Wki

Hur möra nötkött

Vissa styckningsdelar av nötkött kan vara väldigt tufft, speciellt om du föredrar ditt kött bra gjort. Du behöver inte lida genom oönskade rutiner käken motion, though. Här är ett par tips om hur man möra ditt kött och ge din käke en paus!

Steg

Hur möra nötkött. Trimma fett från din del.
Hur möra nötkött. Trimma fett från din del.

Pounding

 1. 1
  Plocka rätt skär. Bra kandidater för tenderizing är:
  • Rundasteak
  • Flank steak
  • Olika styckningsdelar av runda (t.ex. öga runda).
  • Skirt steak
 2. 2
  Trimma fett från din del. Lämna lite på för smak, men bli av med överskottet.
 3. 3
  Chill ditt kött. När du har trimmat den, pop den i frysen i ungefär en halvtimme, så det är bra och kallt, men ännu inte frysas. Detta kommer att hjälpa klubban göra sitt jobb.
 4. 4
  Använd en skärbräda. Detta är viktigt-du är på väg att börja handtralla bort med en £ 1 stål klubba, och om du halkar och whack ditt kakel disk, kan du lägga till en reparation räkningen till kostnaden för din middag.
 5. 5
  Ge det en bra bultande. Tjat en biff med en klubba är ett bra sätt att möra. Det kommer säkert att bli mer öm än när du började. Om du förbereder flera snitt med denna metod, kan du bilda också nedskärningar så de är av enhetlig tjocklek, vilket gör matlagningen lite mer hanterbar.
  • Med hjälp av en klubba för att möra verk genom att bryta ner fibrerna i tuffa nedskärningar, vilket gör det mycket lättare på käften. Du kommer att märka att det finns två sidor av typiska kött mallet: ena sidan hade tänder, den andra, platta. För tenderizing, använd toothy sidan: det bryter igenom och mjukar upp musklerna. Den platta sidan är för att platta.
 6. 6
  Välj en sida, varje sida. Pound bort, flytta runt snittet för att ge varje del av snittet den uppmärksamhet den behöver. Spendera lite längre på de tjocka delar, lite mindre tid på att tunna delar.
  • När du har gett ena sidan en bra gång-over, vänd den och upprepa på andra sidan.
  • Var noga med att inte vara alltför entusiastiska med dina tenderizing insatser: du vill inte bryta hela vägen genom köttet. Målet här är att möra, inte mäsk.

Kemisk tenderizing

 1. 1
  Det är inte så illa som det låter. Det finns kemikalier eller enzymer, i många livsmedel som bryter ner muskelvävnad och avkastning anbud, läckra nedskärningar utan tjat. Några av dessa inkluderar:
  • Citrusfrukter som citron och lime.
  • Sura livsmedel, såsom vinäger, yoghurt och viner.
  • Enzym-rika livsmedel såsom ingefära, ananas och kiwi.
 2. 2
  Förbered en marinad. Använda någon av dessa ingredienser-för sig eller i kombination-och marinera 2-24 timmar, beroende på styrkan av marinaden.
 3. 3
  Det finns också kommersiellt tillgängliga kött mörningsenzymer du strö på. Dessa är vanligtvis enzymbaserad också.

Tips

 • Vänster över marinaden kan stekas bort och reduceras eller förtjockas för att bilda en matchande sås eller sås för måltiden. Använd aldrig rå marinad men eftersom det innehåller råa köttsaften (kan göra dig sjuk).
 • Om du inte äger en till kött, kan du använda en liten skylt att göra gashes i muskeln av kött. Använda plattans kant, pund nötkött först i en riktning, och sedan i den andra, vilket gör korsvis mönster på nötkött. När du är klar, vänd snitt och upprepa samma steg på andra sidan.
 • Tenderizing kött bryter isär muskeln strängarna, vilket gör det lättare att tugga.

Varningar

 • Var försiktig när tenderizing kött med en kött klubba eller kanten på en tallrik som du inte skapar hål i köttstycket som du tenderizing. Dessa hål gör att du har tenderized köttet för mycket. Det bör vara tunn på sina ställen, men det bör inte finnas några hål.