Wki

Hur man drar en djup brunn dränkbar pump

När din djup brunn pump slutar fungera, vem ska du ringa? Den lokala kan dra det åt dig, men det kan kosta stora pengar. Denna metod kräver bara några, men en bil kan göra det mycket enklare. Denna artikel avser endast dessa anläggningar med flexibelt rör.

Steg

Hur man drar en djup brunn dränkbar pump. Slå av strömmen till pumpen.
Hur man drar en djup brunn dränkbar pump. Slå av strömmen till pumpen.
 1. 1
  Slå av strömmen till pumpen. Även om det är en låg-spänning installation, vill du inte att det sätts på av misstag och pumpa torrt.
 2. 2
  Montera en vev vinsch på ett sådant sätt att lyfta pumpen ut halvvägs. Se till att allt är bra och stark, ett misstag här kan inte bara göra din pump unsalvagable, kan det kosta dig livet eller lem.
 3. 3
  Haka fast vinschen på flänsen som ansluter flexrör till förvaring eller trycktanken.
 4. 4
  Vinsch pumpen så att det finns ett par fötter det flexibla röret utanför höljet.
 5. 5
  Placera två bitar av two-by-sex, med en bit kartong inklämt mellan, tillsammans med c-klämmor. Genom centrum av "sandwich" med en träborr samma som rörets ytterdiameter, så att du hamnar med två halvmåne-formade snitt i varje 2x6. Borra nu minst 4 hål genom båda styrelserna så att du har en "", eller klämma, för att hålla röret.
 6. 6
  dra åt klämman på det böjliga röret dra åt>.
 7. 7
  Haka av vinschen kabeln från pumpen flänsen.

 8. 8
  Härifrån kan du avsluta jobbet på ett av flera sätt:
  • Reläet metod:
   1. Gör en annan klämma samma som ovan, men borra två hål i varje klämma, lägg en ögla av repet genom de två hålen och knyt en åtta knut i varje ände.
   2. Clipping vinschen kroken i öglan på repet i klämman, vinscha pumpen ut några fler fötter.
   3. Fäst den andra klämman, ta bort den övre klämman, och upprepa tills pumpen är ute.
  • Lastbilen metod:
   1. Placera en 55-liters fat bredvid foderröret på sidan med den längsta körningen av väg eller öppen plats. Om möjligt, lägg några slingor av emballagetråd runt för att knyta den till foderröret.
   2. Fäst flänsen på hitch boll av en bil eller lastbil, eller till den bakre stötfångaren.
   3. Har bilen gå sakta framåt tills pumpen är ute. Om det böjliga röret börjar att värmas upp på grund av friktionen mot trumman, sakta bilen, eller häll tvålvatten på pipan som kylande smörjmedel som det dras.
  • Brute force metod:
   1. Två eller fler muskulösa personer turas drar. När du startar den här metoden, det finns ingen vila förrän pumpen hela vägen ut, men det blir lättare ju närmare du kommer till slutet.
  • 9
   Stuff något i röret för att förhindra att damm och föroreningar från att komma in ditt väl och grundvattnet, ser du den gamla (rengjorda) filt som användes i foto på toppen. Likaså se till att sanera pump, rör och elektriska kablar innan du sätter tillbaka den i brunnen.