Wki

Hur att hoppa på hästryggen

Jumping din häst kan vara en enorm rush och utmaning, och det är oerhört roligt när du lär dig att hoppa på rätt sätt. Ju större hindret, desto mer triumferande du kommer att känna. Men tänk på att hoppa kan vara farligt så alltid bära skyddsutrustning såsom en ridhjälm och en säkerhetsväst. Se till att din häst kan (ej lama eller repig), innan du hoppar oavsett om det är på skoj eller tävling. Kontrollera att du har den rätta tekniken, och inte göra för mycket, och skada din häst. Hoppa aldrig på egen hand, om det skulle bli en olycka du behöver någon där för att hjälpa dig. Om du hoppar en oerfaren häst som inte vet hur man ska hoppa dig illa kan skada dig själv. Det är det här ordstävet "Grönt och grönt är lika svart och blå, åtminstone en av er ska ha en halv aning!"

Steg

Hur att hoppa på hästryggen. Se till att det vad du verkligen vill göra, eftersom det kan vara dyrt och mycket farlig.
Hur att hoppa på hästryggen. Se till att det vad du verkligen vill göra, eftersom det kan vara dyrt och mycket farlig.
 1. 1
  Se till att det vad du verkligen vill göra, eftersom det kan vara dyrt och mycket farlig. Det tar också en hel del beslutsamhet.
 2. 2
  Få lektioner av en kvalificerad instruktör i alla grundläggande ridning innan du hoppar. Se till att din instruktör håller med om att du är verkligen redo att hoppa.
 3. 3
  Använd all rätt utrustning. Se "Du behöver."
 4. 4
  Lär dig att hålla manen (eller köpa en halsrem), utan att tappa tyglarna, och stanna i din 2-punkt eller hoppa ställning vid alla tre gångarter så att du inte skadar din hästs rygg eller mun (en halsrem kommer att förhindra detta). Du kommer också att behöva känna dina leder.
 5. 5
  Börja hoppa på en erfaren, stabil häst. Lär känna din mount innan du försöker att hoppa. "Grön häst och grön ryttare är aldrig ett blått band maker!"
 6. 6
  Kontrollera din please. Se till att du använder all nödvändig utrustning och att den passar dig och din häst på rätt sätt. Var särskilt noga med att kontrollera att din omkrets är tillräckligt stram.
 7. 7
  Gör några två-punkt, som ibland kallas halv-sits eller hoppa sits, övningar. Detta kommer att hjälpa till att bygga ben muskler samtidigt gå över hoppet så att du kan hålla balansen.
 8. 8
  Börja med låga crossrails att din häst bokstavligen kunde kliva över. Inte rusa in i stora staket eller kan allvarligt skada dig själv och din häst.
 9. 9
  Ställ in din cavaletti (eller crossrail) i en rak linje längs ett staket om möjligt. En genomsnittlig hästens steglängd måste vara ca 4 meter ifrån varandra. En ponny blir ca 2-3 meter ifrån varandra.
 10. 10
  Rida din häst över cavaletti på en vanlig trav. Deras hovar bör öka i mitten mellan varje stolpe. Om hästen tar 2 steg, de är för långt, och om hästen slår polen med klöv de är för nära varandra. Sluta inte eller titta ner när man tränar. NÅGONSIN. Pressa med benen före pole och följa din hästs rörelser när du lutar dig in i två led. Gå inte för långt framåt och låta hästen få dig ur sadeln. Försök att bara stänga din höftvinkel i motsats till stående i dina stigbyglar. När du går över hoppet, plocka ett föremål i fjärran att titta på. Detta hjälper dig att behålla din balans. Ta en bit av manen så att du inte fånga honom i munnen när du landar. Låt hästen lyfter din rumpa ur sadeln. Låt din vikt sjunka ner i hälarna.
 11. 11
  När behärskar denna, kan du fortsätta till en större crossrail. En crossrail är ett hopp som har två poler som korsar över varandra. Ser ut som en hoptryckt "X". Det uppmuntrar hästen att hoppa i mitten, där hindret är lägre. Se till att ha gott om utrymme att närma sig och landa efter varje hopp.
 12. 12
  Flytta upp till en vertikal. Bara genom att höra namnet, kan du nog gissa att detta hopp är rakt över. Den vertikala är normalt inställd för att vara längre än crossrail, även om det kan justeras till valfri höjd. Efter din tränare håller med och du känner dig säker, kan du börja med låga kurser av några hopp.
  • "Approach" Se till att det är en rak linje och hålla din ögonhöjd upp.
 13. 13
  Start. Hästen tar bort några meter framför staketet, ungefär samma avstånd som höjden på staketet. Försök att få ett bra avstånd. Om det verkar din häst kommer att hoppa långt, sitta tight och göra en stor halv stopp (men håll klämma med benen). Om det verkar din häst hoppar kort, försök att förlänga din galopp. Bara försöka hålla balansen och sitta stilla när hästen tar fart. Du kommer att upptäcka att din kropp automatiskt svänger fram med hästen. Kom ihåg att låta din hästs huvud så mycket frihet som den behöver för att sträcka på stängslet.
 14. 14
  "I luften" som hästen hoppar över stängslet, hålla dina underben under dig, med din vikt ner genom hälarna. Låt så mycket tömmen som hästen behöver genom att låta armarna sträcka framåt med rörelsen av huvudet och halsen när de sträcker sig över stängslet.
 15. 15
  Landing. Låt hästen frihet i sitt huvud. När du landar, hålla dina underben under dig med hälarna nedåt. Detta för att absorbera "chocken" i landningen. Låt inte dina ben svänga tillbaka eller lutar på hästar nacken med händerna.
 16. 16
  Get-away precis som strategi, den måste vara rak. Så fort hästen har landat, kan du ta upp mer kontakt med lite nytt, och göra eventuella justeringar i ditt tempo eller riktning innan nästa staketet kommer. (Även du kommer att vilja sätta någon form av ben wrap eller skydd på dina hästar benet så det dosnt gå lamt om den träffar en stolpe. Polo wraps eller splint boots är bäst).

