Wki

Hur övertyga dina föräldrar att få dig en hamster

Vill du verkligen en hamster? Tja, här är hur man får en!

Steg

Hur övertyga dina föräldrar att få dig en hamster. Forskning hamstrar och deras vanor.
Hur övertyga dina föräldrar att få dig en hamster. Forskning hamstrar och deras vanor.
 1. 1
  Forskning hamstrar och deras vanor.
  • Du får veta att de lever upp till 3 år, ibland till och med 5 år. De är känsliga för ljus, värme, och många andra saker såsom husdjur och små barn. Om du har katter som kan försöka att äta det, tänka två gånger. De kan inte hållas i direkt solljus eller i dragiga områden, och behöver en ganska stabil temperatur. De måste också hanteras varje dag för att stanna vänliga, och behöver ha sin bur städas en gång i veckan för att hålla sig frisk. Du bör inte få en hamster bara för att de är söta.
 2. 2
  Prata med dina föräldrar. Säg att du har forskat hamstrar och tittade upp djuraffärer, skyddsrum, och uppfödare runt området. Förklara dina planer på att ta hand om hamstern. Om dina föräldrar säger ja, behöver du ett hjul utan bommar (fast yta så att de inte fastnar), bur sängkläder, hamster mat, en bur, och en vattenflaska.
 3. 3
  Var ihärdig utan att vara irriterande. Om de säger kanske, kan du ha tur! Gå till djuraffären för att visa dem en hamster och berätta om alla intressanta saker du har lärt dig om hamstrar. Få dem intresserade av ämnet och du kanske kan ändra sig.
 4. 4
  Ha tålamod. Efter några veckor eller dagar, kanske de säger ja. Om inte, be om orsaken, men inte tigga, ge dem mer tid att tänka på det, om de behöver det. Det finns massor av skäl för och emot att få ett husdjur. Till exempel, om du har andra djur de kan säga något i stil med "Vi behöver inte en hamster" eller "Vi har katter!" Om du vet varför de vägrade, kan du antingen ge upp, eller planera hur man ska övertyga dem i framtiden. Om de säger nej, har inte en passning, bara be dem igen i en månad eller så.
 5. 5
  Planera ekonomiskt för din hamster vård. Du behöver minst hundra dollar, som du kan få genom att sälja läsk eller ha en loppmarknad.
 6. 6
  Skriv ett brev till dina föräldrar anger, försiktigt men tydligt, varför du vill ha en hamster. Också, visa att du överväga skälen för att inte ha en. Dina föräldrar kommer att vara mer benägna att ge efter för den goda och konstruktiva argument.
 7. 7
  Dina föräldrar förmodligen inte kommer att få dig en hamster om du har en historia av att inte vara ansvarig eller har dåliga betyg. Försök att göra dina sysslor utan dem ber dig eller försöka få bättre betyg i skolan. Om dina föräldrar ser att du är ansvarig nog för underhållet av en hamster, kanske de låter dig ha en!
 8. 8
  Rita ett exempel på en hamster bur. Inkludera allt din hamster behöver, och lägg priserna på alla objekt (bur medföljer).
 9. 9
  Besluta om en plats att hålla din hamster. Om du har andra djur, lägga den i en plats skild från dem, men försök att sätta på en plats där du går ofta, som vardagsrummet eller köket.
 10. 10
  Ta inte hamstern upp för mycket. Det hjälper inte med något annat än att göra dina föräldrar känner sig mer pressad.
 11. 11
  Betala för det själv. Du kanske inte vill, men det kommer förmodligen att bidra till att övertyga dina föräldrar. Dessutom är det inte alltför dyr.

Tips

 • Fråga dem när de är på bra humör!
 • Fråga dina föräldrar snyggt, men inte varje sekund, det ska göra dem galna.
 • Inte gnälla eller tigga. Det förvärrar bara dina föräldrar, och visar att du inte är kontrollerade eller mogna nog att hantera en levande varelse.
 • Se till att din argumentation är rättvisande och tydliga för dem.
 • Berätta för dina föräldrar att du inte bara vill ha ett husdjur, men en kamrat som du kommer att behandla med vänlighet och respekt. Dina föräldrar behöver veta att du är ansvarig nog att få en!
 • Föräldrar kan säga nej eftersom de tror att de kommer att sluta ta hand om det. Om du har en annan husdjur hemma, bevisa för er föräldrar att du kan ta hand om en hamster genom att ta hand om det djuret. Om du inte har ett nytt husdjur, kan du göra sysslor för att visa hur ansvarsfull och engagerad du är.
 • Vara ansvarig. Ta hand om saker runt huset, städa ditt rum, kratta löv, tvättar, etc. Detta kommer att visa att du är redo för din egen levande ting.
 • Bada INTE en hamster i vatten. Detta skulle kunna ge dem lunginflammation och döda dem.
 • Du kanske inte har vetat detta innan och det är viktigt! Observera att hamstrar är nattdjur så de kommer att sova större delen av dagen, om du vill ha en kelig, men ändå lekfullt under dagen husdjur du kan överväga en kanin eller ett marsvin. De flesta husdjur butiker har båda, och de är ganska lätta att sköta.
 • Kontrollera att ingen i din familj är allergisk mot hamstrar, om någon är, hamstrar är inte det bästa valet.
 • Om dina föräldrar är fortfarande inte säker, prova husdjur sitta för en vän att visa att du kan ta hand om hamstrar.
 • Kontrollera att du har dina föräldrar om lov innan du köper en hamster.
 • Hamstrar gör bäst bevarade ensam, och vara medvetna om att även dvärghamstrar kan sluta slåss.

Varningar

 • Om du får syrier, eller försöker få dem, inhyser då inte dem (syrianer) tillsammans. De kommer att slåss!
 • Roborovski hamstrar är inte bra hamstrar för nybörjare. De är bättre för mer erfarna hamster ägare. En bra ras att börja med är Winter Whites.
 • Tigger inte - detta kommer att göra det verkar som om du är omogen.
 • Tycker inte om att få en hamster, om du inte är redo. Detta är ett stort ansvar. En hamster är ett levande ting, inte en leksak som du kan ignorera eller kasta bort.