Wki

Hur ta hand om din groda

Grodor är inte lågt underhåll husdjur. De kräver noggrann skötsel för att förbli friska.

Steg

Hur ta hand om din groda. Håll din groda i ett akvarium som är antingen allt vatten på en del vatten och en del mark.
Hur ta hand om din groda. Håll din groda i ett akvarium som är antingen allt vatten på en del vatten och en del mark.
 1. 1
  Håll din groda i ett akvarium som är antingen allt vatten på en del vatten och en del mark. Den typ av akvarium du behöver beror på din typ av groda. När du köper din groda, fråga om det är helt vatten eller inte.
 2. 2
  Rådgör med återförsäljaren för att avgöra vilken storlek tank din ras groda kräver. Små grodorna kan behöva endast en 1-liters tank medan stora grodor kan behöva 10 liter.
 3. 3
  Tillsätt vatten och växter i din tank. Rådgör med butiken du köper grodan från vad slags växter din ras av grodan kommer att vara mest bekväm med. Undvik att använda grus på botten av din tank, som vissa grodor äter här och blir sjuka.
 4. 4
  Täck ditt akvarium ordentligt så att grodor inte kan fly, men se till att det är väl ventilerat. En skärmlock fungerar bäst.
 5. 5
  Placera ditt akvarium i direkt sol, utkast eller extrema temperaturer.
 6. 6
  Behåll den rekommenderade temperaturen för din groda med värmelampor och varmvattenberedare. Se till att du reda på vilken temperatur din groda kommer att vara mest bekväm i. Detta kan vara allt från rumstemperatur till 80 grader.
 7. 7
  Se till att du ger din groda vatten som har dekloreras. Byt vatten som är smutsig, men försök inte att ändra relativt rent vatten för ofta eftersom det kan chockera grodan. Ändra en del av vattnet var tre eller fyra dagar är tillräckligt.
 8. 8
  Mata din groda syrsor eller annan mat som rekommenderas av återförsäljare, såsom mjölmask, insekter och larver. Stora grodor kan behöva behandla möss (eww, brutto!). De flesta grodor som mat som flyttar. Mat kan kompletteras med pulvriserade vitaminer. Grodan ska äta allt den behöver i ca 15 minuter. Inte mycket foder.
 9. 9
  Titta på dina grodor efter tecken på sjukdom. Red ben sjukdom är vanligt. Grodan undersida och ben blir röda. Kontakta din veterinär vid några tecken på sjukdom.
 10. 10
  Inse att grodor gör Molt, så ta inte detta som ett tecken på sjukdom. Grodor övervintra också. Grodan kan tyckas vara väldigt stilla och kan försöka att dölja sig själv. Stör inte din groda när den är i viloläge. Om det andas, är det okej.
 11. 11
  Prata med din veterinär eller den person du köper grodan från att få en uppfattning om vilken typ av beteende är normalt för din groda. Om din groda plötsligt beter sig annorlunda, kontakta din veterinär.

Tips

 • Håll grodor av olika raser från varandra, eftersom de kunde äta varandra. När du tar ett nytt groda hem, bör du hålla det separat från de andra för ungefär en vecka, för att se till att det inte är sjuk.
 • Var medveten om att, i allmänhet, är det inte en bra idé för att hantera dina grodor, även om du bär handskar. De kan hoppa iväg och skada sig, eller du kan skada dem när du försöker att hålla dem tillbaka.

Varningar

 • Använd aldrig någon typ av rengöringsmedel i ditt akvarium eftersom det kan vara giftigt för grodor. Tvätta allt väl med vatten. Använd Bactine om du måste sanera den.
 • Kontakta din veterinär om din groda utvecklar snitt, utväxter på huden eller andra avvikelser. Du har förmodligen kan behandla många av dessa tillstånd själv, men du bör alltid konsultera en veterinär för att lära dig den rätta behandlingen.
 • Vet att du aldrig ska röra din groda med händerna om du kan undvika det. Salt släpptes av din hud kan vara skadligt för grodor. Tvätta händerna före och efter vård av grodor.

Saker du behöver

 • Vatten Dechlorinating Lösning
 • Akvarium Värmare
 • Akvarium Belysning
 • Akvarieväxter
 • Akvarium Spärrar
 • Akvarievatten testutrustningar
 • Akvarium
 • Pulverformiga Vitaminer
 • Syrsor