Wki

Hur kan man hantera respektlösa barn

Är ditt barn snobbig eller? Agerar de ibland som brats? Även om du inte kan exakt förvandla dem till änglar över en natt, det finns sätt att hjälpa till att förbättra respektlösa attityder.

Steg

Hur kan man hantera respektlösa barn. Hitta källan till problemet.
Hur kan man hantera respektlösa barn. Hitta källan till problemet.
 1. 1
  Hitta källan till problemet. Detta är den svåraste delen. Det finns många, många saker som kan leda till dem att vara respektlös.
  • Är det bara deras ålder eller stadium? Är de tonåringar? Om de är i denna galna tid i sitt liv, är det vanligt att tonåringar kommer att knäppa på sina föräldrar och använda "håll käften" minst fyra gånger om dagen. Är de småbarn? De kallas de "Terrible tvåor" av en anledning. Det är när de lär sig "NEJ!" och "Det är min!" Det är svårare att hjälpa en liten flicka med sin attityd, eftersom de inte är lika mogna och kan inte bearbeta saker lika lätt.
  • Är du behandla dem med respekt? Noggrant undersöka ditt eget beteende. Skrik dig på dem, eller tala om för dem att hålla käften eller säga att de är dumma? Även om det är inte bra i allmänhet, lär det dina barn att det är okej att agera på det sättet också. Om du ska knäppa på dina barn, det är bara karma för dem att få rätt tillbaka på dig.
 2. 2
  Kommunicera. Om du hittar källan till problemet, förbättra det! Teenager? Medan de verkar "borta" ibland och som om de inte bryr sig, försöka kommunicera med dem så gott du kan, när du kan. Det fungerar bra om det är en mor för dotter, far till son (detta gör att eventuella frågor eller samtal kan vara talade om utan rädsla för att genus-skillnaden kommer att vara ett problem). Småbarn? När de säger att ökända "NEJ!" till dig, svara med, "Prata inte med mamma / pappa på det sättet. Det är inte mycket trevligt." Om det inte fungerar, ta bort privilegier, disciplinera dem. Exempel kan vara något så enkelt som någon efterrätt ikväll eller något som "extrem" som inte går till "Disney on Ice" som de har längtat efter i flera veckor. Använd strängare åtgärder om de mildare sådana som inte har fungerat. Om problemet ligger hos dig, måste du ändra dina vanor och föregå med gott exempel. Om du känner att du håller på att förlora din, om de är gamla nog att vara ensam i ett rum tillfälligt, lugnt gå in i nästa rum och ta lite tid att lugna ner. Om de är för unga för att vara ensam, sedan bara minns när de föddes. För de flesta människor, det var en underbar upplevelse. Tänk när de föddes, och kom ihåg det och medkänsla du har för dem. Det låter fånigt, men det fungerar.
 3. 3
  Om du inte identifiera källan till problemet, bara arbeta dig runt situationen. När de pratar tillbaka till dig, säger bestämt, "[barnets namn], prata inte med mig sådär. Det är inte mycket respekt." Om de fortsätter att prata tillbaka, säger en gång (och endast en gång): "Jag förväntar mig en ursäkt." Kom ihåg, säger allting ordentligt. Ett barn kan vädra ut det minsta tvivel. Om det misslyckas, ta bort privilegier. Om de gnäller, bara upprepa vad de gjorde. Alltid säga vad som hände, så att de vet vad de gjorde fel och anslut konsekvens med lagen.
 4. 4
  Handskas med vän faktorn. När det kommer till sina vänner, de vill agera "cool" (detta är särskilt vanligt i tonåren). När barnen motreaktion framför sina vänner ("Yeah, oavsett", "Ut ur mitt rum!"), Vill vissa föräldrar inte genera sina barn framför sina vänner. Var inte en av dessa föräldrar. Den svar kan variera. Något så enkelt som "Var inte respektlöst mot mig" kan göra susen, men kommer inte att vara länge. Kom ut starkt. Du behöver antagligen inte att kritisera honom framför hans vänner. Bara lugnt konstatera att det de gjorde var inte mycket respektfull och lämna. Argumentera inte med dem.
 5. 5
  Hantera de oundvikliga argument. Lägga bränsle på elden hjälper inte situationen. Om de säger "Det är inte rättvist!", Svarar inte "Livet är inte rättvist". Det är bara deprimerande. Eller om de säger något i stil med, "Jennys mamma är att låta henne göra det!" säga "Jag är inte Jennys mamma, och det är det." Avsluta argumentet snabbt. Om de börjar gnälla tillbaka på dig, gå bort. Chanserna för dem efter att du är mycket smal. Om de följer dig, ignorera dem är bäst, om de inte har en legit anledning att ta upp något.
 6. 6
  Inte slå tillbaka om de reagerar våldsamt. Självförsvar är en sak, men stansning, bita och sparka dem är något helt annat. Denna situation inträffar tyvärr ibland, och svaret är svårt. Om ditt barn är mindre, så är det bara helt enkelt plocka upp dem och bort från dig, sitter dem någonstans och bestämt säga, "Var inte du någonsin slå mig igen." Det är när det är lämpligt att höja rösten. Om ditt barn är större, säg, en tonåring, och sätter upp en kamp, ​​få hjälp. Kämpa inte tillbaka, men använder självförsvar om det behövs. Men du kan smiska ett barn utan missbruk.
 7. 7
  Spot manipuleras och inte falla för det. Barnen kan manipulera dig utan att du ens veta om det. Barnen blir ljusare och smartare och wittier varje dag som går. Det kan vara svårt att känna det, men ibland kan man bara få en magkänsla att de försöker plocka på dig. Om detta händer, konfrontera dem. Säg, "Jag känner att du försöker manipulera mig, och jag ville prata med dig om detta." Konfrontera det, säga hur du känner dig, och gör det klart att du inte kommer att tolerera det.
 8. 8
  Se om de också respektlöshet andra figurer, till exempel lärare eller tränare. Om så är fallet, fråga dem hur ditt barn har agerat, och konfrontera ditt barn om det. Det måste föras upp på en gång eller annan.

