Wki

Hur handskas man med en fruktansvärd mor som vuxen

Vi får inte välja våra föräldrar. Om du är i en familj med en missbrukande, svag eller oroliga mamma, det finns åtgärder du kan göra för att skydda dig själv och förhoppningsvis dina syskon. Kom ihåg att du är själv ansvarig för att skapa ett lyckligt och meningsfullt liv för dig själv.

Steg

Hur handskas man med en fruktansvärd mor som vuxen. Skapa ett bra bollplank för dig att ge ditt liv en del behövs perspektiv.
Hur handskas man med en fruktansvärd mor som vuxen. Skapa ett bra bollplank för dig att ge ditt liv en del behövs perspektiv.
 1. 1
  Skapa ett bra bollplank för dig att ge ditt liv en del behövs perspektiv. Det är viktigt att du gör detta som skrift och inte genom att prata med någon. Det kommer senare i processen. Starta en tidskrift eller en blogg men se till att det inte kommer att läsas av din mor. Målet är att hela dig själv, bli starkare och ta bort giftiga beteende från ditt liv, inte skadar din mor.
 2. 2
  Tror mycket hårt och göra detaljerade listor om din mamma. Varför är hon så olycklig? Vilka var hennes föräldrar / familjeliv? Vilka är hennes frustration eller misslyckade drömmar för sig själv? Hur kan du undvika att falla in i ett mönster för att inte bli som henne? Vilka är hennes förväntningar på sig själv och du? Dina syskon? Vilka är dina förväntningar från henne och ditt eget beteende?
 3. 3
  Börja med att distansera dig-det är den svåraste delen, men du absolut måste göra det här steget. Föreställ dig att du är från en annan planet och du observerar hennes dialog och mönster av destruktivt beteende. Vilka är hennes triggers? Hur reagerar du på hennes utbrott eller hennes drama? Skriv ut allt i din journal. Börja med ditt beteende mot henne. Skriv ner bitar av något känslomässigt samtal och titta på det. Är du mata hennes beteende på något sätt eller lägga bränsle på elden. Om du är då sluta omedelbart.
 4. 4
  Upptäck hur obehagligt dialog / slagsmål med henne startar och när. Notera de hot spots. Är det varje gång du pratar eller bara runt vissa människor? Vilka är de triggers? Själv kunskap är makt. Din bror och systrar kan behöva hjälp men du måste hjälpa dig själv först för att hjälpa dem.
 5. 5
  Förstå att din mamma att slå ut på dig eller gynna ett syskon framför en annan har att göra med hennes tillkortakommanden som en person. Hon kanske känner till eller omedvetna om hur hon är så skadligt. Känslomässigt beteende är det svåraste att ändra, men du kan bli mindre engagerade och mer objektiv. Det kommer att göra dig starkare.
 6. 6
  Skydda dig själv. För sex månader endast observatören inte fångas upp i dramat. Hon kommer att märka en förändring i dig och kan öka sina attacker. Håll dig lugn, observera och fortsätta skriva.
 7. 7
  Prata med och intervjua varje syskon. Berätta för dem att du försöker bygga ett lyckligare familjeliv och behöver deras hjälp.
 8. 8
  Fråga dem sina iakttagelser om din mamma och vad är triggers för dem omkring henne. Du kommer att börja se helheten av din familj och dess problem, men det kan ta ett år eller mer. Fortsätta skriva ut.
 9. 9
  Reflektera över om det är hälsosamt att hålla en relation med henne. Vissa människor är så giftiga och skadliga att vara runt att de kommer att försöka förgöra dig. Om så är fallet-lämna relationen och inte prata / besöka henne för en tilldelad tid. Skriv ett brev till henne och berätta för henne att du behöver lite utrymme, men kommer att kontakta henne när tiden är rätt. Tiden kan aldrig vara rätt, men du räddade dig själv.
 10. 10
  Tror att vara ett barn av en olycklig människa är mycket hårt och ge dig själv utrymme att vara lyckliga och skapa ett liv. Starta ett steg i taget blir mer självständiga. I det långa loppet, menar vad din mamma om dig är inte vem du är. Hennes förvrängd uppfattning av dig eller dina syskon räknas inte mycket om du kan förstå hur sårande och destruktivt det är. Ditt jobb är inte att göra henne lycklig. Det gör dig inte en "dålig, självisk, etc." person men en frisk.
 11. 11
  Hjälp dina syskon när du är befriad från hennes grepp. Hitta lösningar som fungerar för dig att hantera henne och berätta dina metoder. Säg att du vill att de ska ha positiva själv bilder av sig själva och att vara stark. Förebild hälsosam mentala beteende mot dem och henne. Trösta dem om de är i smärta.
 12. 12
  Undvik fällan av skuld. Det är den främsta anledningen människor stanna i destruktiva relationer. Du ansvarar själv inte henne.

