrar väldigt stela, scratchy borstar, scoffing vid mindre, medan andra bara kan tolerera mycket mjuka sådana. Pröva dig fram till vad din katt föredrar. Ge inte upp! Så småningom kommer du att hitta en som ger det läcker känsla som kommer att göra din katt älskar att bli borstad.
 6. 6
  Se till att du behandlar din katt som en katt: försiktigt klappa den och be kattens ägare om de gillar att plockas upp, skrapat, etc. Katter är väldigt annorlunda från hundar i olika sätt såsom: Katter är svåra, om omöjligt att träna. De flesta katter kommer inte att köra med dig. Om du försöker att brottas med en katt, kanske de gillar inte det, och även om de gillar det, kommer du förmodligen sluta bli sårad.
 7. 7
  Om din katt har precis gått till veterinären, få dem en behandling! Detta var förmodligen riktigt stressigt!

Tips

 • Hotande över en katt gör dem nervösa, det är vad rovdjur gör precis innan de attackerar. Ta dig ner till kattens nivå. Sitt eller knäböj så att de kan vara mer eller mindre ansikte mot ansikte med dig. När petting, snarare än att sänka ner handen från ovan (för mycket som en hök svepte ner), föra den in från sidan eller under, och gradvis arbeta dig till toppen av katten.
 • Jaga inte en nervös katt. Många katter kommer att vara mer benägna att vända dig om du ignorerar dem. När de slutligen inte komma nära, låt dem lukta dig innan du försöker röra dem. Om kattens öron flyttas till baksidan av huvudet det betyder att de ogillar vad du gör med dem, så komma tillbaka och prova något annat som de skulle vilja.

Varningar

 • Kontrollera sträng och liknande leksaker spelas med endast under uppsikt. Vid förtäring, kan de orsaka allvarliga skador på en katt tarmarna. Om din katt inte svälja det, inte dra ut den ur sin mun eller bakre änden.
 • Även katter kan älska gummiband och band hår, de är benägna att äta dem, vilket är mycket farligt. Undvik dessa!
 • Visa inte en katt tillgivenhet genom mat. Att ge katter behandlar i form av lustiga leder ofta till en ohälsosam katt.
  • Inte förvärra inte katten. Om han eller hon börjar blottar sina tänder eller väsande eller flytta sin svans fram och tillbaka snabbt, backa och ändra din inställning. Försök igen med något katten hittar mindre hotfullt.