Wki

Hur att omskola en katt att använda kattlådan

Har din katt slutat använda kattlådan? Förstå anledningen är avgörande för att korrigera din katts beteende. Följ dessa anvisningar för att diagnostisera och lösa problemet.

Steg

Hur att omskola en katt att använda kattlådan. Först, prata med din veterinär för att utesluta ett medicinskt problem.
Hur att omskola en katt att använda kattlådan. Först, prata med din veterinär för att utesluta ett medicinskt problem.
 1. 1
  Först, prata med din veterinär för att utesluta ett medicinskt problem. Kissar utanför kattlådan resulterar ofta från ett kattdjur medicinsk fråga, inklusive urinvägsinfektioner, njursten, inflammation i urinblåsan, tarm frågor (IBD), eller urin kristaller. Om du ser din katt Sila samtidigt som man försöker att urinera, ta din katt till veterinären ASAP. Detta kan tyda på en blockering på grund av alltför många urin kristaller, vilket kan vara livshotande för katter. Urinary blockeringar är inget att ta lätt på. Om en blockering inte behandlas, kan den orsaka septisk förgiftning, vilket är kan vara dödlig. Blockeringar kan även förekomma i tarmkanalen. Detta är mycket smärtsamt (katten kan gömma sig och / eller gråt) och är potentiellt dödliga om de inte behandlas snabbt.
 2. 2
  Om din katt kissar utanför kattlådan, speciellt mot en vertikal yta, kan din katt få en ortopedisk eller neurologisk problem, vilket gör det svårt för honom / henne att sitta på huk. Har din katt halta, behöver hjälp att hoppa upp på en stol eller säng, har episoder av att skaka benen, eller verkar smärtsamt runt sin ryggrad eller svans? Om så är fallet, ta katten till veterinären omedelbart! Dessutom, om katten peeing på en vertikal yta, kan det vara ett tecken på besprutning, vilket är helt annorlunda än märkning. Opassande sprutning är oftast förknippas med hankatter som inte har blivit kastrerad.
 3. 3
  Om din katt är en pensionär och din veterinär avgör det inte finns någon medicinsk orsak för extracurricular kissar, kan din äldre katt bara vara otät. Jämfört med katter med beteendeproblem, äldre katter brukar inte upprepat urinera på samma plats. Du är katten fortfarande vill använda kattlådan. Han eller hon bara inte få mycket av en varning innan hon måste gå. För att göra det lättare för katten (och förhindra lukt katt urin i ditt hem), placera kissa kuddar mellan kattlådor. Nu är du katt kan kissa utan att känna skuld över det. Dessutom, oavsett hur illa det problemet får, försöker komma ihåg vem välsignade du är för att ha en så bra feline vän så länge.
 4. 4
  Om din veterinär utesluter medicinska frågor, kan de bestämma problemet är beteende. Till exempel, är katten använda kattlådan för antingen peeing eller pooping, men inte båda? Har du bara en kattlåda? Om så är fallet, försök att ge en andra kattlådan. Vissa katter är väldigt kräsen och kommer inte att kissa och bajsa i samma låda. Också överväga att använda ett annat substrat. Vissa katter föredrar lera, andra föredrar sand, och de pickiest katter kan även kräva något mindre vanligt som halm eller hö.
 5. 5
  Är din katt stressad? Precis som människor, kan katter bli stressad av det tyckas normala händelser. Fick du ett nytt jobb? Visste du flyttar in i ett nytt hus? Visste du anta en annan husdjur? Finns det en ny bebis i huset? Ibland kan dessa förändringar orsaka problem kattlådan. Beteendeproblem kan vara svårare att lösa, men gemensamma åtgärder inkluderar feromon-baserade sprayer, sitters katt, eller åter ägna mer tid till din katt.
 6. 6
  Tänk om du nyligen har bytt märke eller typ av kattsand som du använder. Katter kan vara väldigt känslig för doft och kan vägra att använda en ny typ av strö om de inte gillar doften.
 7. 7
  Har du mer än en katt? Om så är fallet, har du tillräckligt med potta boxar för alla divor? Det bör finnas en potta låda per katt plus ett, och de bör kustflotta minst en gång om dagen. Återigen, katter är mycket känsliga mot parfym.
 8. 8
  Håll lådan borta från mat / vatten. Katter är motiverade att äta / dricka och gå på pottan med doften. De kommer oftast inte potta på ett ställe som luktar deras utfodring område.
 9. 9
  Förvara lådan i ett lugnt, öppet område. Också överväga vilken typ av kattlådan du använder. I en nyligen genomförd studie, veterinärer konstaterat att medan de flesta katter inte föredrar en täckt kontra avslöjade kattlådan (eller vice versa), vissa katter gör har preferenser. I studien konstateras att, medan endast 25% av katterna har en preferens, kommer djurägare inte vet vilken typ av kattlådan deras katt föredrar förrän de har testat båda.
 10. 10
  Om du har mer än en katt, är katten i fråga skrämmas eller jagad av en av dina andra katter? I så fall kanske det skrämde katten känner sig alltför sårbart att använda kattlådor i detta läge. Om detta är fallet, kan ytterligare kissa fläckar vara skickligt dold bakom eller under möbler, ovanpå köksluckor, under sängen, i en garderob, i dina skor, etc.
 11. 11
  Försök att urskilja om din katt är att vara territoriella. Är din katt kissar någon annanstans än i kattlådan? Om din katt ryggen upp mot en vertikal yta, som en vägg eller en möbel, vickar på svansen och släpper en spray av urin, och ibland skiftar sin vikt från ena baktassen till den andra och vocalizes, din katt sprutning. Den kontrollampa tecken på sprutning (om du inte ser honom / henne göra det) är en rund yta av urin lite högre upp än höjden på din katts bakre änden, med svep märken kör ner till BMC eller golvet. Detta är territoriellt beteende, och är vanligare hos hankatter, särskilt om de inte är kastrerade. Detta beteende kan ha föranletts av närvaron av en annan katt utanför eller i en angränsande lägenhet (speciellt om det inte kastreras). Om så är fallet, kan katten fokusera sin besprutning runt främre eller bakre dörren eller ett fönster, eller i närheten av en luftventil som delas med den andra katten lägenhet. Territorium, eller att katten i avgift, kan vara ett problem för din katt om en ny katt har nyligen lagts till ditt hushåll. Be din veterinär om råd vid hantering av detta beteende problem. Kastrering / kastrering skulle nog hjälpa.

