Wki

Hur du tar hand om kattungar

Om du inte kunde spay din katt i tid och hon hade kattungar, se till att de är på en säker plats och på undanskymda områden i huset. Skydda kattungarna eftersom de är sköra och behöver särskild vård - men så länge du närmar dig dem med anbud kärleksfull omsorg, du förmodligen inte kommer att gå fel!

Steg

Hur du tar hand om kattungar. Förbereda ankomsten av kattungarna.
Hur du tar hand om kattungar. Förbereda ankomsten av kattungarna.

Kattungar födda hemma

 1. 1
  Förbereda ankomsten av kattungarna. Förbered ett område som mamma katt (drottning) lätt kan komma in och ut ur. Det bör vara av de högtrafikerade områden i din lägenhet, hus, ladugård eller egendom. Det bör finnas ett väl skyddat område som är borta från farliga kemikalier, verktyg och maskiner är klok som små kattungar är ganska nyfikna och vi vill inte att de ska komma in i några problem eller skada.
  • Om du kommer att göra ett område för drottningen att få sina kattungar, kommer du vill lägga ner en gammal ren handduk med gamla lakan av tidningen enligt det i förlossningarna området. Var beredd på blod och vätska att läcka in handduken och genom att på papperet, eftersom detta är en normal del av födelseprocess. När du är klar, kassera den handduken ordentligt och ersätta med en annan för kattungar och drottning att sova på.
 2. 2
  Förbered för födseln. När du märker drottningen värkar bör du sätta en sax i att kokande vatten i 15 minuter för att sterilisera sedan ifall du behöver dem. Ta ditt armbandsur och ringar. Rengör din hand i anti-mikrobiella handtvål. Gnid tvål på ryggen av din hand och bara förbi handleden och använd en nagelborste eller en gammal tandborste för att komma under naglarna. Tvålen bör vara på händerna under minst 5 minuter med dig gnugga hela tiden.
  • Använd inte handsanitizeren! Det är inte att tvätta händerna och inte heller göra ett grundligt arbete för att döda alla bakterier. Du vill inte drottningen slickar ingredienserna i handsanitizer av kattungarna som det skulle kunna göra henne sjuk. Handtvätt är försiktighetsprincipen och drottningen bör tillåtas att ta hand om födelseprocess och kattungar på sin egen. Bara ingripa om en kattunge är i nöd och returnera kattunge, bara ta minimalt steg för att lindra problemet orsakar lidande.
  • Normalt drottningen kommer tugga av kattungens navelsträngen och säck runt dem på egen hand. Hon brukar följa det med en tunga bad. Försök att motstå frestelsen att hjälpa, om du inte ser en kattunge i nöd. Några exempel på stress är kattungar med navelsträngar lindade runt sedan på ett sätt som begränsar deras förmåga att andas. För att ta bort sladden i detta fall använda tandtråd för att knyta den omkring en tum ifrån kattungen (inga långa svansar av tandtråd) och sedan klippa ungefär en ½ tum från den med steril sax. Var försiktig vid hantering av kattungar som deras hud är fortfarande känslig. Efter noggrant klippa navelsträngen du kan packa upp sladden och kasta den eller lämna den i förlossningarna området och drottningen kommer att rensa upp.
 3. 3
  Vaka över kattungarna efter deras födelse. Kontrollera att drottningen och kattungar bosätta sig i och mår bra. Leta efter kattungarna för att se till att de alla får en rättvis andel av modersmjölken. Försök inte att mata komjölk grund laktoshalt. Hantera inte kattungen mycket under den första veckan. Får dem brukade din lukt och kontakt, detta kommer att hjälpa socialisera dem.
 4. 4
  Förbered för snabba framsteg. Vid ungefär tre veckor gamla, kommer kattungarna har öppnat ögonen och börjat att flytta runt. De kommer att vilja utforska sin omgivning, att ha så beredd att säkra området kommer att löna sig. Efter 4 veckor kommer de att börja äta fast föda, så börja med våt burk kattunge mat. Det kan ta ett tag att få dem används till detta, men försöker man börjar med en liten mängd starkt luktande kattunge mat. Använd inte vanlig kattmat eftersom det är både en kvävningsrisk och inte formuleras för växande kattungar behov. Detta innebär också att de behöver en kattlåda. Använd en icke-klumpande kull eftersom det kommer att göra det lättare för kattungen. Den mamma katt ska lära dem hur man använder det. Det är viktigt att byta ut strö regelbundet. Det bör rengöras eller bytas minst en gång om dagen.
 5. 5
  Leka med dem. Kattungar älskar att spela med. Petting och hantering av kattunge uppmuntrar socialisering. Kom ihåg att tvätta händerna före och efter hantering därefter upp till 8 veckor för att förhindra spridning av sjukdomar och sjukdomar.
 6. 6
  När de blir äldre, kanske du vill bada dem till både förebygga och döda loppor. Använd alltid kattunge formulerade produkter och använda enligt etikett. Uppmärksamma rengöra sina baksidor. Du kanske vill kasta in en gammal bit av mattan ute på lekplatsen eller häfta det till ett upprätt ombord. Undvik att lämna lös sträng uppsikt med dem, eftersom det utgör en kvävningsrisk.
 7. 7
  Om att sälja eller ge bort kattungar, bör du vänta tills de är minst 8 veckor gamla, men vänta tills de är 12 veckor gamla är att föredra. Ta med dem till en veterinär och starta sina skott innan de lämnar dig. Alltid följa upp med de nya ägarna att se till att kattungen får sina skott och är planerad att vara kastrerade och kastrerade. Har din drottning kastrerad efter kattungarna är klar omvårdnad så att du inte behöver göra det igen.

