Wki

Hur sluta amma utan smärta

Även sällsynta, är det inte omöjligt för en avvänjning mamma att uppleva absolut inget obehag alls under avvänjningen processen. Men de flesta kvinnor upplever någon form av obehag, och detta är att vänta. Tyvärr är smärta en normal del av avvänjningen processen. Med det sagt, behöver avvänjning inte vara en smärtsam upplevelse. Upptäcka effektiva sätten att minska din risk att uppleva smärta medan avvänjning kan hjälpa ammande mödrar uppnå sina mål med minsta möjliga obehag. Det finns enkla åtgärder som ammande mödrar kan vidta för att bidra till att göra avvänjningen processen gå smidigare med liten eller ingen smärta.

Steg

Hur sluta amma utan smärta. Börja med att utbilda dig med vad som kan förväntas när du slutar amma ditt barn.
Hur sluta amma utan smärta. Börja med att utbilda dig med vad som kan förväntas när du slutar amma ditt barn.

Vet vad som väntar

 1. 1
  Börja med att utbilda dig med vad som kan förväntas när du slutar amma ditt barn. Den avvänjning process är en ganska rutinmässig process med några överraskningar längs vägen, så länge du vet vad du förväntar dig innan du börjar.
 2. 2
  Spendera lite tid att läsa så mycket du kan om avvänjning processen. Ju mer information som du samlar, desto mer utrustade du kommer att vara med kunskaper i ämnet. Internet är en stor källa till information där du kan hitta många webbplatser catering till graviditet, amning och avvänjning. Biblioteken bär böcker ägnas åt dessa frågor. Litteratur finns tillgänglig per post från vissa grupper amning opinionsbildning som ger information om avvänjning.
 3. 3
  Tala med en hälso-och sjukvårdspersonal som specialiserat sig på ämnet. Många sjukhus erbjuder pedagogiska seminarier, möten eller klasser för ammande mammor som vill lära sig mer om avvänjning processen. Dessa yrkesgrupper kan ofta vara din bästa källa för att hitta verkliga livet tips från dem som har erfarenhet av amning och avvänjning.
 4. 4
  Prata med erfarna mammor och ta reda på vad deras avvänjning processen var. Du kan bli överraskningar att höra några av de tips som andra har att erbjuda. Många gånger kan andra mammor vara en utmärkt källa till information för omvårdnad, avvänjning och andra tips föräldraskap.

Ta successiva åtgärder

 1. 1
  Starta hela avvänjning processen i en gradvis, långsam sätt. Varje abrupt upphörande av amning kommer att förvirra kroppen. Din kropp har förberett sig för att möta ditt barns näringsbehov baserat på hur mycket mjölk barnet har kräver. Din kropp har inte varit beredda att sluta producera mjölk vid en snabb takt. Det behöver tid att inse att mjölken inte längre behövs. Om du plötsligt slutar omvårdnad, är din kropp mindre sannolikt att kunna hantera övergången smidigt, och du är mer benägna att uppleva smärtsamma biverkningar som följd.
 2. 2
  Börja försöka vänja barnet att ta en flaska väl innan du försöker starta avvänjning processen. För de flesta barn, smakar formel yucky i jämförelse med bröstmjölk. Nippeln på flaskan är främmande för barnet. Hela suger processen är annorlunda och trygg omvårdnad från mamma har eliminerats. Ditt barn kommer att behöva tid för att acceptera dessa förändringar.
 3. 3
  Börja minska ditt barns utfodringar lite i taget gång en form av substitut utfodring har fastställts. Suppleant formeln eller fast mat för att tillfredsställa ditt barns näringsbehov såsom avvänjning fortskrider. Hälsosamma mellanmål är en viktig del av avvänjning process.