Tips

 • Titta inte ner! Titta alltid ahead.Looking ner, eller åt sidan, fördärvar balans. Fästa blicken på något förbi hoppet, inte på det, medan du går över den, och sedan titta på nästa hopp.
 • Se till att du går i ett behagligt tempo... inte alltför långsamt men inte alltför snabbt för ryttaren.
 • ALDRIG hoppa utan att någon tittar på dig. Det är farligt.
 • När du är i "flygning", titta in mellan hästar öronen. (Detta område kallas "poll".) Detta kommer att hjälpa till att hålla hästen balanserad, och dig själv!
 • Se till att du ger tyglarna till häst / ponny men även ha dem kort men inte för kort. Låt hästen har sitt huvud.
 • Inte hoppa hästen om du inte vet att han är kompetent att hoppa och är sund.
 • Din häst kan berätta om du är nervös och då blir de också nervös, så vara säker.
 • Tryck ner hälarna / tillbaka för att inte falla av. Försök och få dem hela vägen mot marken. Låt all din vikt flytta ner till hälarna och hålla benen fast.
 • Kom ihåg att lita på din häst! Om du inte gör det kommer han inte att lita på dig!
 • Alltid hålla ögonen upp när du närmar hoppet! Om du tittar på hoppet innan du hoppar det, kommer din häst troligen stanna eller ta bort med en rolig distans.
 • Klappa hästen när han går över ett hopp framgångsrikt.
 • Cykla med tillförsikt. Din häst vet när du är osäker och han lita på dig. Så ta ett djupt andetag, och trav eller galopp ett par gånger runt innan du hoppar.
 • Låt så mycket tyglar som möjligt för hästen eftersom den sträcker sig över stängslet.
 • Kom ihåg att andas. Du kan "glömma" att andas. När du håller andan, det skapar spänningar i kroppen, och du vill stanna avslappnad.
 • Sitt upp. Håll dina axlar öppna och inte luta ner halsen när du hoppar, eftersom hoppning är roligare när du går över hoppa med din häst, och inte före honom!
 • Smile! Det hjälper dig att slappna av. Aldrig tänka negativt.
 • Ju högre hopp desto mer kommer du att behöva justera din hästar hastighet, och en häst behöver för att svara på dina signaler innan du försöker att hoppa högre ting.
 • Ta tag i manen precis innan du går över hoppet. Detta kommer att hålla dig från att få bakom rörelsen och hjälpa dig att släppa, hålla dig från att falla av.
 • Om du gör en kurs av hopp koncentrera sig på första hoppet många ryttare får ett fel vid första hoppet eftersom de är för upptagna oroa resten!
 • Håll dig lugn. Om hästen vet att du är nervös, kommer det att vara nervös!
 • När första lärande att hoppa, bara hoppa på trav. Men när du är avancerad, ha en go galopp eller galopp.
 • Din häst kan vid första rusa hoppa, se till att använda nackbandet eller en bit av manen för att hålla fast, inte dra på hästens mun. Han kan skrämma, vänder på (ja, det händer ibland), eller vägra ett hopp, i vilket fall han inte kommer att gå över, men du kommer.
 • Om det behövs då benet på hästen strax innan han tar ut för att uppmuntra honom att komma över hoppet och att plocka upp hans fötter så att han inte kommer att slå hoppet.
 • Krama din häst / ponny skonsam mot hoppet.
 • ALLTID hålla vaderna på din häst. Du vill inte din häst att bromsa innan hoppet. Ge det en touch av piska för långsammare hästar.
 • För att försäkra din häst brukar "chip" (ta några små steg) precis innan hoppet och förlora rytmen, sätta en trav pol om en fot innan basen av hoppet och pressa med vaderna för att ge honom en skjuts.
 • Om du Trail Ride, kan du behöva ibland för att hoppa en logg eller något.
 • Skjut dig fram så du inte ramlar baklänges.
 • Om du trav över hopp som du kanske vill göra några inlägg trav vid mellan hoppen så din häst inte kommer att "dö ut" eller bromsa.
 • Bär all din skyddsutrustning! Varenda bit, ridning hatt och kropp beskyddare.
 • Aldrig tvinga hästen / ponnyn
 • När du är fyra meter bort från hopp, minns där hästarna ögon är han / hon kan inte se hoppet, så lossa du kontakt med regn så att du hästar näsa kan känna när hoppet är, för om du drar till hårt balansen i forehand (framför hästen) kommer att försvinna, och du kommer antingen falla eller slå en omröstning, och förlorar en poäng.
 • Trav skenor bör fastställas 4 "till 4'6" isär, galopp poler 8 till 10 "från varandra, om du aldrig har hoppat innan du ställer en trav skena 8 'framför x hjälper hästen att ta en 1/2 galopp steg pre-jump.
 • Innan vi går vidare till cantering hopp, se till att du är helt säker på att hoppa över rälsen och calavetti på trav. Du vill inte omedelbart börja cantering hopp, tar det ett steg i taget.
 • Läs hästtidningar att få en uppfattning om hur man ska hoppa.

