Wki

Hur man väljer hälsosam hundmat

Har du skannat någonsin ingredienserna i en kommersiell hundmat och tänkte, "Hur kan detta vara frisk?" Vissa kanske tror att de flesta sällskapsdjur finns i butik idag så högt bearbetas och full av konserveringsmedel, är de inte bättre för våra hundar än potatischips är för människor. Men till skillnad från potatischips, måste ett sällskapsdjur bevisa det kan ge alla de näringsämnen som behövs av hund, katt, valp eller kattunge innan den säljs. Så innan din hund tar en annan bite, läs dessa tips om hur du hittar den mest hälsosamma maten för din älskade pooch.

Steg

Hur man väljer hälsosam hundmat. Förstå att utan tvekan, de bästa förhållandena för en frisk hund kost är ungefär 50% kött, 50% grönsaker, och ingen säd, vete, eller andra billiga fyllmedel.
Hur man väljer hälsosam hundmat. Förstå att utan tvekan, de bästa förhållandena för en frisk hund kost är ungefär 50% kött, 50% grönsaker, och ingen säd, vete, eller andra billiga fyllmedel.
 1. 1
  Förstå att utan tvekan, de bästa förhållandena för en frisk hund kost är ungefär 50% kött, 50% grönsaker, och ingen säd, vete, eller andra billiga fyllmedel. Välj sällskapsdjur nära denna ingrediens förhållande. Dock är denna typ av information inte tillgänglig från den reglerade delen av etiketten (dvs. garantianalys eller ingredienslistan).
 2. 2
  Se till att köttmjöl proteinkällor är höga i ingrediensförteckningen. Måltiden är i grunden förkokt kött, vilket garanterar att det inte kommer att minska ner längre under tillagningen. (Det tar 5 pounds av djuret köttet för att göra ett halvt kilo i köttmjöl.) Du kan söka efter tre av de fem första ingredienser som anges på etiketten som en form av protein som kyckling måltid, lamm måltiden, hjortkött måltid.

Hundmat nej nej är:

 1. 1
  Korn kan vara en långsiktig energikälla och energilagring för hundar, men de kan också användas som ett billigt fyllmedel för att öka matens protein procent. Se upp! Varje korn du matar din hund bör användas i hela formuläret så att det levererar mer fibrer, vitaminer och mineraler. De bästa korn för hundar (när de används i rätt procentandelar) rullas havre, korn, quinoa, hirs och brunt ris.
 2. 2
  Ofta kommer låg kvalitet hund livsmedel lista en köttingrediensen första, som kommer att följas av flera biprodukter och fyllmedel. I detta fall, även om köttet är listad först, det finns faktiskt flera fyllmedel, som ändrar förhållandet ovan.
 3. 3
  En välplanerad vegetarisk kost kan fungera för hundar, men hundar är rovdjur av naturen. Hundar behöver animaliskt protein. Skulle en hund vara naturligt vegetarian? Nej flesta veterinärer och praktiker holistiska överens om att även om en hund kan överleva på en vegetarisk kost, kan de inte trivs på det.
 4. 4
  Var medveten om att medan konserveringsmedel kan vara nödvändigt att hålla maten ätlig, behöver konserveringsmedel inte vara konstgjorda kemikalier som kan vara cancerframkallande ämnen. Undvik sällskapsdjur som använder kemiska konserveringsmedel BHA, BHT och Ethoxyquin. Vitamin E & C-vitamin är bra konserveringsmedel som är mycket bättre för din hund.
 5. 5
  Välj Premium Foods varumärke hund istället för ekonomi varumärke livsmedel hund. De billigaste ingredienserna är sällan de friskaste och kära.
 6. 6
  Gå helhetssyn. Holistic livsmedel är 100% naturliga och 100% näringsrik. De innehåller mänsklig kvalitet ingredienser. En holistisk sällskapsdjur tillverkaren tillhandahåller en gratis online video " Sanningen om sällskapsdjur "du kan titta på här. (Egentligen är termen "human-grade" är en marknadsföring teknik. Som är "holistisk". För att kunna marknadsföra ett livsmedel som "human-grade" maten måste gå igenom en serie försök och tester som AAFCO officierar. Om maten inte klarar alla dessa undersökningar och prövningar är det faktiskt olagligt att sätta begreppet "human-grade" på påsen.)
 7. 7
  Vissa kanske anser att denna tumregel: Om du inte skulle äta det, din hund förmodligen inte skulle äta det heller. (Tänk animaliskt fett och tillsatt salt eller socker.) Men det finns några saker du skulle äta (t.ex. choklad, vindruvor, russin, vitt mjöl och lök) som inte är bra för din hund. Gör inte misstaget att tro alla livsmedel är lämpligt för din hund. Hund och människa näringsbehov och gillar olika, så att vad som är lämpligt och tilltalande för din hund inte kan vara något du bryr dig att äta. Dessutom ansåg vissa ingredienser oönskad av amerikanska konsumenter (t.ex. biprodukter) åtnjuts av människor i andra kulturer.

