Wki

Hur berätta om en katt är kastrerad

Eftersom det finns så mycket kattoverpopulation i världen, det är en uppgift för en ansvarsfull kattägare att kastrera sin hankatt. Många manliga kattägare inte kastrera inte sina katter för att de tror att eftersom deras katt inte kommer att få barn, det spelar ingen roll. Däremot kan din katt täcka (mate med) honkatter i området, och du skulle kunna få böta på grund av det! Men vad händer om du har antagit en vuxen hankatt, och du är inte säker på om han är kastrerad? Sluta oroa dig, eftersom med hjälp av den här artikeln kommer du att kunna berätta.

OBS: Denna artikel är för hankatter endast. Om du har en honkatt, se Hur berätta om din katt är kastrerad

Steg

Hur berätta om en katt är kastrerad. Leta efter det skriftligt.
Hur berätta om en katt är kastrerad. Leta efter det skriftligt.
 1. 1
  Leta efter det skriftligt. När du köper eller anta en katt eller kattunge, frågar om det har blivit kastrerad. Det kan vara ett intyg eller brev från en veterinär för att bevisa att katten har blivit kastrerad. Detta är en så lätt sak att göra och kommer att spara mycket tid och ansträngning.
 2. 2
  Kontrollera om tatueringar. Om ingen information finns tillgänglig, eller om du har hittat en herrelös, kontrollera kattens innerörat för tatueringar. Ett brev M betyder att katten har mikro flisas. Alla andra tatueringar betyder att katten har blivit kastrerad.
 3. 3
  Titta och se om någon päls har tagits bort. Har din katt blivit rakade nyligen? Om din katt har nyligen kastrerad, kommer pälsen i hans nedre buken vara kortare än pälsen på resten av hans kropp, eftersom veterinärer måste raka av pälsen i området innan du utför operationen.
 4. 4
  Kolla! Lyckligtvis, kontrollera om din manliga katt har kastrerats är lättare än att kontrollera om din honkatt har kastrerade. Håll bara (eller få någon annan att hålla) din katt så att han ligger på rygg med magen upp. Pälsen på hans nedre buken så att du har en bild av hans testiklar. Ta testikeln område i dina händer försiktigt. Är de stora och hårt? Då din katt inte är kastrerad. Om de känner sig som mjuka säckar av päls, har din katt troligen blivit kastrerad.
 5. 5
  Om du är osäker, fråga din lokala veterinär. De kommer sannolikt att kunna berätta om din katt är kastrerad eller inte. Att gå till en veterinär är en bra idé eftersom de är proffs, så de vet säkert om din katt har kastrerats eller ej.

Tips

 • Även om du planerar att hålla din katt inne hela tiden, är kastrering en bra idé, ifall han flyr en dag.
 • Även om det bara finns en hård testikel, betyder det att din katt inte har kastrerats.
 • Använd gummi / latex handskar medan du rör testikeln område på din katt, men se till att dessa handskar fortfarande gör att du kan känna om din katt är kastrerad eller inte!