Wki

Hur att ersätta en defekt elektrisk brytare eller uttag

Denna artikel kommer att diskutera byte av strömbrytare och uttag, inklusive 3 och 4-vägs switchar och GFCI skyddade butiker.

Steg

Hur att ersätta en defekt elektrisk brytare eller uttag. Se till att elen är avstängd till den krets som du arbetar på.
Hur att ersätta en defekt elektrisk brytare eller uttag. Se till att elen är avstängd till den krets som du arbetar på.
 1. 1
  Se till att elen är avstängd till den krets som du arbetar på. Du ska sätta en lampa (testa det först) i uttaget som du tänker ändra och sedan slå av strömbrytaren för att lampan slocknar. Testa både toppen och botten av utloppet, eller "duplex kärl", eftersom vissa butiker har två kretsar och andra kan ha en strömbrytare som styr toppen eller botten av en dubbel / duplex utlopp. Om uttaget inte fungerar alls, och du är inte säker på vilken brytare stängs av, så du kanske vill stänga av huvudbrytaren. Detta kommer att stänga hela huset, men det är bättre att vara säker än att riskera elektriska stötar. En spänning detektor ("power sniffer") är också användbart för att upptäcka spänningen.
 2. 2
  De armaturer är oftast på de lägre brytare amp krets (vanligtvis 15 ampere). Om du lämnar de lätta matcher på, det ger dig bättre belysning för att arbeta med de pluggar och växlar.
 3. 3
  Ta utloppet eller switch täckplåt. Traditionella utlopp plattorna har oftast en skruv per uttag (men vissa inklusive GFCIs har två), och plattorna switch två per switch. Det kan finnas flera växlar eller försäljningsställen i en låda, men du kan ersätta bara en om det behövs. Om du behöver byta mer än en, arbetar på en i taget så att du inte blandar ihop kablarna. Gör ett diagram (eller ta närbilder digitala bilder) för att ha en tydlig dokumentation av hur det såg ut innan du kopplade bort någonting.
 4. 4
  Du kommer att se två skruvar, en upptill och en nedtill, som håller växeln / utlopp i elskåpet. Ta bort de två skruvarna och dra försiktigt ut strömbrytaren eller uttaget.
 5. 5
  För uttag: Märk trådarna med någon sorts identifieringsmärke på maskeringstejp virad runt varje tråd. Använd samma märke för varje tråd ansluten till samma terminal skruven på enheten. Den "heta" (oftast svart eller röd) kablar ska anslutas till den sida som den kortare kontakten slot är på och i allmänhet har guldfärgade skruvar. De "neutrala" vita trådar bör vara ansluten till den sida som den högre pluggen slot är på och har i allmänhet silver skruvar. Den nakna koppar eller grön kabel kommer att ansluta till den gröna marken skruv fäst vid en av utloppet fästen. Det kan finnas en eller två uppsättningar av kablar anslutna till uttag, beroende på dess placering i kretsen, och det spelar ingen roll vilken tråd av ett färgat par går till vilken skruv.
 6. 6
  För jordfelsbrytare (PRCD) kärl (dessa har "test" och "Reset" knapparna och används i badrum, utomhus och andra platser inom 6 meter från en vattenkälla): Etikett trådarna med någon sorts identifieringsmärke på maskeringstejp lindad runt varje tråd. Använd samma märke för varje tråd ansluten till samma terminal skruven på enheten. Leta efter en indikation på "LINE" och "LOAD" på underdelen av pluggen runt terminalerna. Varje linje och LOAD sidan har ett guld och silver skruv. Det är mycket viktigt att uppmärksamma denna detalj. Kraftkälla varmt (troligen svart eller röd) måste anslutas till LINE guld skruven. Kraftkälla neutral (troligen vit från samma kabel som bär makten heta) måste anslutas till LINE silver skruven.
 7. 7
  En jordfelsbrytare kärl kan ge "nedströms" skydd till andra kärl. Till exempel kan en GFCI i ett kök skydda andra kök kärl. Om du har andra "downstream"-enheter som är kopplade så att de skyddas av jordfelsbrytare kärlet, kommer det att finnas en annan kabel (er) i rutan. Kabeln (er) som matar de skyddade enheter måste anslutas till lasten guld och terminaler silver, och även marken (grön) terminal. Om du ansluter någon av dessa trådar felaktigt, kommer du att förlora skyddet jordfel och / eller skada enheten.
 8. 8
  Vissa saker bör inte anslutas till GFCI kärl på grund av risken för "utlösning", till exempel kylskåp, lysrör, laserskrivare, avyttringar sopor, komprimatorer papperskorgen, diskmaskiner, tvättmaskiner och torktumlare, hem värme-och kylsystem, artesiskt väl och driven poäng stråltyp pumpar och frysar.
 9. 9
  För växlar: Märk trådarna med någon sorts identifieringsmärke på maskeringstejp virad runt varje tråd. Använd samma märke för varje tråd ansluten till samma terminal skruven på enheten. Bestäm vilken typ av strömbrytare du har. En enpolig omkopplare (en knapp styr ljuset fixtur (er)) kommer att ha två skruvar och märkas med "ON" och "OFF" om en knäledstyp, en 3-vägs switch (två omkopplare styra ljuset fixtur (er), typiskt vid varje ände av ett trapphus) kommer att ha tre skruvar, varav en är svart och en 4-vägs switch (tre växlar styra armatur (s)) kommer att ha fyra skruvar, varav två är svarta. Både 3-vägs och 4-vägs omkopplare inte har "ON" och "OFF" markeringar. Du måste använda samma typ av switch som du byter ut!
 10. 10
  Du bör nu ha märkt varje tråd i rutan per enhet med en etikett, och har de nya ersättande enheter att ansluta. Oavsett hur det var fast när du öppnade lådan, elektrisk apparat (kärl, switchar, etc.) terminaler är konstruerade för en ledare per plint. Dessutom är anordningar inte tillåtet att "fullborda" en krets - detta kallas ibland "kedjekoppling". Detta betyder att du inte ska behöva förlita sig på enheten för att behålla makten till resten av kretsen. Detta sker mycket enkelt genom att använda wirenuts och "pigtails" (en 6 - 8 tum lång bit tråd med skalade ändar). Helt enkelt samla trådarna som har samma identifieringsmärke, och en "fläta" och vrida alla dessa trådar ihop och fäst dem med en wirenut. Försiktigt luckan denna wirenut bunt mot baksidan av lådan, lämnar pigtail sticker ut mot framsidan av lådan. Lägg samma etikett på pigtail som de under wirenut som du bara sätta på. Detta är den nya enda tråd som representerar gruppen som var kopplad till enheten när du började. Upprepa denna procedur för varje tråd med samma etikett. Självklart, om det finns några trådar som har unika etiketter, bör de inte vara pigtailed, såvida de inte är för kort för att enkelt ansluta till en terminal.
 11. 11
  Efter att du har ordentligt åtdragna trådarna (linda tråden medurs runt skruven, jag. E., I riktning skruven vänder eftersom det stramar) till den nya växeln eller uttag, tryck försiktigt trådarna tillbaka i lådan och fäst utloppet / byta till den elektriska lådan. Inspektera för skadad isolering / exponerade ledare. Bandöppningen off ledare. Undvik inslagning eltejp över wirenut anslutningar. Sätt tillbaka locket och vrid el igen. Testa kretsen för att se till att den fungerar korrekt.

