Wki

Hur man återanvända frigolit

Styrofoam är giftigt att tillverka och utgör, räknat på volym, så mycket som trettio procent av deponier över hela världen. Utan närvaro av vissa lösningsmedel, kommer det att pågå nästan för evigt utan att brytas ned. Att hitta sätt att återvinna frigolit hemma, utan att vänta på "regeringen" att komma med en lösning, är praktisk och eventuellt nödvändiga för hälsan hos biosfären.

Steg

Hur man återanvända frigolit. Köper inte frigolit i första hand.
Hur man återanvända frigolit. Köper inte frigolit i första hand.
 1. 1
  Köper inte frigolit i första hand. Försök att använda andra alternativ som är mer biologiskt nedbrytbara. Till exempel, när du kan köpa ägg i antingen papp eller frigolit, välja att köpa kartong-förpackade ägg.
 2. 2
  När du tar emot frigolit pellets i form av förpackningar, återanvända dem i nästa paket du kommer att skicka ut. På så sätt skapar du inte någon större efterfrågan på frigolit produkter. Om du har ingen förpackning användning kommer upp snart, ta dina frigolit jordnötter till en närliggande förpackningar butiken och donera dem.
 3. 3
  En av de bästa användningsområdena för frigolit jordnötter eller stora bitar av skum där tv förpackade, är för krukväxter. De jordnötter är lätt. Tumble dem i en planter och använda istället för tunga stenar för dränering. De fungerar perfekt. Även om du har stora plantageägare det gör dem så mycket lättare. Om du inte har jordnötter, bara bryta upp den bildade förpackningen skum i din kruka. Det är rörigt med små pärlor går lös.
 4. 4
  Om ovanstående tips inte kommer att hålla dina frigolit kastas överbord till ett absolut minimum, kan du undersöka lösningsmedel som kan användas för att säkert bryta ner din frigolit. Ren apelsinskal olja, d-limonen, är känd för att fungera.
  • Häll nedbrytbart lösningsmedel i en stor container.
  • Lägg styrofoam till behållaren. Lösningsmedlet kommer sakta bryta ner frigolit.
  • Den resulterande vätskan kommer att vara mycket klibbiga och är perfekt för användning som ett permanent lim runt huset.
 5. 5
  Håll onödiga frigolit i en soppåse tills det är fullt, så ta den till din lokala zip & fartyg eller liknande sändnings butik. De kommer vanligt accepterar gratiserbjudanden på din frigolit och återanvända den för packning.

Tips

Varningar

 • Följ alla dessa steg utanför och med massor av frisk luft. Möjliga toxiner och / eller brännbara ämnen frigörs innefattar bensen, styren och eten.
 • Får inte lösningsmedel eller lösningen på händerna, använd handskar som inte kommer att slita och är helt inneslutna (inga hål eller genomsläppligt tyg).
 • Samtidigt blir allt populärare som ett mer naturligt alternativ till andra lösningsmedel, är d-limonen fortfarande lite svårt att hitta i Europa. Se externa länkarna nedan för lite hjälp, eller prova att söka på nätet eller i din lokala järnaffär.

Saker du behöver

 • Plastpåsar att samla frigolit jordnötter för att donera
 • Lösningsmedel
 • Frigolit koppar, förpackningsmaterial, tallrikar, etc.
 • Paintbrush
 • Handskar
 • Half-gallon till 5-liters plastbehållare för att hålla lösningen