Kattungar tog hem

 1. 1
  Håll din nya kattunge i ett begränsat utrymme när det först kommer hem. Förvara den i ett rum för de första dagarna så om de känner sig hotade de har en plats att dra sig tillbaka. När de är säkrare på dig och känna din doft presentera dem för resten av ditt hus.
  • Håll alla andra husdjur borta för de första dagarna. Kattungen bör känna sig hemma innan det blir presenterad för hundar och andra katter.
 2. 2
  Mata en 4-8 veckor gammal kattunge två till tre gånger om dagen. Lämna ut en skål med mat så det kan ha något att mumsa på under natten. Också alltid lämna färskvatten ut för din kattunge. Kattungar torkar snabbt.
 3. 3
  Få några kattleksaker. Kattungar är lekfulla djur, och du kommer att bidra till att stärka banden mellan dig och din nya katt om du spelar med dem. Du kan också göra egna leksaker med: sugrör, garn, gamla strumpor, ping-pong bollar, etc. Köp några scratch inlägg för att undvika skador på dina möbler.
 4. 4
  Köp katt sängar. Om kattungen inte vill sova i sängen du ger, låt det gosa med dig i din säng. Kattungar behöver ibland värme och komfort, så låt dem gosa under hakan eller kanske genom bröstet.
 5. 5
  Visa din katt kattlådan. Kattungar behöver normalt inte vara rumsren som valpar, men du bör visa dem kattlådan några gånger så att de vet vart de ska gå när de måste använda toaletten.
 6. 6
  Håll katten inne tills det har alla sina skott. När din veterinär OKs det, kan du låta katten utanför att utforska. Se till att du håller ett vakande öga på den tills du är säker på att den vet att återvända hem.
  • Låt kattungen utanför när det är lite hungrig. Locka tillbaka den genom att kalla sitt namn och visar det mat. Detta kommer att påminna din kattunge att medan utomhus är roligt, kommer dess slutdestination alltid vara ditt hem.

Tips

 • Håll ett vakande öga på ungarna, eftersom de kan få in hyss.
 • Ge dem massor av leksaker, som de lär sig att spela (titta på dem när du spelar med snöre eftersom det kan sväljas under spel en kan vara potentiellt livshotande för kattungen!)
 • Få dem brukade höra normala hushåll tongångar, som dammsugaren.
 • Det är bäst att hålla kattungar med sin mamma till 12 veckor gamla (men vissa går till andra hem vid 8 veckor gamla vid de allra tidigaste)
 • Kattungar gillar inte ständigt hanteras. Försök att undvika att plocka upp dem med några sekunders eller hålla dem för mycket länge! När du plockar upp någon katt vara säker på att stödja alla sina fötter. Så småningom kommer du att lära dig hur varje katt föredrar att hållas, men ursprungligen fyra fotstöd regel håller katter och kattungar lugnare och mindre benägna att repor och panik.
 • Så fort du tar hem kattungen för första gången, visar det där kattlådan och mat / vatten är.
 • Vänligen ha mamma katt och alla kattungar kastrerade (eller kastrerade) när kattungarna är omkring 5 - 6 månader gammal.
 • Ge kattungar dags att sova.
 • Om du är katt har valt en dålig plats för kattungar till exempel-på en säng, utanför i en cupboard.etc. Tveka inte att flytta dem till en mer lämplig plats, till exempel-ett husdjur säng, i en kartong med en filt så länge de brukar falla eller gå vilse.
 • Om du har en soffa titta på dem mycket noga eftersom de älskar att gå under soffan.

Varningar

 • Använd INTE klumpar kullen, även för vuxna katter. Kattungar efter de använder kan ha strö fastnat för dem och kan svälja kullen. Frekvent skopa av fast avfall och byte av använt lera stil strö är säkrare och hälsosammare för alla dina katter.
 • Kattungar kommer att spela med nästan allt. Se till att vassa eller enkel att svälja objekt hålls borta från kattungar.
 • Håll din kattunge borta från kemikalier rengöringsmedel.
 • Mata inte kattungar komjölk. Kattungar är oförmögna att smälta laktos. Istället, låt dem sjuksköterska från sin mamma eller mata dem katt mjölk / formel. Om du vill mata dem mjölk, är katten mjölk som finns tillgänglig på många djuraffärer.
 • Låt inte kattungar gå utanför, såvida det inte har vaccinerats.
 • Om du är allergisk mot katter eller kattungar, rekommenderas det starkt att inte leva med dem. Eftersom det kommer bara göra din allergi värre, och kan även leda till astma. Om ditt barn är allergisk mot dem, kan du vänta för dem att växa upp och se vissa förändringar.

Saker du behöver

 • Kattlådan
 • Påse med icke-klumpande Kull
 • Katt leksaker
 • Vatten skål
 • Kattmat
 • Cat säng
 • Hårborste (om det är en långhårig kattunge)
 • Klösbräda
 • En kattunge