Wki

Hur att rengöra greener

"Gröna" är bara ett trevligt, snabbt sätt att säga gröna, lummiga grönsaker. Dessa planteras som, kål och spenat. Tyvärr är dessa blad är bra för att fånga och andra kemikalier som du kanske inte vill ha i din kropp. Och även om de är ekologiska, kan det finnas smuts och vem vet vad mer från dem som hanterat det. Så, har du fått för att rengöra dem. Och det enklaste sättet att rengöra greener är med mycket vatten i.

Steg

Hur att rengöra greener. Vet att det enklaste sättet att kärna och separera en chef för sallat är att ordentligt (men inte klämma) hålla huvudet av greenerna i dina händer med skaftet nedåt och slå den avskurna ändan av skaftet mot en bänk.
Hur att rengöra greener. Vet att det enklaste sättet att kärna och separera en chef för sallat är att ordentligt (men inte klämma) hålla huvudet av greenerna i dina händer med skaftet nedåt och slå den avskurna ändan av skaftet mot en bänk.

Med handen

 1. 1
  Rengör diskbänken ordentligt inuti och runt kanterna, vilket gör att inte lämna någon tvål rester efter sig. Det behöver inte vara steril, bara sköljs så det finns inte några matrester eller andra föroreningar. Ju större, desto bättre.
 2. 2
  Stanna upp diskhon, men inte fylla den med vatten ännu.
 3. 3
  Vet att det enklaste sättet att kärna och separera en chef för sallat är att ordentligt (men inte klämma) hålla huvudet av greenerna i dina händer med skaftet nedåt och slå den avskurna ändan av skaftet mot en bänk. Detta oftast kärnor huvudet på en eller två slag. Då kan du dra greens isär (så att ingenting blir kvar mellan bladen som sitter ihop) och lägg dem i diskhon. För mindre baby gröna stammen kan oftast vara knapert bort med en tumme och pekfinger. För att ta bort tuffa stjälkar från greener, vika greenerna i hälften längs stjälken linje med ena handen knäppa nära stammen. Med den andra handen slita bort stammen från basen mot spetsen av bladet. Kasta hjärtat (om du inte planerar att använda hjärtat för en maträtt) och eventuella träiga halsar.
 4. 4
  Fyll diskhon med kallt vatten.
 5. 5
  Skaka greenerna runt försiktigt med händerna för att cirkulera vattnet genom dem ordentligt. Varje blad bör vara nedsänkt och flyttas runt.
 6. 6
  Låt bladen sitta i ett par minuter, så att smuts att sedimentera på botten av sink.
 7. 7
  Lyft ut bladen en eller två åt gången, riva dem i den storlek du vill ha, eller lämnar dem helt för användning senare. Om du drar ett blad ur vattnet och det verkar fortfarande smutsig, sus runt i vattnet försiktigt eller, om du har en dubbel diskho, kör den under kranen i den andra diskhon. Försök att inte röra om i vattnet (och smuts) upp för mycket.
 8. 8
  Sätt bladen i ett durkslag rinna. Om du placerar durkslag i diskhon, se till att du har tömt diskbänken helt och sköljas bort eventuella rester. För att avlägsna överflödigt vatten från greener, placera greenerna i mitten av en stor bit av bomull muslin (36 'x 36'). Samla upp de fyra hörnen och fyra kanter muslin och fast grepp. Gå ut (eller i en duschkabin) och svinga armen runt i en stor cirkel. Vattnet kommer att snurra bort från denna centrifug åtgärd. Sedan medan du förbereder resten av din måltid kan du öppna upp muslin och placera greenerna på en yta någonstans sval och torr, så greenerna torka ytterligare. Du kan också använda en salladsslunga, men muslin är mycket lättare att lagra och billigare. Torra greener gör de bästa sallader - salladsdressing späds inte av sköljvatten, och bladen är mindre benägna att ruttna när salladen är lagrad.

Med en tvättmaskin

 1. 1
  Skölj ur tvättmaskinen ordentligt så att det inte finns några rester kvar.
 2. 2
  Ställ den känsliga cykeln, med kallt vatten.
 3. 3
  Placera de gröna i tvättmaskinen och låt dem skvalpar runt i upp till 5 minuter, men låt dem inte snurra (se tips).
 4. 4
  Töm ut vattnet.
 5. 5
  Gör en enda sköljning i kallt vatten.
 6. 6
  Dra ut de gröna och tömma dem i ett durkslag. Släng dem inte i en torktumlare!

Tips

 • Lägga till en nypa salt kan också hjälpa döda skadedjur och få dem att lossna från greenerna.
 • Tvätta i omgångar om det behövs.
 • Om det finns några skadedjur på dina greener, såsom bladlöss, kan du behöva låta greenerna suga lite längre. Ju varmare vatten, desto lättare blir att lossa skadedjur, speciellt om du arbetar med en räfflad grön som grönkål.
 • E. Coli är oftast inte ett problem för korrekt-odlade produkter, men det har varit känt för att visa upp på greenerna - även de från stora ekologiska odlare - troligen som en följd av tillämpningen av gödsel (som gödsel) som har inte behandlats eller fullständigt komposteras. Detta kan ses i i maj 2011 utbrott i Europa gurka E. Coli. E. Coli kommer inte bli dödad genom att skölja ensam, men du kan lägga en halv kapsyl av blekmedel i vattnet och låt det dra 5 minuter. Sedan överföra till en annan handfat med kallt vatten och inget blekmedel, och låt dra ytterligare 5 minuter före sköljning. Skölj väl och använd inte mer än en mycket liten mängd blekmedel utspätt i en stor sinkful vatten. Använda blekmedel kanske låter lite extremt, och för konsumenter hemma, det i allmänhet är. Odlare och processorer producerar dock rutinmässigt använder klor för att döda bakterier. Detta kan ses i i maj 2011 utbrott i Europa gurka Ecoli
 • Vissa människor använder den för en tvättmaskin för att torka sina greener. Lägg dem i en ren örngott och knyt slutet, först. Sedan snurra i några minuter. Detta är dock en bit av ett slöseri i form av energi och kan behandlas enkelt med en manuell salladsslunga.
 • Greens kan också tvättas i en stor behållare eller potten om tillgång till en diskbänk är begränsad.

Varningar

 • Om du hanterar sallad greener, vara försiktig om du inte gör något kraftlöst, rynkig sallat.
 • Använda en tvättmaskin till rena greener är mer lämpligt för stora mängder greener (dvs. städning i förberedelse för att sälja). Annars är det ett slöseri med energi och vatten.
 • Om du använder en tvättmaskin, inte använda en offentlig, och kom ihåg att smutsiga kläder med alla sina bakterier tvättas där också!
 • Vissa greener säljs förtvättad. Du bör fortfarande skölja dem i ett handfat med kallt vatten som skräp hittas fortfarande i "triple tvättade" väskor.
 • att undvika tvål och bakterier från tvättmaskinen, kan du köra maskinen genom sköljning innan tvättprocessen eller göra en tom last med varmt vatten.
 • Med kålrot, senap, grönkål och andra sand vuxit greens-Minns du ska koka greenerna senare så en sanerad bricka är inte nödvändigt. Om du har små barn och "olyckor" är vanliga bör du göra en tom last med en touch av blekmedel innan du rengör dina greener. Tvätta inte greenerna i blekmedel! Gör bara en tom last (endast vatten) med en touch av blekmedel för att döda eventuella bakterier.

Källor & citaten

Bomull muslin påsar