Wki

Hur får man ett barn att sluta suga fingrar

Har suga ditt barn på sina fingrar? Även om de flesta människor suger på tummen, barn utvecklas också för vana att suga sina fingrar. Det är en dålig vana och det måste brytas så snart som möjligt - här är hur man gör det!

Steg

Hur får man ett barn att sluta suga fingrar. Börja i liten skala.
Hur får man ett barn att sluta suga fingrar. Börja i liten skala.
 1. 1
  Börja i liten skala. Om du är i offentlig och ditt barn börjar suga sina fingrar, berätta för honom / henne att stora flickor och pojkar inte suga sina fingrar. Detta i sig kan motivera barn att sluta suga sina fingrar för att vara en "big boy" eller en "stor flicka". Om ditt barn är lite äldre, påminna honom / henne hur pinsamt det blir om någon ser dem suga sina fingrar.
 2. 2
  Styr den även när det verkar som att du inte kan. Om ditt barn har kontrollerat deras finger-sugande medan de är vakna, men ändå suger sina fingrar när de sover, försök att sätta en handske eller vante på sina händer innan sängen. Det hjälper om det är raspiga ull, för då, när de går att suga sina fingrar i natten, skyddar handsken det och scratchiness kommer berätta för dem att inte suga på det längre.
 3. 3
  Gör det inte lätt för dem! Nackdelen att bära handsken till sängen är att barnen kan ta bort det lätt och fortsätta suga på sina fingrar. Om du inte kan kontrollera sin finger-sugande helst, kan du köpa en typ av läkemedel du kan nästan måla naglarna med. Det går på klart, kanske lite tonade, men oftast ingen kan säga att det är på. Den har en hemsk smak, så oftast om du suger på det, dra dig undan omedelbart på grund av smaken! Det kallas Mavala STOP. Den finns på de flesta apotek som London Drugs. Om du inte kan hitta det, fråga om de har det.
 4. 4
  Uppmuntra dem. Att bryta en vana är en svår sak för ett barn att göra, så se till att uppmuntra dem varje steg på vägen. Aldrig ge upp på dem! Om du ger upp på dem, de är benägna att ge upp sig själva, och vanan kommer aldrig att brytas. Se till att de inte ger upp och att de framhärda tills vanan är bruten! Påminn dem om hur bra det kommer att kännas att vara en "stor flicka / pojke" eller att aldrig bli generad av deras finger-sugande igen.
 5. 5
  Belöna dem. När deras finger-sugande vana bryts, belöna ditt barn! Du kan köpa dem en leksak som de alltid har velat, ta dem till djurparken eller parken, eller ta ut dem för glass för att fira. En belöning kommer att berätta ditt barn att deras insatser är uppskattade och att bryta deras vana var en bra sak.

Tips

 • Om de inte slutar deras vana vid första, ge inte upp! Försök igen tills det fungerar!
 • Mavala STOP skadar inte ditt barn. Det är säkert.

Varningar

 • Ge aldrig upp! Du ska bara komma tillbaka till där du började, och då du aldrig kommer att bryta din vana!