Tips

 • Du kan uppgradera till en dimmer, se bara till att det är något som fungerar på samma sätt som den befintliga strömbrytaren (enpoliga eller tre sätt). Oberoende av antalet omkopplare som styr en ljus eller någon en grupp av tänder, kan endast en dimmer installeras. Detta innebär att om det finns två 3-vägs omkopplare och en 4-vägs switch som styr 2 lampor, bara ett av de 3-vägs växlar ersätts med en dimmer, resten förblir orörd.
 • Om skruvarna inte är färgkodade bara ihåg att den svarta (varm) tråd går till sidan med kortare kontakt facket och den vita (neutralt) till högre kortplatsen.
 • Rita en skiss eller markera trådarna med taggar gjorda av maskeringstejp för att hjälpa dig att sätta tillbaka dem på samma plats.
 • Generellt svarta trådar gå till guld terminaler, vita till silver, och nakna eller grön till grön botten skruven.
 • Använd aldrig en dimmer för att dämpa ett fluorescerande ljus eller styra hastigheten på en fläkt.
 • Om ett uttag blir varm, stäng omedelbart av strömbrytaren för att förhindra en brand. Markera breaker "out of order" och inte slå på den igen tills det är åtgärdat.

Varningar

 • Vid byte av ett uttag, ta den felaktiga behållaren med dig till järnaffären och be en "certifierad elektriker" för att få en ersättare. Det finns många elektriska alternativ den genomsnittliga homeowner min inte känner till, och många järnaffär anställda är utbildade att inte erbjuda vägledning till kunderna, eftersom butiken kan hållas ansvarig. Endast en certifierad elektriker kan lagligt och korrekt sätt hjälpa dig. De flesta av de större butikskedjorna kommer att ha minst en certifierad elektriker på personal.
 • Isolera dig själv från skada! En stor tumregel används av proffs, är att alltid utgå från att strömmen är på, även när det inte är. Således alltid bära skyddshandskar isolerade handskar, och använda verktyg med isolerade gummi handtag, så att du inte blir den "mark" för en strömförande ledning ska du någonsin råkar röra en het tråd.
 • Se till att el är avstängd innan några elektriska reparationer. Bara för att en "lampa" kommer inte längre att sätta på när den är ansluten till antingen den övre eller undre behållaren, betyder det inte att rutan inte är fortfarande lever. Ofta kablar från flera kretsar kan passera genom insidan av en vanlig låda. För amatör gör-det-självare, är det säkrast att antingen stänga av huvudbrytaren till hela hemmet, och / eller använd en "testare" att testa alla kablar in och lämnar ett elskåp.
 • Också använda sig av en mycket bra "Så bokar" finns på de flesta järnaffärer eller bibliotek, som innehåller massor av lätt att förstå bilder att arbeta dig igenom stegen.
 • Om du känner att detta är bortom din förmåga, kontakta en professionell istället.
 • Ersätt aldrig en "två stift" plugg med en "tre stift" jordad stickpropp, såvida det inte finns en solid grund källa finns i lådan. Detta bestäms med en mätare och genom inspektion, inte ett test ljus. En metall mantlad "BX" typ kabeln är inte en garanti för en jordad krets. Kontakta en elektriker för att uppgradera till "tre stift" butiker med en ordentlig jord.
 • Kontrollera din lokala systemet ledningar färg. I många länder ledningar färgerna är olika.
 • Om du behöver arbeta på ett eluttag men vet inte vilken säkring är associerad med i säkringsdosan, snarare än att stänga av all din kraft du kan koppla in en bärbar radio (bergsprängare) i uttaget du vill arbeta med och sedan slå på radion upp högt nog att du kan höra det i källaren (eller vart din säkringsboxen är). Nästa du kan stänga av och på dina säkringar tills du hittar den som stänger av radion när du stiletter det. Slutligen kan du också skriva numret på säkringen på baksidan av sockets fronten för framtida referens.