Wki

Hur att återhämta sig från en affär

Du har hittat bevis, har du konfronteras din make, och du nu försöker lista ut om äktenskapet kan repareras. Om du undrar om du någonsin kommer att älska och lita på igen, eller kunna komma över ont, raseri och svartsjuka som resulterar från att upptäcka din partner hade en affär, dina känslor och farhågor är helt normalt. Känsla ensam i din sorg och undrar vad som kommer härnäst i denna process är inte där du ska vara, men, här artikeln kommer att gå igenom de steg, avslöjar vad du kan förvänta dig att hitta ner denna långa, mörka vägen mot återhämtning.

Steg

Hur att återhämta sig från en affär. Inse att du är i chock.
Hur att återhämta sig från en affär. Inse att du är i chock.
 1. 1
  Inse att du är i chock. Inledningsvis är detta den fas där du är helt enkelt i misstro. Du kan inte förstå att din make har varit fysiskt eller känslomässigt intim med någon annan än dig själv, att din make smög runt och gå ut ur hans / hennes sätt att göra tid och söka denna person. Och allt medan du var omedvetna... du börjar lappteknik pussel tillsammans och du inser att så mycket av din verklighet var faktiskt en lögn. Under denna fas, kommer du förmodligen att känna som om du är i en tät dimma vid försök att förstå vad som händer och avgöra om det är allt bara något slags "ond dröm".
 2. 2
  Räkna med att uppleva några raseri. Du börjar inse att situationen är en faktisk verklighet och att det är inte bara något slags "ond dröm". Under denna fas kan bli fysiskt sjuk och upptäcker att du helt enkelt inte kan komma ur sängen, gå till jobbet, eller interagera med andra normalt i din vardag. Den affären är allt du kan tänka på. Det är inte ovanligt för dig att ha episoder av gråt, kasta saker, bryta föremål, skriker, slåss, och i allmänhet beter väg utom kontroll. Du kan inte se förbi ilska och kan välja att uttrycka din ilska på ett sätt som är farliga, ohälsosamma eller till och med olagligt.
  • Den hämndbegär. Om du börjar känna detta, är detta den punkt där du är på din mest farliga. Om detta är en känsla som du upplever, vara medveten om att du inte tänker klart och enkelt vill anta hämnd på dem som du känner har kränkt dig.
   • Du kan börja rita och planera sätt att få tillbaka på antingen den andra mannen / kvinnan, eller din make.
   • Tankar av en hämnd affären flytta till förgrunden av ditt sinne och du kan börja tänka på vem du kan sova med för att utjämnade med din make.
   • Du kan börja leta efter sätt att få ner din makes älskarinna genom att såra honom eller henne personligen, professionellt eller ekonomiskt.
  • Kom ihåg att denna fas kommer att passera, och rent känslomässiga beslut rotade i smärta ofta leder till åtgärder som man sedan ångrar.
 3. 3
  Släpp ilska. Vid denna punkt, är den första våldsamma, aktiva ilska avtar och du kvar en molande värk och känslan av att vara känslomässigt utplånas. Detta är normalt den tid då du antingen börja underhållande begreppet försoning, eller börja vidta åtgärder för att avsluta äktenskapet. Även djupt sårad, du börjar tänka mer logiskt och inte så konsumeras med hämnd, utan snarare att du blivit mer intresserade av att ta en bedömning av ditt liv, dina mål, och var du vill ditt äktenskap att gå härifrån. Du börjar fokusera lite mindre på den andra mannen eller kvinnan och mer på din make, och den röra som de har gjort i ditt äktenskap. Under denna fas, är du ofta för trött för att slåss, gråta, eller återuppleva skräcken 24 timmar om dygnet. Du börjar önskan stängning, ett eller annat sätt.
 4. 4
  Plocka upp bitarna. Om du planerar, och har möjlighet att sätta ditt äktenskap tillsammans igen, är detta den punkt där du behöver fullständig, orubblig, totalt samarbete från fuskare. Han eller hon behöver för att veta att detta kommer att bli en lång och utdragen process som bara blir längre om de sätter upp vägspärrar för att din återhämtning.
  • Saker fuskaren kan göra för att hindra framsteg inkluderar:
   • Vägrar att svara på frågor om saker som du har rätt att veta
   • Vägra några "bevis" på att du har rätt att begära
   • Fortsatt kontakt med den andra mannen eller kvinnan
   • Minimering av situationen
   • Minimera relationen med den andra mannen eller kvinnan
   • Lägga skulden tillbaka på offret, eller
   • Ställa in en tidsgräns för när offret ska vara "över det".
