Wki

Hur att rengöra en toalett med koks

Är din toalett full av kalk och fläckar och du inte har ett renare kemisk toalett till hands? Eller letar du efter billigare och / eller icke-toxiskt rengöringsmedel? Oroa dig inte, bara nå för kylskåpet och ta en cola!

Steg

Hur att rengöra en toalett med koks. Häll koks i skålen.
Hur att rengöra en toalett med koks. Häll koks i skålen.
 1. 1
  Häll koks i skålen. Häll det runt kanten så att den strömmar över fläckar runt insidan av skålen.
 2. 2
  Låt det sitta i minst en timme. Syrorna i Coke kommer att bryta ner fläckar. För extra städning makt, låt Coke sitta på toaletten under natten.
 3. 3
  Eventuellt, rengöra toaletten med en borste. Om det finns massor av svåra fläckar, kan du behöva använda en borste för att ytterligare lossa dem innan du går vidare till nästa steg.
 4. 4
  Spola. Åtminstone en del av den kalkavlagringar uppbyggnaden bör upplösas av fosforsyra i koksen.
 5. 5
  Prova konventionella naturliga toalettrengöringsmedel om problemet kvarstår. Medan Coke kan ta bort en del slam och uppbyggd fångad i din toalettstolen, det är inte det mest effektiva rengöringsmedel. Sockret i Coke kan också lämna den klibbiga toalettskålen och vara en vektor för andra bakterier. Här är några andra naturliga rengöringsmedel som du kan prova.
  • Prova att blanda 1/2 dl vinäger och 1/4 kopp bakpulver (eller 2 tsk borax) i 1/2 liter (2 liter) kanna vatten. Lagra och tillämpas på toalettstolen, skura och väntar en timme innan spolning.
  • Att attackera mögel, prova att blanda en peroxid del väte med två delar vatten i en sprayflaska. Spraya på mögliga ytan, låt vänta minst en timme, och skrubba tills formen löser sig.
  • Prova en blandning av två delar borax och en del citronsaft för en annan mångsidig rengöringsmedel. Applicera på toalettstolen, låt vila en timme, och skrubba bort avlagringar.

Tips

 • Eftersom det är den fosforsyra som gör mycket av arbetet att städa toaletten, är det lika effektivt att använda soda vatten, och det kan vara bättre eftersom det inte kommer att ha en sötsliskig återstod.
 • Detta kanske inte fungerar för oljiga fläckar vilket bevisas av Mythbusters. Det rensar bara upp mineral fläckar.

Varningar

 • Om du har rumskamrater eller en make, se till att informera dem om vad du gör. Annars kanske de tror att du hade någon slags "svart åska" diarré och misslyckades med att spola, och kommer att spola det för dig, omintetgöra dina ansträngningar altruistiska rengöring.
 • Eftersom cola har socker (eller hög majssirap) i det, se till att skölja toaletten efteråt. Bakterier älskar söta saker, och kanske hela Coke resten.