Tips

 • Svära och skrika är inte svaret. Lugnt men bestämt tala med ditt barn när vi diskuterar denna situation. Ibland, kommer att tala i en lugnare röst får mer uppmärksamhet än att tala med hög röst, eftersom det uppmuntrar barnet att lugna ner för att höra dig.
 • Ge förlorade privilegier tillbaka när barns beteende förbättras. Om de agerar upp, ta dem tillbaka lika snabbt, och den här gången, inte tillbaka dem förrän du är säker på att de kommer att bli bra, för bra.
 • När du känner för att ge upp, kom bara ihåg att du försöker hjälpa din dotter / son och att du bara vill ha det bästa, och gå därifrån.
 • Var lugn och tålamod. Alla goda ting tar tid.
 • Alltid behandla dem med respekt. Om du inte gör det, får du ingen där.
 • För små barn, ha en rolig tid med dem minst en gång i veckan, så de vet att du inte är en "skriker" mamma eller pappa. Känn din tonåring. De kanske tror att gå skridskoåkning med dig är ett straff, inte kul aktivitet.
 • Försök att prata med dem och om det inte hjälper kontakta hans / hennes lärare för att se om det hjälper. Om de agerar på samma i skolan Skrik inte eller svära, men bara prata och fråga dem varför de gör detta.

Varningar

 • Om allt annat misslyckas, få professionell hjälp. Ibland hjälper det att ha någon neutral träffa dig och ditt barn att prata om problemet.
 • Resultat händer inte över en natt, det tar tid.
 • När konfrontera dina barn, inte öppna upp hela din själ och hjärta till dem, men inte dra dina egna problem i det. Inget barn vill höra dig tjata om din hemsk dag på jobbet och hur du känner din man / fru inte respekterar dig. Det kommer att göra dem att känna sig obekväma och kan ofta förvärra situationen.
 • Ibland, kids skjuta tillbaka mot på dina planer. Kom ihåg, detta är mycket sortens beteende du försöker få dem att förbättra.