Öva egenvård

 1. 1
  Massera brösten direkt efter att du börjar avvänjning insatser. Massage kan hjälpa till att förhindra mjölkgångarna från att bli igensatt. Massage så ofta som möjligt och alltid använda mjuka, cirkulära rörelser.
 2. 2
  Se upp för utveckling av eventuella klumpar eller ömma, röda områden i brösten. Om detta inträffar, betyder det förmodligen att en pluggad mjölk kanal är närvarande. Börja betala extra uppmärksamhet till området och öka massage tid till det. Poängen är att bryta kontakten med massage. Varma duschar kan vara fördelaktigt att hjälpa massage arbeta mer effektivt.
 3. 3
  Ansök varma kompresser på brösten om de blir anbud. Kalla kompresser, som vanligtvis används vid mjölkstockning har inträffat, kan vara till nytta för vissa kvinnor. Bestäm vilket ger dig mer komfort och infoga ditt val i en rutin som krävs.
 4. 4
  Uppsök läkare om ökningen av massage ansträngningar inte lyckas rätta till situationen i en dag eller så. Om symtomen förvärras eller om febern sker, är det möjligt att pluggas kanalen har utvecklats till ett tillstånd som kallas mastit. Om du misstänker att så är fallet, kontakta din läkare omedelbart, eftersom Mastit kan få allvarliga komplikationer om de inte behandlas snabbt och korrekt.
 5. 5
  Börja bära en bra passande behå, även under sömnen. För litet eller för stort för en behå kommer motverka syftet. Undvik behåar som innehåller i trådar.
 6. 6
  Prata med din vårdgivare om användning av ibuprofen som en smärta reducering om smärtan blir för stor att bära.
 7. 7
  Placera några stora kålblad i koppen på din behå. Detta har använts i århundraden för att hjälpa påskynda torkningen upp processen av mjölken.
 8. 8
  Placera några Amningsinlägg mot dina bröstvårtor vid läckage blir ett problem. Många kvinnor skäms när läckage presenterar sig genom sina kläder. Dynorna är ett effektivt sätt att främja absorption.
 9. 9
  Fortsätt att äta en välbalanserad kost och stanna hydratiserade. Att främja god hälsa är alltid ett effektivt sätt att hjälpa kroppen att fungera bättre.
 10. 10
  Försök att få en fullständig nätter resten. Kroppen genomgår stora förändringar och det kunde behöva lite hjälp från dig. Sömn är ett av de bästa sätten för kroppen att regenerera och läka sig själv.
 11. 11
  Kvar på din prenatala vitaminer för att säkerställa korrekt näring till kroppen som kroppen försöker att anpassa sig till de förändringar som sker.
 12. 12
  Tänk på att de hormonella förändringar kan påverka ditt humör. Räkna med att känna alla möjliga känslor just nu. Avvänjning är en psykologisk upplevelse såväl som fysiskt. Tillåt dig själv att känna vad det är som du känner.

Vet vad man ska undvika

 1. 1
  Pumpa inte brösten tills de är tomma när du minskar din utfodring sessioner. Om du gör det kommer att utlösa kroppen att fylla på mjölk. Istället dränera lite mjölk från bröstet för att hindra brösten från engorged bli. Gör detta så ofta som behövs om brösten blir för full. En varm dusch kan hjälpa till med att låta mjölken att läcka ut lite.

Förstå barns behov

 1. 1
  Försök att komma ihåg att ditt barn kan ha vissa svårigheter att anpassa sig till förändringen. Inte nog med att hon förlorar sin mors bröst, förlorade hon sin komfort tid med sin mamma.
 2. 2
  Hitta alternativa sätt att trösta och lugna ditt barn som inte inbegriper bröstet.
 3. 3
  Använd distraktion metoder för att förhindra ditt barn från begäret brösten. Distraktion kan åstadkommas enkelt och på många olika sätt. Något som avstyr ditt barns uppmärksamhet från bröstet är en framgångsrik distraktion taktik.
 4. 4
  Ha tålamod med ditt barn under denna process. Den här gången kommer att passera och ditt barn och du kommer att gå vidare till ett annat kapitel i ditt liv innan du vet det.

Varningar

 • Sök professionell hjälp om under avvänjning depression blir långvarig och intensiv.

Kontakta läkare om tecken på mastit blivit uppenbart. Mastit kräver korrekt behandling och bör aldrig ignoreras. Antibiotika är den allmänna behandlingen.

Källor

http://kidshealth.org/PageManager.jsp?dn=familydoctor&lic=44&cat_id=161&article_set=44020 #