Wki

Hur man hjälper en sörjande förälder

Det sägs ofta att det inte finns någon större förlust än förlusten av ett barn. Det är vad varje förälder rädslor och - om det händer - det kan vara tillräckligt intensiv för att driva många människor bort. Men vad varje familjemedlem och vän inför hjälpa en sörjande förälder behöver veta är att deras hjälp kommer att behövas så småningom. Det kan inte vara bra direkt, men en dag kommer det att bli. Du måste bedöma tidpunkten och behovet av naturen hos de inblandade och hur händelseutvecklingen.

Vad en sörjande förälder vill mest är att få sina barn tillbaka. Tyvärr kan ingen ge denna önskan. Men, du "kan" hjälpa till. Att känna rätt och fel saker att säga eller göra när du försöker hjälpa är viktigt. Även om mycket av detta kommer att kräva din ökad känslighet för den speciella situationen, kommer den här artikeln hjälper att guida dig till åtminstone börja.

Steg

Hur man hjälper en sörjande förälder. Kom ihåg att din hjälp eller stöd kommer att behövas på sikt.
Hur man hjälper en sörjande förälder. Kom ihåg att din hjälp eller stöd kommer att behövas på sikt.
 1. 1
  Kom ihåg att din hjälp eller stöd kommer att behövas på sikt. Det kommer att ta tid.
 2. 2
  Det kommer att finnas falska starter, och motgångar. Var beredd på de känslomässiga upp-och nedgångar med dem. Din kärlek och medkänsla är precis vad de behöver.
 3. 3
  Börja med att närvara vid begravningen och någon minnesstund. Det spelar ingen roll vad du behöver avbryta för att vara där. Anstränger sig för att delta betyder mycket för föräldrarna och visar dem hur mycket du bryr dig om deras förlorade barn, och att du räknas bland dem som avser att minnas och hjälpa familjen i deras tid av förlust.
 4. 4
  Vara praktiskt. Sörjande föräldrar behöver utrymme till. Du kan hjälpa till detta genom att tillhandahålla måltider, erbjuder sig att hålla trädgården städad, städa huset, eller springa ärenden åt dem. Gör de vardagliga vardagliga saker som plötsligt verkar meningslöst för dem. Hålla nära kontakt, helt enkelt ringa och besöka kan vara en stor källa till praktiskt stöd.
 5. 5
  Var fri med fysiska föreställningar av stöd. Ge massor av. Ge föräldern din axel att gråta på bokstavligen.
  • Håll förälder och låt dem gråta. Många många tårar är normala och friska.
 6. 6
  Göra en del forskning på sorgeprocessen. Gå online och läsa om vad föräldrar känner när de förlorar ett barn. Hoppa in och prata med andra människor om sina känslor och de saker som hjälpte dem igenom under de inledande skedena av deras sorg. Webbplatser som medkännande vänner kan vara ett bra ställe att börja.
 7. 7
  Räkna med sorg att öka inte minska. Detta är sorg för livet, även om en dag det är att vara den eviga missing-del-av-hjärtat typen sorg, det är inte något att "komma över". Acceptera att det finns ingen tidsram på. För nu, kommer det att fortsätta att växa i storlek och du är välbehövlig som sorgen överväldigar din vän. Vara en axel att gråta på, någon som lyssnar, någon som inte kommer att döma, och någon som kommer att hålla att vara där, oavsett vad. Acceptera att en sörjande förälder aldrig någonsin kommer att komma över förlusten av sina barn, men vet i tid, massor av tid, kommer de att få igenom det.
  • Inte någonsin berätta förälder till "Get over it", eller "gå vidare med ditt liv, skulle ditt barn vill att du ska."
  • Säg aldrig "Du kan alltid ha fler barn" om föräldern är död ett barn eller mycket unga barn. Detta är en av de mest okänsliga saker att säga till en sörjande förälder. Och barnbarn är ingen ersättning för förlorad vuxna barn heller, bara inte gå denna väg av plattityder.
  • En riktigt bra fras är helt enkelt: "Berätta hur du känner." Detta låter föräldern öppna upp och prata i någon riktning ville. Och att gråta eller skrika om de vill liksom.
 8. 8
  Försök inte att laga saker och inte försöka råd eller råd. Såvida du professionellt utbildade för att hantera sorg, lämna denna del till proffs. Din roll är som någon som bryr sig, lyssnar och respekterar den sörjande föräldern. Om du är benägna att erbjuda religiös eller personlig rådgivning, vara hundra procent säker på att det är välkommet.
  • Låt förälder att prata om sina barn.
  • Låt föräldern att gråta, skrika, gråta och vara arg. Bara låta dem känna alla sina känslor. Det är deras rätt.
  • Om du inte vet vad jag ska säga, säger ingenting, bara lyssna. Säger ingenting är bättre än att säga något i stil med, "Han är i en bättre plats", "Han är med Gud nu", etc. Om du känner dig bättre att säga något, helt enkelt förklara att du inte vet vad jag ska säga om det är vad du 're känsla. Det är bättre att vara ärlig än att stappla längs och eventuellt göra saker värre.
  • Tvinga inte eller alltför uppmuntra föräldern att umgås, eller återgå till arbetet.
  • Aldrig sätta ner dem eller avskräcka dem från att söka stöd online med andra sörjande föräldrar.
 9. 9
  Aldrig jämföra ett barns död med en icke-barn dör din egen du har upplevt. Förlusten av ett barn bär väldigt olika konnotationer från förlusten av en förälder, syskon eller vän. Föräldrar kommer ofta säga att de önskar att det kunde ha varit dem i stället för barnet och det är en känsla som förföljer dem i många år efter. Smärtan efter förlusten av ett barn skiljer sig från någon annan förlust av en person som du känner och älskar, acceptera detta och bekräftar det där det behövs.
  • Dela din smärta över förlusten av sitt barn, men kom ihåg din smärta är inte i närheten av deras smärta om du har förlorat ett barn själv. Det finns ingen större smärta än döden av sitt barn. Aldrig berätta en sörjande förälder vet du hur de känner eller du förstå eftersom du förmodligen inte.
  • Jämför inte förlusten av ditt jobb, äktenskap, husdjur, eller farförälder till förlusten av sitt barn.
 10. 10
  Var inte rädd för att prata om barnet. Varje förälder vill veta att deras barn inte glöms bort. Och lyssna på föräldrarna när de vill prata om sina barn. Om barnet var ung eller vuxen, kommer det att finnas många minnen att föräldrarna kommer att vilja prata om, som ett sätt att föra barnet tillbaka till tillfällig existens.
  • Om du talar om sina barn och de, det är okej. Låt dem sina tårar, och vet att du inte skadar dem.
 11. 11
  Inte bara försvinna. Detta kan vara den ultimata besvikelse för en sörjande förälder, att förlora någon som en gång var en vän, en sten. Den oro du känner inte veta vad man ska säga eller göra är ingenting jämfört med den smärta, sorg, och de sörjande upplevelser förälder. Det är bättre att sätta din fot i det och be om ursäkt än att bara försvinna och upphöra att vara en resurs din vän kan räkna med.
  • Minns föräldern på mors dag och fars dag, är de fortfarande en förälder.
  • Kom ihåg barnets födelsedag. Skicka ett kort som säger att du kommer ihåg deras barn.
  • Minns barnets dödsdagen. Skicka ett tänkande av dig kort, kalla dem, dela goda minnen om deras barn, och lyssna.
 12. 12
  Ge dem utrymme. Samt att låta dem veta att du är där för dem, också acceptera att den sörjande föräldern kanske vill isolera sig. Vara klokt att signaler av obehag om att ha dig runt och försiktigt dra, fortfarande låta dem veta att du är där för dem när de behöver dig, bara ett samtal eller text bort.

