Wki

Hur man kan stoppa din katts diarré

Precis som människor, kan kattungar och katter får diarré utan uppenbar anledning. Lite sleuth arbete krävas för att fastställa orsaken, och en mängd TLC kan vara nödvändig för att lösa diarré. Här är några idéer som hjälper dig att räkna ut hur du kan hjälpa din älskling må bättre snabbt.

Steg

Hur man kan stoppa din katts diarré. Gör en hemlagad kost för dem.
Hur man kan stoppa din katts diarré. Gör en hemlagad kost för dem.

Ändra sin kost

 1. 1
  Ändra deras mat. Byta till en mer naturlig märke av kattmat kan ofta klara upp problem. Kattmat innehåller ofta färgämnen och andra artificiella ingredienser som kan påverka din katts gut. Däremot kan en förändring i kosten irriterar också sina tarmar för den första par dagar.
 2. 2
  Gör en hemlagad kost för dem. En intetsägande recept såsom två delar ris eller potatismos, blandat med en del hamburgare eller kyckling blir lätt för katter att smälta.
 3. 3
  Fastan. En 12 till 24 timmars fasta på allt utom vatten kan hjälpa till lösa problemet. När de börjar äta igen, hålla sin kost så intetsägande som möjligt för de första dagarna.
 4. 4
  Metamucil. Lägga en halv tesked metamucil in din katts mat, särskilt om de visar mjuk avföring, ofta har en normaliserande effekt på katter med diarré.
 5. 5
  Ge dem mer vatten. Diarré orsakar någon att förlora vätska, men de elektrolyter i dessa vätskor är avgörande för katter eftersom det styr deras nervfunktion.
  • Pedialyte, en elektrolyt dryck avsedd för spädbarn och barn, kan läggas till deras vatten.

Medicinering

 1. 1
  Observera om det finns blod i avföringen. Om det inte finns något blod, ring din veterinär och fråga om OTC-läkemedel för att ge din katt.
  • Om det finns blod, ta med din katt i en undersökning. Rött blod ses som mindre, men svart blod kan vara ett tecken på ett allvarligt problem högre upp i mag-tarmkanalen. Han kommer sannolikt att ge dig ett receptbelagt läkemedel.
 2. 2
  När du är redo att ge din katt medicin, få en spruta och handduk.
 3. 3
  Mät rätt mängd vätska genom att hälla en liten mängd i en liten skål. Tryck in kolven hela vägen in, doppa spetsen i medicin, och dra ut kolven tills nivån av läkemedlet når det belopp som rekommenderas av din veterinär.
 4. 4
  Ta katten i ett litet rum och stängde dörren.
 5. 5
  Håll din katt ordentligt i vänster arm (om du är högerhänt). Svep in honom i en handduk som en kokong, om han kommer att låta dig.
 6. 6
  Ge honom sprutan med läkemedlet. Kontrollera att nålen är ur sprutan.
 7. 7
  Du kanske vill ge din katt en andra spruta med en liten mängd rumstempererat vatten att svälja: detta kommer att hjälpa rensa medicinen smaken från munnen. Se till att vattnet inte är för kallt eftersom kallt vatten kan orsaka magkramper.
 8. 8
  Observera huruvida katten förbättras. Var noga med att fråga din veterinär om hur snabbt du ska se bättre.

Tips

 • Stress kan också orsaka diarré. Flyttar, nya djur eller dödsfall av andra djur kan stressa en katt. Feliway, en över disk produkt, kan hjälpa till att hantera din katts stress.
 • För att detektera uttorkning, försiktigt nypa den normalt lös hud på baksidan av nacken. När en katt är normalt släckt, snaps huden tillbaka ner. Om hudvecket jämnar ut långsamt, eller förblir tented, är katten uttorkad. Om katten verkar vara uttorkad, ta honom till veterinären direkt om du inte har den kunskap och verktyg för att göra vätskeersättning.
 • Om möjligt, hur diarrén började så att du kan förhindra en upprepning. Under aktiv thyroid kan födoämnesallergier, njursvikt, cancer, förgiftning (från krukväxter, råttgift, mänskliga mediciner, etc.), parasiter och infektionssjukdomar (bland annat) resultera i diarré. Skaffa veterinär assistans om det är ett pågående problem. Det kan vara mat med färre allergener, eller behandlingar för en sjukdom som kommer att minska eller eliminera diarré
 • Begränsa din katt till ett rum utan en matta och med mat, vatten och strö tills olyckor är under kontroll.
 • Om din katt går utanför, kontrollera att dina grannar inte mata din katt. Att äta för mycket eller äter mat som de inte är vana vid kan ge katter diarré. * Kontrollera din gård och dina grannars gårdar för giftiga växter som din katt kan ha nafsat. Din veterinär bör kunna ge dig en lista över giftiga växter.
 • Du kanske vill lägga ner tidningen eller kuddar för att göra rensningen lättare.

Varningar

 • Veterinärer varnar nu att Pepto Bismal och Kaopectate kan vara giftiga för katter på grund av salicylatförgiftning. Kontrollera med din veterinär på rätt medicinering och dosering för vikt och ålder din katt.
 • Inte gräla inte din katt för olyckor. Han kan inte hjälpa det och lägga stressen kommer bara att göra sitt diarré värre.
 • Om detta är första gången du handlar med katten diarré, kontakta din veterinär, speciellt om du är osäker på vilken typ eller hur mycket medicin att ge.
 • Om några människor i ditt hushåll också har diarré, ta din katt till veterinären och familjemedlem till läkare direkt. Det finns några osynliga (för blotta ögat) parasiter (Giardia och toxoplasmos) som kan korsa arter gränser, vilket är särskilt svårt att eliminera. Dessa parasiter har potential att bli livshotande för små barn, äldre vuxna och personer med nedsatt hälsa.
 • Om katten är yngre än ett år eller äldre än åtta, eller har någon kronisk sjukdom, kan uttorkning utvecklas snabbare än för en frisk vuxen katt. Följaktligen kräver diarré hos dessa katter veterinär uppmärksamhet direkt.
 • Om diarrén är svår och fortsätter i mer än en dag, eller mild och fortsätter i två eller flera dagar, kan katten bli uttorkad. Uttorkning kan vara dödlig om den oupptäckta och obehandlade.