Wki

Hur att rengöra används tegel

Använda gamla eller "används" tegelsten i ett projekt kan ge det en atmosfär och karaktär som är svår att uppnå med nya tegel. Gamla tegelstenar har en unik historia och väderbitna utseende som sällan dupliceras med moderna tillverkningsprocesser.

Steg

Hur att rengöra används tegel. Skaffa din gamla tegel.
Hur att rengöra används tegel. Skaffa din gamla tegel.
 1. 1
  Skaffa din gamla tegel. Du kan hitta dessa på en konstruktion arbetsplats om en byggnad rivs, en rivning deponi, eller från en byggnad eller skorsten du riva själv.
 2. 2
  Slakta ut och kassera skadade dåligt och brutna tegel du inte behöver. Rengöring gamla tegel är en svår och tidskrävande projekt, så se till att du investerar tid och energi i användbar tegel.
 3. 3
  Inrätta en arbetsplats genom att bygga en fast bord eller annan yta i bekväm arbetshöjd. Att sätta en stor bit av 3/4 tum plywood på sågbockarna kan passa detta ändamål.
 4. 4
  Använd en hammare och murare mejsel för att knacka överskottet murbruket utanför tegel. Du kommer att vilja lägga i framkanten av mejseln rätt på sömmen där murbruket möter leran på din tegel, och slå den med din hammare med en klyvning åtgärd. Ofta kommer murbruk lossna rent, speciellt från smidig texturerat tegel.
 5. 5
  Använd en styv stålborste för att polera alla rester från ansiktet av tegel som kommer att exponeras när den dras i ditt projekt.
 6. 6
  Använd en slipande gnugga rock, tillgänglig från en byggnad leverans butik, för att skrubba envis material från tegel. Rubbing stenar är rektangulära block tillverkade av ett slipmaterial med en trä eller plast handtag fäst vid dem.
 7. 7
  Tvätta tegel med en mild (10% eller mindre) lösning av saltsyra, skölj dem och stapla dem på tork.

Tips

 • En luft mejsel ansluten till en kompressor vid ett lägre tryck gör jobbet mycket enklare än en hammare och mejsel. De är ganska billiga. Var noga med att bära skyddsglasögon och andningsskydd när de sparka upp mortel damm.
 • Leta efter "replika" tegelsten om detta projekt är för svårt att åstadkomma. "Old Chicago" är en lättillgänglig, autentiska ser replika tegel.
 • Kom ihåg, när du tegel läggs upp, kommer endast vissa sidor vara synliga, så länge som de sidor som är förbundna med andra tegel är platt, med några stora klumpar av murbruk som ansluter sig till dem, de behöver inte vara helt ren.
 • Du kan välja att använda en slipmaskin med en knuten stålborste för envis murbruk.
 • Du kanske kan köpa förrengöras gamla tegel på lokal tegel försäljningsställen, spara investering av tid att städa används tegel slutändan kräver.

Varningar

 • Använd lämpliga skyddskläder, handskar och skyddsglasögon, speciellt om du använder en slipmaskin eller hammare och mejsel.

Saker du behöver

 • Hammare och mejsel, en murare hammare och mejsel tegel är mycket mer effektiv än en vanlig klo hammare eller kall mejsel
 • Säkerhetsutrustning