Wki

Hur man testar ett relä

Reläer är diskreta enheter (i motsats till integrerade kretsar) som används för att tillåta en låg signaleffekt logik för att styra en mycket högre strömkrets. Reläet tillhandahåller isolering av hög effekt krets från lågeffekt logikkretsen att skydda låg strömkrets. Reläet åstadkommer detta genom att tillhandahålla en liten elektromagnetisk spole för den logiska kretsen att kontrollera. När den elektromagnetiska spolen aktiveras, orsakar det en hög effekttålighet magnetiserad knappen aktiveras högeffekts kretsen. Ett exempel på detta är ett relä som tillhandahåller en stor mängd av ström till strålkastarna på en bil när reläet kontrollerar strålkastarna aktiveras av låg effekt logikkretsen i instrumentbrädan av bilen. Använd dessa tips för att lära sig hur man testar ett relä.

Steg

Hur man testar ett relä. Bestäm coil kraven i reläet.
Hur man testar ett relä. Bestäm coil kraven i reläet.

Hitta egenskaperna hos det relä som skall provas

 1. 1
  Bestäm coil kraven i reläet. Tillverkarens artikelnummer ska anges om fallet med reläet. Slå upp den tillämpliga datablad och bestämma spänning och ström krav styrspolen. Detta kan också vara tryckt på Vid större reläer.
 2. 2
  Ta reda på om styrspolen är dioden protesterade. En diod runt stången används ofta för att skydda logikkretsarna från skador på grund brustoppar. Dioden visas på ritningarna som en triangel med en bar över 1 hörnet i triangeln. Stången kommer att vara ansluten till ingången, eller positiva anslutning, å styrspolen.
 3. 3
  Bedöm Kontaktkonfigurationen av reläet. Detta kommer även att finnas tillgängliga från tillverkarens datablad, eller kan skrivas om fallet större reläer. Reläer kan ha en eller flera poler, angivna i ritningarna med en enkel linje omkopplare ansluten till ett stift av reläet. Varje pol kan ha en normalt öppen (NO) och eller normalt stängd (NC) kontakt. Ritningarna anger dessa kontakter som kontakter med ett stift på reläet. Reläet ritningar visar varje pol som antingen röra stiftet, vilket indikerar en NC-kontakt, eller inte röra stiftet, vilket indikerar en NO-kontakt.

Testa reläet

 1. 1
  Ta reläet från all kontakt med kretsar. De flesta större reläer sockel och kan lätt tas bort.
 2. 2
  Testa strömlöst tillstånd av reläkontakter. Använd en digital multimeter (DMM) för att testa motståndet mellan varje pol i reläet och den motsvarande NC-och NO-kontakter för respektive pol. Alla NC-kontakter bör läsa 0 ohm till motsvarande polen. Alla NO-kontakter bör läsa oändligt motstånd till motsvarande polen.
 3. 3
  Relät reläet. Användning i oberoende spänningskälla lämplig för rating av reläspolen. Om reläspolen är diodskyddad, se till att den oberoende spänningskällan är ansluten med rätt polaritet. Lyssna efter ett klick när reläet.
 4. 4
  Kontrollera strömförande skick reläkontakter. Använd en digital multimeter (DMM) för att testa motståndet mellan varje pol i reläet och den motsvarande NC-och NO-kontakter för respektive pol. Alla NC-kontakter bör läsa oändligt motstånd till motsvarande polen. Alla NO-kontakter bör läsa 0 ohm till motsvarande polen.

Saker du behöver

 • Spänning källa
 • Digital multimeter (DMM)