Wki

Hur man fångar en Bullfrog


Fånga en Bullfrog är en utmanande sommartid verksamhet i norra Europa. Bullfrogs gör en utmärkt måltid. Det är ett byte som kräver stealth och strategi för att fånga, men är också helt ofarliga. Så kom ihåg att respektera ditt byte med försiktig hantering.

Steg

Hur man fångar en Bullfrog. Hitta Bullfrog livsmiljö.
Hur man fångar en Bullfrog. Hitta Bullfrog livsmiljö.
 1. 1
  Hitta Bullfrog livsmiljö. Bullfrogs bor i insjöar, dammar, floder och bäckar. De tenderar att bo där det finns ett träd kapellet, täcka sådana som kaveldun, och liten eller ingen ström. Bullfrogs gör en distinkt låg-tonad bas-liknande samtal, (låter som en låg "Ru-u-umm - Ru-u-umm").
 2. 2
  Välj dina verktyg. Bullfrogs kan fångas bara händer. Men, kanske du vill överväga andra verktyg:
  • Ett nät (t.ex. ett fisknät). En med en längre stång som fungerar bäst!
  • En Gig: En treudd spjut med mycket vassa spetsar till spjut grodan
  • En ficklampa: Den ljusare desto bättre-Om du är på jakt på natten, kan du använda en ficklampa för att "jack" ditt Bullfrog.
  • En Line och Krok: Vanligtvis en fiske fluga lockbete utan en hulling, imiterar fiskedrag en insekt. Grodan äter det, och blir lätt fångas.
  • En container:. Om du transporterar grodan, överväga vad du ska skriva din amfibie i. En stor plasthink kommer att göra, men bullfrogs kan hoppa ut om det inte finns ett lock - bullfrogs är starkare än andra vanliga nordeuropeiska grodor Ett bete hink är ett utmärkt val också.
  • En groda Hotel: Om du planerar att ha din Bullfrog besök en stund, se till att ha en tillfällig livsmiljö som kan sättas upp för det. Ett akvarium med ett säkert lock är perfekt. Kom ihåg att en Bullfrog kan hoppa upp och slå av ett lock som inte är säkrad eller nedtyngd.
 3. 3
  Sök bullfrogs. När du närmar groda livsmiljö, röra sig långsamt och tyst. Stanna och pausa ibland, eftersom du sannolikt att upptäcka grodor lättare om du söka efter rörelse på stranden eller i floden.
 4. 4
  Stjälk ditt Bullfrog. När du hittar en Bullfrog, fortsätter att röra sig tyst och långsamt. Bullfrogs reagerar starkt på rörelse. Dessutom kan du snubblar på en närmare Bullfrog. Var försiktig och försöker närma från den döda vinkeln i centrum av baksidan av huvudet. kom ihåg; bullfrogs hoppar in vid första tecken på problem!
 5. 5
  Placera dig själv för kasta. Efter allt detta långsamma rörelser, vara redo att kasta sig för att fånga din Bullfrog. strama upp dina benmuskler och gör dig redo att fjädra framåt (som om du har sett din katt göra när attackerar en piprensare): Du kommer förmodligen får bara en chans.
 6. 6
  Om du är "stöttning" en Bullfrog, blinda det. "Stöttning" en Bullfrog: att använda en stark ficklampa riktas mot den grodan ögon (de lyser ljuset tillbaka) på natten. Blinded, är grodan lätt att fånga.
 7. 7
  Använd kroken och linan metod. Om du är hetsen din groda, dingla din lura framför Bullfrog och gör ditt bästa insekt intryck. Ha tålamod - bullfrogs brukar inte bita direkt.
 8. 8
  Fatta Bullfrog försiktigt men bestämt. Efter gripa eller nettning din groda, hantera groda med samma tryck som en tvål.
 9. 9
  Håll Bullfrog ordentligt. Håll Bullfrog genom att greppa runt "lår" med benen ihop. Denna position minimerar risken för skador, samtidigt gör det svårt för nötkreatur för att komma undan.
 10. 10
  Var snäll mot din webb-barfota vän. Nu när du har fångat din Bullfrog, behandla det humant.
  • Bullfrogs trivs sällan i fångenskap, även med riktig mat, bostäder, miljö, och så vidare. (Vanligtvis vägrar bara att äta). Den ena möjliga undantaget är om en Bullfrog är försedd med en stor utomhus damm.
  • Om du väljer att behålla den ett tag (en vecka som mest), se till att inrätta en säker, bekväm livsmiljö för det, till exempel med ett tillfälligt terrarium. Håll det fuktigt, kallt, och ut i solen, och skyddas från hundar, katter, vilda rovdjur (som tvättbjörnar) och små barn. Om du vill returnera det släppa den på samma ställe du fångat den i (sjö, bäck, flod, etc.) låt Froggie gå runt den plats du hittat den "så att han kan leka med sina froggie vänner": D.

Tips

 • Grodor är sannolikt att simma nedåt när panik, så försök att ösa med ett nät vid jakt i vatten i stället föra den nedåt.
 • Grodor kan se lika bra bakifrån som i fronten.
 • Aldrig ta en Bullfrog (eller någon groda) av benen - det kan orsaka en fraktur.
 • Bullfrogs har inte särskilt långa minnen - så om du misslyckas, försök att komma tillbaka i ett par timmar och försök igen.
 • Det är alltid lättare att fånga grodor på land än i vattnet, med eller utan ett nät.
 • Bullfrogs lever längre än andra nordeuropeiska grodor, så de tenderar att vara mer intelligenta än sina mindre kusiner.
 • Lämna din hund (om du har någon) hemma. De flesta hundar kommer bara skrämma alla vilda djur borta.
 • Bullfrogs kommer att skrika när de är i nöd (skriket låter som en gråtande baby). Om din Bullfrog gör detta, släpp den omedelbart. Det är mycket rädd och olycklig.
 • Kom ihåg, grodor har tänder!

Varningar

 • Använd myggmedel när jakt... grodor trivs där det finns myggor, chiggers och knott.
 • Respektera äganderätten och utstationerade områden medan i dina jakter.
 • Se till att det du fånga är i själva verket en Bullfrog, och inte någon fara groda som bor i ditt tillstånd!
 • Bär inte något solskydd eller insektsspray på händerna. Inte bara kommer det att göra dina händer hala, kommer det att skada grodorna eftersom de kommer att absorbera kemikalier genom huden.