Tips

 • När du ändrar din hunds mat är det viktigt att byta gradvis, eftersom det är lättare på hundar matsmältningssystemet, och reaktioner på den nya maten är i allmänhet mindre allvarliga. Det rekommenderas att du gradvis öka mängden av nya livsmedel i följande ordning: 1/7, 1/3, 1/1, 3/1, 7/1, och 1, som är den del av den nya mat till gammal mat (första byte: [! det skulle vara en stor hund] totalt 8 koppar mat med en kopp ny mat med 7 koppar gammal mat). Varje förändring bör ske stegvis med flera dagar (5 dagar till en vecka är bäst) mellan bytena. Allt som allt skulle ta en månad eller mer. Även en 4-dagars övergång kan bidra till att undvika mag upprör.
 • Ofta hittar du vad som verkar vara en bra hund mat i nästan varje aspekt, men det finns för mycket säd. För att bidra till att balansera förhållandena, prova en kornfria burk hundmat att komplettera din torrfoder med. Hundar älskar burkmat blandat med deras mat.
 • Om du verkligen vill veta vad som finns i hundens mat, prova att göra din egen hundmat. Det är inte så svårt som det låter! Det finns massor av recept och planer måltid tillgängliga på nätet, men se upp. Verkligen forskning vad du gör. Rådgör med din veterinär för att vara säker på att kosten är välbalanserad. En mycket bra bok är "The Whole Pet Diet" av Andi Brown, och hon ger några bra recept. Om du hellre vill spara tid och betala mer för samma sak, producerar hon även Halo Spot Stew, vilket är hennes hemlagad recept burk.
 • Ibland kan du inte råd med det allra bästa för ditt husdjur, så det kommer att försöka hitta den bästa som passar din budget. Använd vad du har lärt dig om ingrediensetiketter att göra det bästa beslutet.
 • Ett bra sätt att se om din hunds diet är lämpligt är att kolla hur det kommer ut i andra änden. Nej, du behöver inte komma för nära den, men eftersom du tar upp i ditt bajs skopa eller baggie, kolla det för konsistens och utseende. En frisk hund utgången ska vara fast och utan några spår av blod eller slem.
 • Varje hund, som varje människa har olika näringsbehov. Det är mycket viktigt att du kontrollera med din veterinär för att bestämma vilken mat bäst uppfyller dina husdjur behov.
 • Rå kost är ofta det mest fördelaktiga för hundars hälsa. Du kan hitta köttiga ben i butikerna eller beställa online. Förutom hundarna kunde äta några grönsaker eller frukter (tomater, morötter, äpplen, etc.). Även vitaminer bör ges som ett komplement.

Varningar

 • Vissa människor tror att rå kost är inte säker.
 • Förutsätt inte att din hund ska äta vad vi människor äter. "Folk mat" såsom choklad, vindruvor, nötter, russin, vitlök (i stora mängder) och lök är giftiga för din hund.