Wki

Hur du handskas med dina barn när de avbryter du

Alla barn avbryter sina föräldrar när de pratar med någon. Läs om varför och hur man ska reagera på lämpligt sätt.

Steg

Hur du handskas med dina barn när de avbryter du. Räkna dina barn att avbryta er.
Hur du handskas med dina barn när de avbryter du. Räkna dina barn att avbryta er.
 1. 1
  Räkna dina barn att avbryta er.
 2. 2
  För mycket små barn, vara beredd med distraktioner, en korg full av intressanta föremål från hemmet eller dollar store, snacks, en liten skål med okokt ris eller bönor med måttskedar och koppar.
 3. 3
  Börja när de börjar prata. Lär dem att antingen lägga handen på ditt knä om du sitter eller att hålla din hand om du står i stället för att börja tala. En treåring kan enkelt göra detta. Peka på barnet att låta honom veta att du inser han väntar (t.ex. lägger handen på hans medan det är på ditt knä). Ju yngre barnet är, desto tidigare du ska bryta samtalet och fråga ditt barn vad det är de vill säga.
 4. 4
  Lär ditt barn hur du får din uppmärksamhet artigt så snart de har möjlighet att förstå. Artigt avbrott bör erkännas och hanteras skyndsamt. Rude avbrott, såsom tjata, skrika eller rycka på din skjorta, bör behandlas negativt och inte belönas. (Till exempel, om ditt barn håller ringer "Mamma, mamma!" Medan du är i mitten av något, om det är en verklig nödsituation, tala om för dem att vad det är de vill, kan de inte få eftersom de var oförskämd. )
 5. 5
  Artigt låta ditt barn veta när de avbryter och ber dem att vänta. Försök att inte vara oförskämd eller komma över som irriterad, som utropade "Ser du inte att jag pratar med någon!?" Även om du kanske tror att du lär resonemang färdigheter, lär du faktiskt lektioner om hur man ska svara ohövligt till andra.
 6. 6
  Förvänta vuxna att vänta. Om ditt barn är artigt söker din uppmärksamhet, ber vuxna att "behaga hålla på" medan du snabbt svara på ditt barns avbrott. Andra kommer att beundra din artighet och tålamod. Tacka dem för att hålla inom hörhåll för ditt barn.
 7. 7
  Ha en långsiktig plan för undervisning seder. Vid fyra års ålder, bör dina förväntningar för slags beteende ökar. I den här åldern, påminna ditt barn om dina regler om att avbryta och föreslå vad de ska göra om de vill ha din uppmärksamhet när du talar med någon annan.
 8. 8
  Förstå att avbryta blir mindre (men aldrig helt - För att vara realistisk) När barnen visar tecken på att förstå en annan persons synvinkel. Under tiden måste förstå deras utvecklingsmässiga begränsningar beaktas. Kom alltid ihåg att barn lär sig positiva egenskaper genom ständig exponering för positiva attityder och beteenden, speciellt av sina föräldrar.

Tips

 • Nedre raden: När du lugnt svara på dina små barns avbrott, de känner sig viktiga och förstådd. Om du skriker eller pratar ohövligt till dem, kommer de att lära sig att behandla andra på samma. Ha tålamod under dessa egocentriska år av utveckling, eller du hittar dig själv i ett konstant tillstånd av frustration. Denna typ av frustration leder ditt barn att tro att han sviker dig. Negativa tankar blir svårare och svårare att kasta. Negativt tänkande förvandlas till låg självkänsla. Du har makten att inte låta detta hända.