Tips

 • Försök att inte såra dina känslor genom att jämföra din mamma med andra kärleksfulla mammor, acceptera det faktum att det är den du har och för dig utmaningen är att lära sig att hantera det.
 • Inte ens försöka förändra henne, spelar ingen roll hur gammal är du att hon alltid kommer att vara äldre och hon får sitt sinne inställd på att inte ändra det, inte tvinga den situation du antingen lämna det eller hantera det på syfte att finna inre frid med henne och dig själv.
 • Ge dig själv tid att sörja över vad du behöver men inte får. Eller det faktum att du inte vill ha denna typ av person i ditt liv. Men inte vältra inte i den för år, självömkan är destruktiv.
 • Gör berätta en bästa vän eller en kompis. Först se till att de kan vara stödjande och förståelse för din situation och att de inte kommer att dela med tredje parter denna förnuftiga situation.
 • Säg inte alla i familjen vad du gör-det kan komma tillbaka till din mamma och skapa ett nytt drama som du inte behöver.
 • Om du har egna barn lära sig att vara den bästa mamma eller pappa du kan, det är ett perfekt tillfälle för dig att bryta det destruktiva mönstret som din mamma fick dig in.
 • De flesta människor har skräckhistorier modern antingen deras eget eller vänner. Hur du hanterar ditt eget beteende är det som betyder.
 • Ställ in en timer eller spela in dina konversationer telefonsamtal. Det kan hjälpa dig att avsluta konversationer eller få några välbehövliga perspektiv.
 • Om möjligt, fosterhem syskon stöd för varandra i hanteringen av problem som din mor skapar. Ofta är dessa typer av mammor vill styra relationer mellan sina barn, och faktiskt skapa disention och splittring mellan syskon att hålla alla som kommer till henne. Syskon är ofta manipulerade i disfunctional situationen. Om de kan komma att inse att de alla upplever samma känslomässiga övergrepp från sin mor och kan skapa ett stödsystem för varandra, kan det vara mycket helande för alla. Inte bara kan de relatera till och förstå bättre än någon annan, det är svårt att relatera till modern, men det bekräftar att problemet är inte du... som de flesta barn med känslomässigt missbrukande mammor manipuleras in i känslan. Många av dessa typer av mödrar är narcisistic och har installerat de knappar som de ständigt driva att orsaka smärta.
 • Medför inte din far tills du förstår att han har problem med sin egen. Han är gift med den här personen, och det kommer att komma tillbaka till henne. Kom ihåg att målet är att läka inte vara destruktiv och sårande som henne.

Varningar

 • Ibland måste vi helt lämna relationen. Det är alldeles för skadligt och alla får göra det personligt beslut utan någon skuld.
 • Skydda dina barn / man om det behövs. Låt dem inte fastna i dramat. Återigen förebild "styrka" i att handla med en destruktiv människa för dina barn. Det kommer att tjäna dem väl i livet.
 • Aldrig ta till vara elaka med henne. Ställ dina gränser med henne. Skrikande eller förbanna kommer bara få dig att känna dåligt om dig själv. Du kan bara säga till henne artigt "Jag hängde upp nu" eller:.! Jag lämnar "Då gör det Du har rätt att avsluta alla konversationer med människor som sätter ner dig eller förnedra dig Du har också rätt att vara arg. med någon du älskar, men låt inte ilska eller förbittring gro inuti dig. Lär dig att på något sätt förlåta och låta dåliga saker går.

Saker du behöver

 • En journal eller dator
 • Någon tyst reflekterande tid
 • Ett tidtagarur eller timer
 • en bandspelare