Wki

Hur att skotta snö

Har du vaknade någonsin upp för att finna att din uppfart är täckt med snö? Även om det verkar ganska enkelt, det finns en subtil konst till denna uppgift. Här är några bra råd för att hantera den här vintern knepig.

Steg

Hur att skotta snö. Fundera några hälsorisker.
Hur att skotta snö. Fundera några hälsorisker.
 1. 1
  Fundera några hälsorisker. Om du är ur form, har ryggproblem, eller hjärtsjukdomar, kan det faktiskt vara farligt för dig att skotta snö. Efter ett snöfall, sjukhus överösta med offren hjärtinfarkt och patienter med slitas ryggar. Hyr en lokal tonåring eller låna en granne med en snöslunga istället.
 2. 2
  Använd en bra snöskyffel. En bra spade har ett långt handtag så att du kan arbeta med minimal böjning och är bred i botten. Det bör byggas för snöröjning, med en no-stick yta och lätt konstruktion. Ergonomiska skyfflar har en böj i handtaget och är utmärkt för jobbet. Använd trädgården eller andra skyfflar bara i en nypa, eftersom snön tenderar att hålla sig till dessa verktyg.
  • En icke-vidhäftande yta kan produceras hemma. Helt enkelt belägga bladet av snön skovel med matfett eller vegetabilisk olja. Detta kommer också att bidra till att göra skotta mindre tröttande.
 3. 3
  Plocka rätt spade för uppgiften. Det finns två grundläggande typer. En är en grävande skovel för höga mängder av snö, och den andra en påskjutande spade för påskjutning låga mängder av snö bort av infarter, gångbanor, etc.
 4. 4
  Klä sig korrekt. Du måste klä sig varmt, och handskar eller vantar är ett måste. Klänning i ljus lager. Var noga med att ta bort kläder som du värmer upp medan skotta, eftersom svett kan slå klibbig på huden och faktiskt orsaka problem. Du hud bör vara varm (inte het) och torrt.
 5. 5
  Börja skotta. Om du behöver gräva (för att komma till din bil, till exempel), gräva med en stadig, enkel rörelse. Om du är "driver" (t.ex. rensa en uppfart) Håll din spade i en liten vinkel och börja göra passerar fram och tillbaka på bredden längs din uppfart. Du behöver sällan flytta din spade ovanför midjehöjd.
 6. 6
  Ha en plan. Du kommer att behöva överväga vad som är mest effektiv snöröjning planen. Du kommer också att undvika pålning snö där du måste bara ta bort det igen.
 7. 7
  Ta regelbundna pauser och massor av vatten. Skotta är extremt hårt fysiskt arbete och du måste takten själv för att undvika skadeverkningar. I den kalla, du är inte så troligt att känna sig törstig, men uttorkning kan ställa in efter så mycket fysiskt arbete. Ta den tid du behöver.
 8. 8
  Glöm inte din brevbäraren. Se till att du rensa runt din brevlåda varje gång det snöar. Om din brevbäraren inte lätt kan nå din brevlåda så att de inte kan leverera din e-post!
 9. 9
  Salt och sand som behövs. Var försiktig med salt, eftersom det kan skada din gräsmatta, landskapsarkitektur, och din vattendelare. Använder salt endast om temperaturen är tillräckligt varmt.
 10. 10
  Ha en kopp varm choklad. Även frivilligt, är det traditionella i de flesta snöiga platser, och hjälper fylla på dina vätskor. Om du inte gillar varm choklad, ta för dig lite te, buljong, eller bara vatten.

Tips

 • Hjälp ut eller handikappade grannar med sina promenader och uppfarter.
 • Var noga med att ta bort all snö från alla offentliga gångbanor, i många kommuner är detta ett krav enligt lag.
 • Om din brevbäraren levererar din post till din box från sin bil, kör din bil upp till din box för att se om du kan säkert nå din brevlåda när du sitter i din bil och bära din säkerhetsbältet. Om du rensat tillräckligt för att klara detta test så åtminstone din brevbäraren kommer att gilla dig.
 • Packad snö är inte nödvändigtvis dåligt att ha på en uppfart. Och i vissa fall, som smuts eller grus uppfarter, omöjlig att undvika.
 • Försök att inte köra på din uppfart innan du kan ta bort snön.
 • Många händer ett lättare arbete, har så många människor som möjligt hjälp på denna fysiska aktivitet.
 • För mycket ljus snöröjning, kan en kvast fungera.
 • Vänta tills snöplogen har kommit med innan du avslutar uppfart, det kommer oftast "plöja" uppfarten åtminstone lite. Det kan vara lättare att hantera med bara rensa uppfarten gång.

Varningar

 • Inte procrastinate! Snow som är kvar på promenader och uppfarter tenderar att komprimera med tiden, vilket skapar ett skikt mycket svåra att avlägsna. Snön kan även smälta under middagstid och refreeze på natten, vilket skapar ett skikt av
 • Undvik överansträngning vilket kan leda till utmattning eller hjärtinfarkt.
 • Se till att du klär dig varmt nog att ta itu med det kalla vädret ännu inte överhettas.
 • Vid lyft, inte anstränga inte ryggen. Om det är för tungt för dig att lyfta skopan från marken, bort snön från.

Saker du behöver

 • Snow spade
 • Varma kläder