Wki

Hur att identifiera om din katt har haft en stroke

Du har en äldre katt och en dag du märker s (han) har gått tyst. Hans / hennes huvud lutas åt sidan och verkar vara sova men... kommer inte vakna. Har din katt hade en stroke? Svara på följande frågor och du kommer att kunna identifiera om din katt har haft en stroke.

Steg

Hur att identifiera om din katt har haft en stroke. Ta en ordentlig titt på din katt.
Hur att identifiera om din katt har haft en stroke. Ta en ordentlig titt på din katt.
 1. 1
  Ta en ordentlig titt på din katt. Är din katt medvetet? Är hans / hennes ögon öppna eller stängda? Öppna katter ögon om de är stängda och om du ser det vita som täcker själva ögongloben, är detta en av de första tecknen.
 2. 2
  Se om katten skakat eller är det fortfarande. Försök och få din katt att öppna sina ögon. Ring sitt namn flera gånger. Om du hittade katten på golvet, flytta den (en gång) till en plats där de kan få bort lätt när de återfår medvetandet.
 3. 3
  Ringa veterinären och ange att du katt kan ha haft en stroke och få det till dem så snart som möjligt eller ta din katt till en veterinär sjukhus.
  • Din katt kan få upp flera gånger och gå i en cirkel. De är inte riktigt medvetna, men detta är ett av tecknen. Deras stroke hände å ena sidan och deras balans är avstängd. De kan inte "gå" rakt, så de hamnar "cirkling".
 4. 4
  Om du har en plastspruta, fyll med vatten och foder din katt var 30-60 minuter. Håll huvudet bakåt och sätt in sprutan i sidan av munnen. Detta är det enklaste sättet och gör att du kan hålla huvudet utan att röra sina morrhår.
 5. 5
  Ge dem massor av kärlek. När de återfår medvetandet, ge din katt mjuk mat. De kommer inte att kunna äta pellets ännu. Vet att om de äter, är detta ett mycket gott tecken på att din katt håller på att återhämta. Om de rengör sig själva, är detta en ännu bättre skylt.
 6. 6
  Den goda nyheten är att katter har en mycket hög återvinningsgrad. Stroke hos katter är inte desamma som hos människor. Den dåliga nyheten är att din katt kan drabbas flera anfall efter sin stroke. Jag har upptäckt att blanda en droppe eller två av Rescue Remedy med vatten i en spruta hjälper bromsa intensiteten i beslag när det händer.
 7. 7
  Hur man berättar skillnaden mellan ett anfall och en stroke? Katter tar mycket längre tid att återhämta sig från en stroke, inte medvetet och inte äta eller dricka. Kramper varierar i intensitet och katter återhämta sig mycket snabbare efter att de har haft en. Oftast inom några timmar få ett anfall, kommer din katt att vara tillbaka till sin post-stroke själv.

Tips

 • Räkna med ditt husdjur att inte vara 100% sig själv efter en stroke eller beslag.
 • Få medicin för att hjälpa din katt med sina post-stroke anfall.
 • Ha alltid en plastspruta i ditt hem.
 • Innan du husdjur blir äldre, få Pet Insurance. Resor till veterinären och / eller sjukhus när ditt husdjur har varit sjuk kan vara uttömmande.

Varningar

 • Du kan behöva sätta din katt ner någon gång så vet att när du tar ditt husdjur till veterinären, kan de råda dig att göra just det.