Tips

 • Om du har bilder på sina barn, kopiera dem och ge dem till den förälder. Sörjande föräldrar vårda allt som visar deras barns minne.
 • Ibland kan du göra något speciellt att minnas det förlorade barnet med, såsom att hitta bilder av barnet som de inte visste att du hade tagit. Du kan sedan vända dessa bilder i ett digitalt album eller läsa in dem i en digital fotoram. Om du har minnen av det förlorade barnet, överväga sätt att ge dem till de sörjande förälder som kommer att visa dem hur mycket du bryr dig.
 • Acceptera att alla sörjer på olika sätt.
 • Om föräldern inte har en online minnesmärke webbplats, erbjuder sig att köpa en för dem i minnet av deras barn. Många föräldrar finner stor tröst i att skapa ett minnesmärke webbplats för deras barn.
 • Spara barnets lakan och smutsiga kläder så att föräldrarna har något som luktar som deras barn. Lägg dessa någonstans säker om föräldrarna inte har att göra med något av det väl (och de flesta gånger de kommer inte att vara).
 • Om föräldern har skapat en online minnesmärke webbplats för deras barn, besöka den. Tänd ett ljus, skriva ett beklagande, dela ett minne, ge din kärlek, acceptans av sin sorg, och support. Detta är en underbar väg att visa dig att komma ihåg sina barn.
 • Acceptera att föräldern kan sörja förlusten av sina barn för evigt.
 • Acceptera att den sörjande förälder aldrig kan vara samma person som du en gång kände.
 • Har någon övervaka datorn barnet används så inget misstag raderas, sin favoritmusik, deras favorit webbplatser, saker som de tyckte var roligt etc.
 • Den förälder kanske vill hålla barnets rum precis som det var för en mycket lång tid, om inte för evigt. Acceptera detta och ifrågasätter inte det.
 • Kram och beröra en förälder som har förlorat ett barn. Du behöver inte säga något, bara hålla dem och förmedla kärlek genom beröring hjälper så mycket.

Varningar

 • Räkna med lite ilska - möjligen en hel del ilska. Bara lyssna, ge dem det utrymme de behöver för att vara arg, och förblir tillgängliga för dem.
 • Många sörjande föräldrar begrunda. Vara uppmärksam på de tecken och söka hjälp om du är orolig.
 • Många sörjande föräldrar kämpar med allvarliga och kan behöva läkarvård.