Wki

Hur Strip koaxialkabel

Strippa koax (kort för koaxial kabel) är inte särskilt svårt, och kan bemästras med lite övning. Även verktyg som utformats speciellt för detta ändamål finns tillgängliga för relativt liten kostnad, kommer denna wiki förklara hur skala RG6 koaxialkabel (en mycket populär kabel-och satellit-TV-kabel) med en vanlig rakkniv kniv och skär för att förbereda för en typisk "F" (kabel eller satellit-TV)-kontakt.

Steg

Hur Strip koaxialkabel. Håll kabeln i ena handen (som om det vore en pinne som skall whittled), med änden som ska skalas pekade bort från kroppen.
Hur Strip koaxialkabel. Håll kabeln i ena handen (som om det vore en pinne som skall whittled), med änden som ska skalas pekade bort från kroppen.
 1. 1
  Håll kabeln i ena handen (som om det vore en pinne som skall whittled), med änden som ska skalas pekade bort från kroppen.
 2. 2
  Håll rakkniv kniv i din dominanta hand och förlänga klingan om den inte gjort det redan.
 3. 3
  Tryck fast kanten på bladet (inte poängen) i kabeln i en rät vinkel (vinkelrätt mot kabeln) om en tum från slutet. Ändamålet med denna minskning är att skära genom den yttre manteln, skikt av folie och / eller flätor och slutligen den dielektriska skum (vanligen vitt) som omger den centrala ledaren. Det kommer att finnas ett visst motstånd till bladet som det sjunker djupare in i kabeln. När klingan når det värde halvvägs genom kabeln, lätta på trycket av bladet. Detta kommer att ske när bladet har nått mittledaren på kabeln, vilket är på halvvägs genom kabeln. Det är mycket viktigt att inte skada denna mittledare genom hackning det med kniven.
 4. 4
 5. 5
  Kör bladet halvvägs runt kabeln genom att rotera verktyget omkring kabeln. Låt inte bladet till nick den centrala ledaren som du fortsätter att skära runt den centrala ledaren.
 6. 6
  Flytta kabeln efter behov i den andra handen, så att bladet lätt kan fortsätta att vridas runt kabeln att fortsätta snittet, medan fortfarande kvarhålls i en bekväm position.
 7. 7
  Återgå bladet till förvaringsläget i verktyget och sätta ner verktyget. Ta tag i kabeln mellan slutet och nyklippt. Dra in änden av den kabeln medan du vrider slutet och tillbaka.
 8. 8
  Kasta kabeländen och plocka upp alla herrelösa trådar från "metallavskärmning" eller fläta.
 9. 9
  Skär bort eventuella fläta trådar som sträcker sig utanför jackan så att de är i linje med jackan med kniv eller avbitare.
 10. 10
  Inspektera noggrant mittledaren för nicks. Om det är skadat, kommer det att krävas att upprepa stegen ovan tills du har möjlighet att utföra stegen utan att skada den centrala ledaren. Det kan ta 6, 10 eller flera försök innan det kan göras framgångsrikt om aldrig försökt innan.
 11. 11
  Ta någon film eller dielektrisk skum kvar från längden på mittledaren (om sådan finns) genom att försiktigt skrapa mittledaren med nageln. Var noga mittledaren är ren hela vägen runt över det hela längd.
 12. 12
  Håll kabeln igen som tidigare för att förbereda för borttagning av den yttre manteln. Det finns olika typer av "F"-anslutningarna och sätt att fästa dem till kabeln. Vanligaste "F"-anslutningarna kan fästas på kablar framställda med de dimensioner som används här och bör användas om inte kontakterna du använder anger en annan dimension.
 13. 13
  Håll rakhyveln som tidigare, rikta in bladet på manteln omkring 5/16 tum tillbaka från snittet som gjorts i föregående steg. Syftet med denna minskning är att penetrera jackan endast, och lämna flätan intakt. Snittet kommer att vara vinkelrätt mot kabel som den första snittet. Många "F"-anslutningarna ange att flätan inte tas bort, medan andra föredrar det bort. Plan för att behålla det på plats för nu, eftersom den kan tas bort senare, om det behövs. De flätor är vävda runt längden av den dielektriska skum, och ligger precis under den yttre manteln. De individuella trådarna som utgör flätan är tunnare än ett hårstrå, och är lätt att skära. Tryck försiktigt i bladet i jackan och kör den runt kabeln, på samma sätt som man gjorde i den första uttagningen till den centrala ledaren. Om kniven har skurit runt omkretsen av jackan, tryck spetsen av bladet mot manteln på denna klippa och försiktigt skära i slutet av kabeln. Återigen, försök att inte klippa flätan.
 14. 14
  Återgå bladet till förvaringsläget i verktyget och sätta ner verktyget. Skala 5/16 tum jackan av kabeln, vilket innebär att endast flätan täcker dielektriska.
 15. 15
  Vik flätan tillbaka, över den yttre manteln. Detta bör utsätta den dielektriska, som omger den centrala ledaren. Det finns inget problem om några av de fläta trådarna skars. Kontrollera kraven (om sådana finns) i "F"-kontakt du kommer att placera i änden av kabeln.
 16. 16
  Inspektera kabeländen. Det är mycket viktigt att det finns inga sladdar, registrerings-eller andra ledande bitar mellan mittledaren och flätan. Den vita dielektriska ska visa något som överbryggar dessa två delar lätt. Ta något hittades.
 17. 17
  Placera "f" kontakten på slutet av kabeln. Gör en slutlig kontroll genom att titta in i kontakten. Se till att ingen ledande skräp ligger mellan mittledaren och "F"-kontakten innan de kopplas till kabeln.
 18. 18
  "F"-kontakten sitter ordentligt på kabeln om den dielektriska är i jämnhöjd med "botten" av kontaktdonet, sett från slutet -. Söker i det inte bör överskrida eller vara infällda mer än 1/16 tum från botten av kontaktdonet. Under inga omständigheter bör mittledaren vara i kontakt med "F"-kontakten.
 19. 19
  Säkra "F"-kontakten på kabeln endast med verktyg som är avsett för kontakten.
 20. 20
 21. 21
  Skär den centrala ledaren så att den sträcker sig förbi den "f" kontakt 3/16 till 1/4 tum.

