Wki

Hur man odlar kattmynta

Kattmynta är en ört som används i te och kaffe som en smak booster och är en säker "katt drog" som orsakar kattdjur gå extatisk! Denna sida kommer att berätta hur man odlar vissa.

Steg

Hur man odlar kattmynta. Köp kattmynta lokala hem och butiker trädgård och ibland djuraffärer brukar bära både kattmynta frön och små plantor kattmynta redo för plantering.
Hur man odlar kattmynta. Köp kattmynta lokala hem och butiker trädgård och ibland djuraffärer brukar bära både kattmynta frön och små plantor kattmynta redo för plantering.
 1. 1
  Köp kattmynta lokala hem och butiker trädgård och ibland djuraffärer brukar bära både kattmynta frön och små plantor kattmynta redo för plantering. Om du inte vill spendera pengar, eller om du känner någon som redan växer kattmynta, kan du be dem om en växt eller några frön.
 2. 2
  Plantera i full sol flesta ställen. Vatten ofta för att starta. Försök också att hålla katten borta från anläggningen tills det växer lite mer. (Kan vara lite utmanande) Ibland katter kommer att äta hela saken, eller helt enkelt lägga på toppen av det, vilket gör att den inte växer lika snabbt som det kunde. Att sätta upp en anläggning support / staket sak kunde undvika problemet, särskilt om det finns en hel del andra katter i grannskapet.
 3. 3
  Stå tillbaka. När etablerade, kan detta verkligen ta fart i vissa områden, särskilt Colorado och delar av Michigan, på sommaren. Detta är en medlem av mynta familjen och kan nästan bli en skadlig ogräs. Tänk på att om du planterar en kattmynta anläggningen, kan du vara nästan säker på att minst 2 mer kommer att dyka upp i andra eventuellt oönskade platser i din trädgård. Om din katt verkar rulla runt på vissa platser i din trädgård, kan detta vara ett tecken på att du kanske har ett problem kattmynta invasion.
 4. 4
  Att växa från frö, börja i en liten kruka täckt med en liten mängd jord. Vatten lätt, två gånger dagligen för att starta förrän etablerad.
 5. 5
  Alternativt, köpa torkad kattmynta för innekatter, eller om du inte vill ha att plantera det, är detta ett bra alternativ. Dessutom, om du bor i norra delarna av USA och Kanada, är det en bra idé att hålla en del av den runt på vintern, när din kattmynta anläggningen är begravd under snön. Torkad kattmynta kan köpas på någon djuraffär, eller, du kan torka din egen kattmynta och spara den för vintern!

Tips

 • Katter lockas till det, men bara några katter. Granne katter kan stoppa genom att varje morgon och bara sitta med huvudet inne i anläggningen, men vissa katter kan få ganska aggressiv med den och skada den, så att inte plantera den på en plats där katterna kan få till det tills det är tillräckligt stark.
 • Ibland kattmynta växer rakt framför dig utan att du ens veta om det. Följ din katt.
 • Plantera i en kontrollerad trädgård så att den inte sprids.
 • Försök och plantera i öppna ytor.
 • Kattmynta kan också användas som te för människor.
 • Ge det delvis för fullt solljus. De gör bra i fullt solljus men. Lite för bra, faktiskt.

Varningar

 • Detta kan vara en aggressiv odlaren och ta över din trädgård om du inte är försiktig. Se upp för skott.

Saker du behöver

 • Vatten
 • Sunshine
 • Kattmynta Seed / Anläggning