Wki

Hur upprätthålla ett rent hem


Dessa är tips som hela familjen kan och bör använda. Samtliga familjemedlemmar som bor i hemmet bör hjälpa till att ta hand om hemmet de bor i. Nästan alla kan göra något, även små barn. Det finns ingen anledning till varför mamma skulle städa upp bakom henne och alla andra också! Trots allt, om alla tar del av de välsignelser hem att bo i, ska alla hjälpa till att ta hand om det. Även om ingen kommer förändras över en natt, kommer att införliva dessa tips i ditt dagliga liv snart göra nya och snyggare vanor för ens messiest av mässar.

Steg

Hur upprätthålla ett rent hem. Städa upp alla eventuella mässar omedelbart.
Hur upprätthålla ett rent hem. Städa upp alla eventuella mässar omedelbart.
 1. 1
  Städa upp alla eventuella mässar omedelbart. Du kommer att komma in i vanan att göra detta efter ett tag. När du går bort från det, är chansen att du inte kommer att gå tillbaka till den.
 2. 2
  Gör en vana att städa upp när du går! Detta sparar tid och håller hemmet rent och organiserat. Diska när du lagar fungerar bra och förhindrar den stora högen att tvätta efter måltiden.
 3. 3
  Om du inte kan städa när du går, ta 15 minuter om dagen för att rengöra ditt hem. Det är en lockande tanke att försöka städa hela huset på en gång, och om du kan göra det, bra! Däremot har de flesta inte så mycket tid avsatt på någon dag. Istället, börja med kök och badrum. Det är två rum som alltid ska vara rena och sanitära. Gör det till ett mål att rengöra dessa två rum och hålla dem rena. Sedan arbeta på resten av hemmet. När du har ett rum ren och organiserad, göra en insats för att rengöra eftersom du går så att det förblir så.
 4. 4
  Håll en väska / låda för objekt som du inte längre använder / behöver. Detta inkluderar kläder, leksaker, böcker.... vad är i ditt hem som inte används. Hålla allt märks med det datum som du lägger den i påsen-bli av med det efter sju dagar. Du kan skänka den, sälja den, kasta det-bara bli av med dem! Tanken här är att bli av med skräp, inte bara för att flytta den från en plats till en annan.
 5. 5
  Rengör under reklamavbrott. Om du tittar på TV, har alla hopp upp under reklam att göra enkla uppgifter som att sätta skorna bort, hänga upp jackor och skolväskor upp etc. Tre personer gör att tre eller fyra gånger genom en 1/2 timme show motsvarar en summa nära en timmes arbete! Dessutom slutar det upp känslor mer som ett spel än en rutin.

Att hålla ett kök rent

 1. 1
  Aldrig gå till sängs med ett smutsigt kök. Även om du inte kan komma till disken direkt efter en måltid, se till att köket är rent innan läggdags för att undvika en ohanterlig röra.
 2. 2
  Städa ur din diskbänk. Efter middagen varje kväll, tvätta smutsiga som har ackumulerats genom dagen. Om du har en diskmaskin, placera diskgodset i för rengöring. Om du inte gör det, sätta dem i ett rack för att torka när handen rengöras. När diskhon är klar, torka av den med tvål och en handduk att sanera och rengöra den. Skölj med vatten. Detta steg bör ta bara några minuter att slutföra.
 3. 3
  Spraya ett kök renare på spisen, bordsskivor och räknare. Torka sedan av med en ren papper eller trasa handduk. Var noga med att rengöra eventuella fläckar eller fastnar-på mat som du går. Det bör bara ta en minut är värt arbetet.
 4. 4
  Inspektera köksgolvet för eventuella fläckar eller spill, och använda samma trasa som du använde på disken för att torka dem. Du behöver inte använda sprayar rengöringsmedel såvida fläckarna verkligen fastnat på. Sikta på att spendera 30 sekunder till en minut på denna uppgift.
 5. 5
  Sopa golvet med en kvast snabbt vid behov. Om det finns matrester eller synlig smuts, måste du bli av med det innan det byggs upp senare. Spendera 1 till 2 minuter på det här jobbet.
 6. 6
  Ställ regler i ditt hus för att kräva att alla ska kasta in. Om någon går in för att få ett mellanmål, göra klart att det är deras ansvar att städa upp direkt efter att de gör röran.

