Wki

Hur man släppa av en oönskad bebis

Nya lagar i Europa ("USA") har gjort det möjligt för oönskade nyfödda och / eller spädbarn att släppas på olika platser, så kallade fristäder, inga frågor, och utan hot om åtal. Barnet måste vara oskadd, och visar inga tecken på vanvård eller misshandel. Att släppa ut en oönskad bebis, följ stegen nedan.

Steg

Hur man släppa av en oönskad bebis. Ta reda på om ditt barn faller inom rätt ålderskategori för laglig avhopp.
Hur man släppa av en oönskad bebis. Ta reda på om ditt barn faller inom rätt ålderskategori för laglig avhopp.
 1. 1
  Ta reda på om ditt barn faller inom rätt ålderskategori för laglig avhopp. Baby drop-off eller juridisk nedläggning lagar, som vanligtvis kallas baby Moses och Safe Lagar Haven, varierar från stat till stat. Ages omfattas av lagstiftningen varierar från 3 dagar till 1 år. Om barnet är lite äldre än ditt tillstånd tillåter, kan du fortfarande att kunna släppa honom eller henne, men du kanske vill kolla med en advokat innan så sker. För information om din statens ålderskategori för juridisk avhopp, kolla National Safe Haven Alliance hemsida http://www.nationalsafehavenalliance.org/states, tala med en advokat i ditt område, eller kontakta din lokala välfärden eller barnskyddande tjänster byrå.
 2. 2
  Bestäm vem som kommer att släppa ut barnet. I de flesta stater mor, far, eller någon vuxen som har den rättsliga vårdnaden är tillåtet att släppa ut en bebis. Några stater tillåter någon vuxen att släppa av ett barn, så länge mamman godkänner. Kontrollera din stater juridik vid National Safe Haven Alliance hemsida, med din lokala välfärd Barnpassning byrå, eller med en advokat för att avgöra vem som får släppa ut ett barn i ditt tillstånd.
 3. 3
  Bestäm var barnet kommer att släppas. De platser där du kan lagligt hoppar av ett barn varierar från stat till stat. Kontrollera din statens lag, med en advokat, eller med National Safe Haven Alliance hemsida för att bestämma tillämpliga mer säkra platser i ditt tillstånd. Varje stat tillåter en oönskad, oskadd bebis som skall överlämnas till en anställd på tull vid ett godkänt sjukhus. Andra mer säkra platser kan vara:
  • Polis och brandkår. De flesta stater har utsett polis och brand stationer som mer säkra platser. I stater där polis och brandstationer har namngetts som tillflyktsorter, måste barnet vara kvar med en on-tull anställd.
  • Sjukhus. De flesta stater har utsett sjukhus som mer säkra platser. Vissa kräver att barnet skall överlämnas till en specifik plats inom sjukhuset, medan andra tillåter barnet att vara kvar med någon vuxen som arbetar på sjukhuset. I vissa stater kan du också lämna en nyfödd på sjukhuset där du födde och låta en anställd vet att du inte kommer att återvända.
  • Kyrkor. I stater där kyrkorna anses säkra tillflyktsorter, kräver lagen generellt att barnet lämnas inuti och att personer är närvarande i kyrkan på den tiden. Vissa stater kräver att barnet lämnas till en anställd med akut medicinsk utbildning.
  • Vårdcentraler. I stater där vårdcentraler har utsetts fristäder lagarna är väldigt tydliga, barn kan lämnas på vårdcentraler under kontorstid och endast med en jourhavande anställd av den vårdcentral.
  • Adoptionsorganisationer. Mycket få stater anser adoptionsorganisationer som säkra offs tillflyktsort drop. I de stater som tillåter ett barn att släppas vid en adoption byrå, måste barnet lämnas till en anställd hos adoptionsbyrå under normal kontorstid.
  • Välfärd byråer. Några stater tillåter licensierade välfärd byråer att fungera som tillflyktsorter. I dessa stater, måste barnet lämnas till en volontär eller anställd i bolaget under normal kontorstid.
  • Övrigt. En handfull stater tillåter en förälder att ringa 911 och avstå en bebis till en Emergency Medical Technician ("EMT") eller 911 responder, eller lämna barnet med en anställd vid en förlossningarna center, institutionell sjukstuga, eller annan vårdinrättning.
 4. 4
  Bestäm vilken information, om någon, bör åtfölja barnet. Medan alla stater kommer att göra det möjligt för mamman eller personen släppa barnet av att vara anonym, kommer vissa ger den personen släppa barnet ut med en enkät som kan släppas i någon brevlåda när de är avslutade. Enkäten innehåller enkla frågor om barnets sjukdomshistoria, och några allvarliga medicinska tillstånd mamman eller pappan kan ha. Du kanske också vill överväga att utarbeta ett enkelt dokument med barnets födelsedatum och eventuella allvarliga medicinska tillstånd som körs på moderns eller faderns sida av familjen att lämna med barnet för att säkerställa att han eller hon får ordentlig medicinsk vård.
 5. 5
  Förbered dig på att släppa barnet av. Några saker du bör göra för att förbereda barnet inkluderar:
  • Mata barnet. Se till att barnet väl har matats och kommer inte behöva äta igen under minst ett par timmar.
  • Bada barnet. Tvätta barnet och hans eller hennes hår noggrant med baby tvål och schampo.
  • Klä barnet lämpligt sätt. En bra regel att följa är att klä barnet som du skulle klä. Till exempel, om det är kallt ute och du bär långa byxor och en tröja, klä barnet i en lång byxor och en tröja.
 6. 6
  Avlämning barnet. De flesta statliga lagar kräver att du lämna den oönskade barnet till en ansvarsfull vuxen anställd vid fristad plats du har valt. För att göra detta:
  • Välj en vuxen anställd eller anställd. Detta kan vara en sjuksköterska på ett sjukhus, polis på en polisstation, eller pastor i en kyrka.
  • Berätta vuxen som du har valt att barnet är oönskat och du lämnar honom eller henne i enlighet med din statens mer säkra lagar.
  • Hand över barnet och eventuella filtar, flaskor, eller leksaker som du har fört för barnet, samt någon skrift du har förberett, t.ex. barnets namn, födelsedatum, eller sjukdomshistoria, till den valda vuxen.

Tips

 • Om du vill tala med någon anonymt om att tappa bort ett oönskat barn, kan du ringa National Safe Haven konfidentiella Avgiftsfritt Crisis Hotline på 1.888.510.2229.
 • I vissa stater är det leverantören vid en fristad som krävs för att försöka ge någon släppa ut ett oönskat barn informera om de rättsliga konsekvenserna av att lämna barnet. Låt inte detta skrämma dig.
 • Personal som får en oönskad bebis ibland krävs enligt lag för att göra alla möjliga försök att erhålla medicinsk information, det spädbarn ålder, och annan information. Du behöver inte svara på några frågor eller ge någon information.
 • Spädbarn i de flesta stater ges en numrerad identifieringsarmband när det tas till en fristad. En kopia av detta kan erbjudas till den förälder som ett stöd för att knyta barnet och föräldern om återförening har senare sökt.

Varningar

 • Släppa bebisen utanför är bara lagligt om du följer de specifika lagarna i ditt tillstånd.
 • Efter att ha lämnat en bebis på en fristad du har bara en mycket begränsad tid att ändra dig. Alla föräldrars rättigheter kommer att avslutas om du inte agerar i tid.
 • I de flesta stater, kommer förmånen av anonymitet och immunitet förverkas om det inte finns några bevis för barnmisshandel eller vanvård.