Wki

Hur man gör nya handdukar mer absorberande

Har du någonsin märkt att nya handdukar verkar stöta bort vatten, snarare än att absorbera det? Vanligtvis tar det många resor genom tvättmaskinen för en handduk för att bli mer absorberande, men med dessa tips, bör du kunna påskynda processen något.

Steg

Hur man gör nya handdukar mer absorberande. Tvätta varje handduk i varmt vatten före användning.
Hur man gör nya handdukar mer absorberande. Tvätta varje handduk i varmt vatten före användning.
 1. 1
  Tvätta varje handduk i varmt vatten före användning. Vissa människor kör sina handdukar genom två gånger (utan torkning). Varmvatten tvätt tar bort extra färg och eventuella beläggningar (t.ex. sköljmedel) kvar från tillverkningsprocessen. Tvätta inte något annat med dem eftersom färgade handdukar kan blöda, också, handdukar tenderar att lämna kvarvarande ludd på andra tygartiklarna.
 2. 2
  Lägg en kopp vit vinäger till sköljningen. Späd ättika först eller vänta tills vattennivån är tillräckligt hög för att späda ut det direkt, annars kan den missfärga dina handdukar. Den andra tvättprogram kan innehålla 1/2 kopp bakpulver, men inte använda bakpulver och vinäger i samma skölj.
  • Observera att dessa är beprövade huskurer. När vinäger (en syra) eller bakpulver (en alkalisk eller bas) dissociera (kemiskt faller isär) atomerna är fria att återförenas med mineraler, salter och andra kemikalier som har ackumulerats i former som lättare skölja bort.
 3. 3
  Undvik att använda sköljmedel av något slag. Sköljmedel belägga ytan på tyget med ett tunt lager av kemikalier (oljor) som gör att fibrerna hydrofoba (olja och vatten inte blanda). Om du inte kan stå hur handdukar känner utan sköljmedel, använd amidoaminen mjukgörare om tillgängligt men ättika bör hjälpa mjuka upp dem ändå.
  • Misströsta inte om du redan har använt sköljmedel. Det kan skalas för att hjälpa till att öka uppsugningsförmåga genom att göra följande: Placera 1/2 kopp bakpulver i tvättmedel och lägg till tvättmaskinen. Sedan, tillsätt 1/2 kopp ättika till skölj kortplatsen.
 4. 4
  Klar. Du bör nu vara ägare till några lite mer bekväm och mer absorberande handdukar!

Tips

 • Handdukar ska tvättas regelbundet. En gång i veckan är bra för handdukar hängde på handdukstorkar, medan var och varannan dag är bäst för personer som har hög exponering mot smuts (t.ex. byggare, trädgårdsmästare, byggnadsarbetare, städare).
 • Bakpulver kommer att få dina handdukar renare och vitare, ättika kommer att bli av dofter och fläckar. Båda är bra för att tvätta tygblöjor.
 • Vit vinäger är en stor sköljmedel. Det fungerar för att minska den statiska av de flesta tyger och bidrar till att göra handdukar mjukare.
 • Sätt två bollar gummi torktumlare (gamla tennisbollar fungerar också - se bara till att de är rena) i maskinen med handdukar när du torkar dem. Detta kommer att bidra till att fluffa upp handdukar och de kommer då att vara mer absorberande.
 • För lagring, det är rekommenderat att du håller två uppsättningar av handdukar per person i hushållet plus en extra uppsättning för gäster. Om du vrider det set genom att köpa vid olika tidpunkter, kan du försöka att ha minst en uppsättning som är mjukt medan den nya uppsättningen bryts i!
 • Bambu tyg handdukar tenderar att vara mer absorberande än bomull handdukar, även från början. Om du kan hitta dessa, ge dem ett försök.
 • Breaking i nya handdukar är en relativt långsam process. Det kan ta ett par månader eller mer av tvättar för Eventuella sköljmedel skikt helt bryta ned och ta handduken till sin fulla absorberande potential.
 • Du kan hänga handdukar utanför på en för att hjälpa dem att lukta friskt och bli mer absorberande, line torkning är också grönare och billigare. Dessutom, handdukar hängde utanför tenderar att hålla sitt faldigt bättre. På nedsidan, kan linje torkade handdukar känns grövre än de torkas i en torktumlare. Du kan mjuka upp dem efter rad torkning genom att tumla dem i en torktumlare i 3-5 minuter. Eller bara lära sig att gilla känslan av nybakade outdoor-torkade handdukar, det bryts ner efter första gnugga ner ändå, när fukten träffar handduk fibrer.

Varningar

 • Förvara aldrig fuktiga handdukar - de gör den idealisk grogrund för bakterier. Handdukar förvaras bäst utanför badrummet, ångan kan göra dem lukta off.
 • Använd inte ättika och bakpulver i samma skölj. Den kemiska reaktionen kommer att skapa massor av skumbildning, vilket inte är idealiskt för din tvättmaskin.
 • En handduk som producerar en hel del fluff efter tvätt måste tvättas igen.

Saker du behöver

 • Nya handdukar
 • Vit vinäger
 • Bakpulver