Wki

Hur man väljer en terrariet eller tropiska terrarium

Att hålla reptiler och groddjur i levande terrarier har snabbt ökat i popularitet under det senaste decenniet. En bur som kombinerar levande växter och djur tillsammans ser attraktiv och kan vara fördelaktigt för vissa arter. Denna artikel handlar om att hjälpa dig veta vad du ska leta efter i de olika typerna av terrarier och vivariums tillgängliga och vilka typer av saker som du bör överväga att lägga till ditt terrarium. När du har räknat ut dessa saker, köpa dem och sedan vidare till vår artikel om hur man sätter upp ett vivarium.

Steg

Hur man väljer en terrariet eller tropiska terrarium. Överväga behovet av konstant fuktighet.
Hur man väljer en terrariet eller tropiska terrarium. Överväga behovet av konstant fuktighet.
 1. 1
  Överväga behovet av konstant fuktighet. Leta efter ett terrarium som säkerställer detta. För att skapa konstant luftfuktighet som du måste göra en inställning som den i bilden, med pellets väte lera och en skärm med substratet ovanpå det så att när man häller för mycket vatten, kommer det hela att gå ner till pellets och fånga upp vatten för att göra konstant fuktighet.
 2. 2
  Kontrollera att terrariet är vattentät. Tropical terrarier är fuktiga, och det är viktigt att den nedre delen av buren är vattentät så att överskottsvattnet inte läcker ut.
  • Standard glas eller akryl akvarier fungerar bra och är allmänt tillgängliga.
  • Specialty reptil tankar med skjutdörrar eller dörrar front är också ett bra val. De fungerar särskilt väl för terrarier som hus skygg djur som kan bli skrämda av en hand in från ovan som med en vanlig glas akvarium.
 3. 3
  Inse att storleken på den bur som används kommer att begränsa vilka typer av växter används och vilka funktioner kan inkluderas i terrariet. Större lådor är att föredra, eftersom de ger dig fler alternativ.
 4. 4
  Överväg att lägga kork bark. Kork bark bildar en attraktiv bakgrund som epifytiska växter kan fästas. Bark lägenheter säljs på många djuraffärer. En av de bästa egenskaperna hos kork bark är att den är vattentät och håller länge i fuktiga förhållanden. Naturkork bark lägenheter är vanligen böjda till viss del och lämna ett litet mellanrum mellan mitten av varje bit bark och glaset. Detta tomrum bör fyllas med jord eller grus att förhindra att djuren i buren från att bli instängd mellan glaset och barken.
  • Alternativt kan pressad kork bark paneler köpas från leverans specialitet terrariedjur företag som är helt platt och inte kommer att lämna ett mellanrum mellan glaset och bark.
 5. 5
  Se till att dräneringen kommer att vara tillräckliga i ditt val av terrarium och mark / sängkläder. Tropiska terrarier håller längre om ett avrinningsområde skapas under jord eller strö så att extra vatten kan rinna genom jorden in i en reservoar. Utan detta avrinningsområde flesta jordar försumpas snabbt och måste bytas ofta, störa biologiska cykler som inträffar inom. Avrinningsområdet kan skapas på flera sätt:
  • Grus är billigt och kan köpas på nästan alla djuraffärer. Med 2 eller 3 inches (5 cm till 7,5 cm) för medelstora till stora grus under jord är ett enkelt sätt att skapa ett avrinningsområde. Tyvärr är grus inte praktiskt att använda i alla situationer, eftersom det är tungt.
  • I stora terrarier är det oftast bäst att använda en ljusare substrat under jord. LECA (lätt expanderad lera aggregat) är en utmärkt ersättning för grus. Den kan köpas genom några blomlådor och hydroponics butiker utbudet i Europa under varumärket Hydroton.
  • En falsk botten är också ett bra sätt för att ge en lätt dränering område. Över tillrinningsområde ett skikt av glasfiber fönster screening kan placeras så att jorden inte sakta faller under i vattnet.
 6. 6
  Tänk vilka levande växter du kommer att lägga. Levande växter gör terrarier vad de är. De lägger en dimension av liv och färg som inte kan replikeras med konstgjorda växter. Olika typer av växter kräver olika miljöer att leva i precis som djur epifytiska växter kan odlas på bakgrunder eller träbitar i buren för att skapa en trädlevande område för små djur att klättra

Tips

 • Den exo terra glasbur är en bra tank.

Varningar

 • Kom alltid ihåg när man blandar olika arter att det kan vara farligt. Se till att forskning vad som kan blandas.

Saker du behöver

 • levande växter
 • Cork Bark
 • Vivarium / Terrarium
 • Substrare