Wki

Hur att reparera hål i gips med spackel

Ett hål i en vägg kan komma från vad som helst: övernitisk borrning, fallande möbler eller bashing i väggen så hårt att du gör ett hål. Hål i väggar måste repareras ett eller annat sätt. Här är det snabbaste sättet.

Steg

Hur att reparera hål i gips med spackel. Bedöm storleken på hålet.
Hur att reparera hål i gips med spackel. Bedöm storleken på hålet.
 1. 1
  Bedöm storleken på hålet. Spackle reparationer hål upp till storleken av en hand eller så, men något hål större än storleken på en knytnäve kräver användning av ett stöd av något slag, såvida de inte råkar ha stöd bakom väggskivan redan.
 2. 2
  Välj rätt spackel. Ett sätt att klassificera spackle är av vikt: ju mindre hålet, desto ljusare spackle du behöver.
 3. 3
  Skär alla lösa eller hängande bitar från hålet med en mattkniv, eller något vasst verktyg. Gör inte hålet något större än du måste, men se till att ta bort sönderfallande eller inte stöds väggskiva gips.
 4. 4
  Välj spackle kniv med lämplig storlek: något större än hålet. Om du är osäker, använd en större.
 5. 5
  Rör om spackel, speciellt om du använder en tidigare öppnad spackel badkar.
 6. 6
  Tryck den laddade sidan av spackling verktyg i väggen ungefär en halv tum (20 till 30 mm) ovanför hålet.
 7. 7
  Tryck hårt, och med hjälp av en smidig stroke drar kniven ner över hålet. Vanligtvis drar över hålet i en liten vinkel som fungerar bäst.
 8. 8
  Om spackle börjar sag, lämna den här pälsen att torka i den nuvarande situationen och komma tillbaka senare för ett andra skikt. Det är bättre att ge ett hål flera tunnare skikt än en tjock en.
 9. 9
  Om det behövs, stryk en andra gång förrän spackle är helt torrt.
 10. 10
  Gör spackel så spola som möjligt, men kom ihåg att spackel krymper. Var inte rädd för att lämna en liten kulle (kanske en åttondel av en tum) ovanför hålet.
 11. 11
  Jämna ut spackle ner med mycket fint sandpapper eller använda en fuktig svamp för att jämna ut ytan tills den är i nivå med väggen.
 12. 12
  Små hål behöver inte primern, men större hål primas för att täta spackle och hindra den från att absorbera för mycket av din täckfärg.

Tips

 • Om spackle faller till golvet-slår mattan eller möbler-det bästa att göra (särskilt när du använder ett lätt spackel) är att låta det ligga tills den är torr. Spackle förlorar fukt snabbt. När torr spackle kommer bara lyfta upp.
 • Tätt boll upp en plast plastpåse och badda på spackel efter applicering för att simulera vägg konsistens. Slipa försiktigt för hand efter att platta ut alltför skuggning.
 • När du sätter spackle bort alltid stänga locket ordentligt.
 • Använd inte spackle som innehåller torkade klumpar som detta kommer att leda till mer problem.

Varningar

 • Tvätta spackle kniv snabbt som spackel torkar snabbt. Använd aldrig en smutsig spackel kniv eller en som har böjts eller är ur form.
 • Kontrollera att du använder spackel och inte liknande produkter som täta.
 • Mycket stora hål eller saknade bitar av väggskivor kommer att behöva ersättas med nya väggskivor och lera förening som beskrivs i Hur att lappa en Wall.
 • Vissa företag säljer produkter metallnät för större hål. Dessa kan vara svårt att använda, och om de används felaktigt snabbt införa mer problem än de löser.

Saker du behöver

 • Spackle
 • Springy spackle sked
 • Sand papper eller svamp