Att hålla ett badrum ren

 1. 1
  Spraya ett rengöringsmedel för glas på om har fläckar på den. Använd ett papper eller trasa handduk att torka det snabbt. Det tar bara några sekunder, och om det finns någon synlig smuts på spegeln, hoppa över steget. Du får det när du gör din grövre rengöring.
 2. 2
  Torka av med samma trasa som du använde på spegeln. Om du inte rengöra spegeln, bara spraya renare i diskhon och på kranen och torka upp. Spendera inte mer än 30 sekunder på det här steget om du inte har oroshärdar som behöver uppmärksamhet.
 3. 3
  Använd samma tyg från handfat och spegel för att torka ner kanterna på badkaret, om du har en, och sedan stolen och fälg. Se till att göra toaletten sist. Dessa uppgifter tar bara 1 minut att göra.
 4. 4
  Skrubba toalettstolen med en toalett borste om det finns en synlig ring. Det tar bara 30 sekunder. Lämnar en ring att sitta blir grövre rengöring tar längre tid. Om det inte finns någon ring, hoppa över det till senare.
 5. 5
  Spraya ett allrengöringsmedel dagliga renare på dusch dörrar eller gardiner, och torka av med en ren, torr trasa. När du får detta i din rutin, bör det ta en minut och hjälper drastiskt skära ned på uppbyggnaden av tvål scrum.

Att hålla ett sovrum ren

 1. 1
  Ta 2 minuter att göra sängen. Om du har bråttom, dra Hjälparen över ovårdade blad och släta ner. Du kommer att få in det snart ändå.
 2. 2
  Häng dina slitna kläder från dagen på galgar, eller kasta dem i smutsiga kläder korg. Ta en minut att lägga undan alla smycken eller accessoarer, som kommer att hjälpa till att hålla rummet röran gratis.
 3. 3
  Rensa bort Sängbord från i går kväll. Ta bort alla gamla vatten glasögon, tidskrifter eller föremål du inte behöver precis vid sängen, och sätta dem på rätt plats. Detta bör ta 30 sekunder.

Att hålla ett vardagsrum ren

 1. 1
  Räta upp i soffan. Ta bort eventuella leksaker, böcker eller skräp och ludd kuddar. Vik alla kasta filtar, och lägg tillbaka dem på plats. Detta steg tar 1 till 2 minuter, och är avgörande för att hålla rummet rent.
 2. 2
  Torka bordsytor med en ren trasa för att ta bort smulor, grafik eller ringar vatten. Spendera 1 minut på detta steg kommer att säkerställa att du lättar din last när det är dags att göra en mer omfattande rengöring jobb.
 3. 3
  Använd en handhållen vakuum för att plocka upp all smuts, mat, eller diverse smuts på golvet eller mattor. Ta 1 till 2 minuter här, och glöm inte att zip över ytorna av soffor eller stolar om det behövs.
 4. 4
  Rensa golven i alla röran. Ta upp till 4 eller 5 minuter att lägga undan alla leksaker, böcker, spel eller andra objekt som inte är där de hör hemma. Med detta sista steget, bör ditt hem vara i toppform för dagen.

Tips

 • Gå igenom ditt kylskåp natten innan papperskorgen pickup. Bli av med gamla livsmedel eller kryddor som går oanvända. Om burk oliver har varit det i 2 år, är det dags att slänga dem. Kontrollera utgångsdatum på förband och andra kryddor. Torka av vilka hyllor du kan. Eftersom dina sopor raggas upp nästa dag behöver du inte oroa dig för din utanför papperskorgen börjar lukta.
 • Medan alla är olika och arbetar i olika takt, alla kan göra det här!
 • Alla som bor i hemmet bör göra sin del. Det finns ingen ursäkt för någon att inte hjälpa om de inte är fysiskt eller mentalt oförmögen att göra det. Även ett barn som kryper på sex månader kan läras att börja sätta sin leksak i leksakslådan. Få alla inblandade och bli organiserad!
 • Gör en lista över sysslor som behöver göras och skrapa bort dem när du går. Det kommer att bidra till att förhindra dig från att glömma något och andra kan se vad som finns kvar att göra. Det kommer inte att förväxlas med vad de kan hjälpa till med.
 • Efter dina sopor plocka upp du bör spraya blekmedel i din utanför papperskorgen och slang ut. Lukter kommer att minskas och buggar och insekter kommer inte att dras till den. Låt det torka i solen. Innan du lägger ditt första soppåse du kan spraya insidan och locket med Raid eller annan insektsspray. Det är inte så mycket ett problem när vädret blir kallt, men det kan rädda dig från en illaluktande katastrof.
 • Varje gång du tittar i kylskåpet försöker ta bort något gammalt eller oanvända. Du får för vana att titta och det kommer att spara det illaluktande överraskning vetenskapligt projekt senare.