Wki

Så för att behålla din kattunge kattlådan

Det finns egentligen ingen utbildning inblandade, som mamma katt lär sina ungar att använda en låda. Bara placera lådan i hörnet av ett badrum, sätta katten över att visa honom var det är, och... Voila! Katten är utbildad...

Steg

Så för att behålla din kattunge kattlådan. Håll dig till små finkornig, icke-deodoriserade kull, eller den bästa typ.
Så för att behålla din kattunge kattlådan. Håll dig till små finkornig, icke-deodoriserade kull, eller den bästa typ.
 1. 1
  Köp en kattlåda. Det kan vara täckt eller avslöjade - varje katt är olika så du kanske vill erbjuda båda typerna initialt att se vilken din kisse föredrar.
 2. 2
  Håll dig till små finkornig, icke-deodoriserade kull, eller den bästa typ: scoopable majskolv kull. Undvik pellets, stora kristaller, och allt med en stark lukt, eftersom dessa egenskaper kan avskräcka katten från att använda lådan. Den scoopable majskolv kullen är utmärkt. Skopa upp, kasta i toaletten, spola och du har en ren låda. Du behöver inte ändra denna kull, bara lägga till mer när det behövs! Om du kan, ta reda på vad kattungen används till - du kan alltid ändras efter kattungen är mer fast.
 3. 3
  Häll ca 2 inches i rutan. De flesta katter kommer inte att använda i rutan om kullen är för djupt, eftersom de har svårt att upprätthålla stadig fot.
 4. 4
  Rengör dagligen! Ändra kull om en gång i veckan om det inte är den scoopable typen.
 5. 5
  Behåll en låda per katt! Vissa kattungar kommer inte att använda en ruta om en annan katt har använt det.
 6. 6
  Det är viktigt att inse att medan kattungen naturligtvis vet hur man använder en kattlåda, kan den behöva lite försiktig påminna när den beslutar att gå någon annanstans... Om kattungen ser ut som det måste gå, placera den i lådan för att förstärka att det är där verksamheten sker.

Tips

 • Den scoopable kullen behöver inte en liner, eftersom du inte behöver byta strö, eftersom det klumpar när de används. Du har bara att ösa klumpar, och lämna. Inget kladd, ingen lukt. Observera att spola strö ner i toaletten kan skada färskvatten där bearbetat avfall deponeras.
 • Om du ogillar lukten av lådan (när den är ren), prova damning ett lager av bakpulver längs botten av lådan innan du häller kull i. Undvik deodoriseras kullar.
 • Om du väljer att använda en liner kattlådan, se till att den är säker. Din katt kommer inte vilja fånga plasten med hennes naglar när hon gräver i lådan.
 • Det är bäst att ha en kattlåda per våning i ditt hus. Vissa katter kanske inte vill gå hela vägen ner att använda kattlådan, speciellt äldre.
 • Om din katt togs från sin mamma för ung (innan 10 - 12 veckor) eller blev föräldralös, kan det inte ha lärt sig av sin mor syftet med en kattlåda. Om din kattunge har svårt att greppa konceptet, försöka hålla den i badrummet eller en annan liten, trånga rum när du inte kan övervaka det.
 • Det rekommenderas att ha en mer kattlådan än du har katter. Om du har en katt, få 2 kattlådor, om du har 3 katter, då är det bäst att ha 4. På så sätt finns det alltid en tillgänglig om du rengör dem. Och vissa katter inte kommer att gå där annan har just varit!
 • Håll kattlådan på en plats där katten kan hitta det. Undvik källare eller tvättstuga, eftersom de ofta är ur vägen och de flesta katter ogillar höga ljud som orsakas av tvättmaskiner, torktumlare och ugnar. Den bästa platsen är ett badrum.

Varningar

 • Om din äldre katt plötsligt slutar använda kattlådan, schemalägga en veterinär utnämning. Det kan vara ett tecken på en urinvägsinfektion, sköldkörtelcancer eller någon annan sjukdom.
 • Många katter gillar inte lådan med locket, eftersom de känner sig alltför stängd och kommer inte vill använda den. Om du ser att de inte gillar den täckta lådan, använd en som är öppen.
 • Akta att lera kullen är potentiellt skadligt för din katt - speciellt kattungar, som ibland tycker att det är för att äta. Kullen "Swheat Scoop" liknar lera kull, men är helt naturliga ingredienser som inte kommer att skada din katt. Intagna lera kullen kunde klump i magen och eventuellt döda dem.
 • ALDRIG fysiskt straffa din katt / kattunge om det inte går i lådan. Näsa-gnugga och banka aldrig arbetat för hundar, och det kommer inte att fungera på katter, eftersom de har inget begrepp om social hierarki och ingen lust att behaga dig. Banka eller annan fysisk bestraffning kommer sannolikt bara att göra din katt rädd för dig. De kommer inte att förstå det. Just omdirigera dem till lämplig plats.
 • Använd inte en väldigt stor låda heller. En normalstor en är tillräcklig, och det kan användas även när kattunge växer.
 • Placera inte din kattunge i rutan och flytta tassarna i gräva rörelse. Katter är box-utbildade av naturen och bör inte ha några problem med att använda kattlådan så länge det är rent och i ett bra läge.

Saker du behöver

 • En kattlåda per katt, täckt eller avtäckt
 • Liten finkornig, undeodorized strö eller scoopable majskolv
 • Box liners bara för regelbunden kullen.
 • Ös
 • Små dammsugare att dammsuga området runt rutan. Kullen hamnar på golvet som hon täcker avföring och urin
 • Area mattan så att katten kan rensa tassarna. Katter är mycket ren med naturen och de gillar att repa mattan därmed rengöra sina tassar.