Tips

 • Förstå de delar av kabeln. Från utsidan, arbetar till centrum: den yttre manteln (oftast svart eller vit), fläta / folie eller båda (vissa har ännu en andra uppsättning av fläta och folie, alltför), dielektriska (oftast vit) och slutligen mittledare koppar eller koppar-pläterad stål. Vissa kablar har också en "budbärare wire" liksom. Detta är vanligtvis ett koppar-klädda stål solid tråd som är fäst kontinuerligt till den yttre manteln. Denna budbärare kabel används nästan uteslutande för att stödja kabeln mellan en stolpe och fästpunkt i hemmet. Budbäraren kabeln är ansluten till jord blocket av många professionella installatörer.
 • Klipp nog av änden som skall bearbetas så att det inte är veck, böjar, bevis på korrosion, etc i kabeln. Arbeta med rak, ren kabel när det är möjligt.
 • Öva med skrot koax bitar innan.
 • Olika kablar och kontakter använder många av samma steg för beredning. Mått och hur flätan hanteras är oftast de enda variablerna. Den RG6QS (QS = Quad Shield) kontakter ofta kräver yttre fläta och folie avlägsnas, och den inre fläta och folie förbli intakt.
 • Installera endast kopplingar för kabel används. Många kontakter ser likadana ut, men har dimensioner som kommer att göra säkra nästan omöjligt eller inte ge kvalitet anslutningar.
 • Lämna så mycket fläta intakt som möjligt. Om du gör det kommer att ge din koaxialkabel en bana till jord i händelse av elavbrott. Kabel-TV tråd är oftast jordad vid punkten för inträde i hemmet och kommer att skydda andra enheter från att stekt om något händer med kort i din utrustning.

Varningar

 • Var ytterst försiktig arbetar med rakkniv kniv, av uppenbara skäl. Arbetet är liten skala, och det kan vara svårt att hålla alla delar bekvämt.
 • Försök inte att hålla kabeln på mekanisk väg, t.ex. ett skruvstäd. Coax är robust, men kan misslyckas när krossade eller böjs i skarpa vinklar. Den "tumregel" för att böja kablar är radien på böjen bör inte vara mindre än 4 gånger kabelns diameter.

Saker du behöver

 • Razor kniv (eller motsvarande)
 • Avbitare