Tips

 • Om du tar din katt till veterinären på grund av hans / hennes kissar utanför kattlådan, saker att märka i förberedelserna för veterinären resan inkluderar: Har katten kissa precis vid kattlådan eller längre bort? Hur stor är den plats i urinen? Har prova katten även att kissa i lådan? Har gråta katten mycket? Är han / hon dricker mer vatten än vanligt? Kan du berätta om urinen är nästan klar, normal färg, eller mörk? När var sista gången du vet för ett faktum att katten urinerat?
 • Ett mycket viktigt steg i att få din katt att kissa bara i kattlådan är att noggrant rengöra alla urin fläckar. Du kan behöva söka kissa fläckar som inte är uppenbara för att finna dem alla. Detta innefattar undersidan av mattan, och stoppningen och golvet under den. Ett svart ljus, används i mörkret, kommer att göra fläckar som haft urin på dem glöd! Du kan också gå runt sniffa...

Varningar

 • Vissa katter utvecklar en konstig affinitet för sprutning på eluttag, små apparater bänkskivan som brödrostar och små elektroniska apparater som boom boxar, detta beteende bör omedelbart avbrytas. Den snabbaste botemedlet är att sätta en möbel eller något betydande framför kissade-upon-uttag för att blockera tillgången till den. Även om katten inte slutar spruta utan bara flyttar kissar plats längre ned på väggen med sex inches, är det bättre än att ha det elektriska uttaget starta en brand. Ändra ut uttaget är också viktigt. För små apparater och elektronik, då endast utsidan av enheten har blivit misshandlade, försök att rengöra dem. Om du inte kan rensa all lukt ut (se om din katt fortfarande sniffar samma kissa plats på apparaten), kan du behöva byta ut enheten och hålla den lägga undan när den inte används.