Varningar

 • Använd alltid all rätt utrustning.
 • Ridning är en av de farligaste sporten i världen, är hästar inte gillar fotbollar, de har ett sinne för sig. Alltid ha kontakt med regn och luta dig tillbaka Om din häst / ponny bultar. Om du lutar dig framåt han / hon tror att du vill gå till en galopp! Inte bra.:)
 • Var försiktig, det är en farlig sport och som ryttare måste du vara medveten om det.
 • Kör alltid med handledning.
 • Försök att få ett bra avstånd. Arbetet med att lära din häst naturliga steglängd och lära sig att justera den.
 • Se framåt till landning och planera ut var du ska gå efter hoppet, speciellt om du gör en kurs eller serie av hopp.
 • Din häst kanske buck / bult.
 • Var realistisk om din förmåga. Bara hoppa när du är klar. Om du hoppar när du känner dig osäker, kan det göra upplevelsen mindre roligt för dig och din häst! Flytta inte fram till något svårare om du inte är helt bekväm med din sista hindret. Definetely försök inte hoppar innan galopp med AND din skritt och trav utan stigbyglar är helt sund!

Saker du behöver

 • För det första, se till att du är bekväm med att hoppa i ditt vardagsrum med en hobby häst.
 • Om du är orolig för din hoppning positionen, köp en gunghäst så att du kan träna, medan du tittar på TV, sitter i en hoppande ställning och bygga rätt muskler.
 • När du känner dig säker på din hobby häst, gå till den lokala parken med bambu käppar och några stolar, och bygga din egen kurs. När du kan säkert hoppa 1ft då du är tillräckligt säker för att flytta till ett föl.
 • Fortsätt sedan på en Falabella, sedan en Shetland och sedan flytta till en vanlig storlek häst, när du är mycket bekväm på detta då du kan hoppa en Shire häst.
 • * 4 till 6 trä eller tunga plast stolpar vardera ca 4 tum i diameter, kan hjälpa om de är målade ljusa färger för att se bättre
 • Sadel: Western är okej bara om polerna är på marken. Annars, investera i en engelsk hoppning sadel (nära kontakt sadel) för att säkerställa din och din hästs säkerhet.
 • Bridle: Se till att ditt betsel passar din häst och att du och din häst är bekväm med det.
 • Hjälm, säkerhetsväst, Tall Boots och Stövlar Paddock med shortchaps
 • Boots och splint stövlar för din häst
 • En erfaren hoppning häst
 • En arbetsledare, företrädesvis en instruktör
 • En hjälpreda på marken för att sätta hoppet upp eller flytta dem runt