  • Var medveten om att göra något eller allt av dessa saker är skadligt för återvinning av din relation och gör det nästan omöjligt för sant helande någonsin att äga rum. Om du inte planerar att sätta ditt äktenskap tillsammans igen, då detta är den tid du behöver för att börja söka utrymme och tid fyllmedel. Detta betyder inte människor som du kör för att på studs och sedan skruva upp sina liv för saken av din återhämtning, vilket innebär att hitta aktiviteter och intressen som du kan flytta till framsidan av ditt liv för att fylla upp det tomma utrymmet kvar av förlusten av kamratskap. Detta kommer att vara en ensam tid för dig, men om du väljer att sitta tjura och tycka synd om dig själv, kommer du att vara i detta utrymme på obestämd tid.
 5. 5
  Lär dig att lita på igen. Detta är en svår fas, oavsett om du försöker reparera din nuvarande relation, eller påbörja en ny. Det är inte tillrådligt att inleda ett nytt förhållande någon gång snart, men eftersom du behöver tid att läka och vara bekväm att vara med dig själv innan föra en annan person in i din värld. Om du försöker att bygga ditt äktenskap, lära sig att lita på kommer bara från att se en fuskare lägga alla sina kort på bordet och dem göra deras liv en öppen bok. Detta är en extremt lång och långsam process som, vanligt och enkelt, kan bara förbättra med tidens gång. När tillräckligt mycket av din kompis berättelser kolla så sant, och när du kan känna med fullständig säkerhet att han eller hon inte längre kommunicera med den andra mannen eller kvinnan, då du är på väg att lära sig att lita på igen. Men, som tidigare nämnts, om fuskaren inte hjälpa dig med i processen då det helt enkelt inte kommer att fungera. Dessutom, om du arbetar med en seriell fuskare, eller en som fortsätter att fuska trots att de har lovat trohet, kommer denna process aldrig slut. Därför, du sannolikt inte kan, kommer heller inte, aldrig återskapa det förtroende som krävs för ett hälsosamt äktenskap.
 6. 6
  Handskas med triggers. Triggers är vissa namn, platser och händelser som smärtsamt påminner dig om tiden din make hade en affär eller relation. Kanske är det en viss låt som var populär under tiden för affären, en restaurang eller motell han eller hon sagt att de besökt, platser som de kom i kontakt, människor de arbetar med eller vet, eller gemensamma vänner.
  • Triggers också komma i form av att se någon som påminner dig om den andra mannen eller kvinnan, eller höra deras namn. Ofta kommer titta tillbaka på gamla foton också blivit en utlösande faktor om i fotot du står där ler mot kameran blint ovetande om att din make sov med någon annan på den tiden.
  • Triggers är alla sårande påminnelser.
  • Det finns egentligen inget botemedel för triggers eller sätt att undvika dem. Det enda att göra är att försöka hålla från bekymrar dig över dem och köra själv galen om saker som du inte kan kontrollera.
 7. 7
  Sätt upp realistiska mål. Detta är den punkt när du behöver ta reda på om du kommer att kunna fortsätta i din nuvarande relation. Naturligtvis kommer det aldrig att bli densamma, och efter traumatiska händelser som du måste lära dig att bosätta sig i en "ny verklighet". Tänk:
  • Kan du fortsätta att leva på detta sätt? Känner du dig bekväm att du kommer att kunna lita på din make igen och inte hålla att slå dem i huvudet varje dag med frågor och kommentarer om affären? Har de tagit ansvar för sina handlingar, få ett ärligt försök till att reparera relationen, lovade inte bara att aldrig upprepa beteendet igen, men också att inte tillåta sig att skapa eller stödja en miljö eller relation där detta kan hända igen i framtiden? Om så är fallet, och om du känner att tiden relationen kan fastställas och sedan gå vidare i ditt äktenskap är ett realistiskt mål.
  • Om, å andra sidan, vägrar din make att erkänna affären, inte kommer att svara på frågor, uppträder misstänkt och / eller fortsätter kontakten med den andra mannen eller kvinnan, måste du avgöra om du verkligen kan fortsätta att leva med detta. Om inte, då försoning är inte ett realistiskt förhållande mål. Bara du kan göra bedömningen här: Även input från andra kan vara trevligt, i det långa loppet måste du ta denna tid för att avgöra vad som är i ditt bästa intresse på egen hand.
 8. 8
  Hitta ett friskt nytt själv. Med eller utan honom eller henne, kommer du att återhämta sig och du kommer att vara okej. Det tar tid, men du kommer att komma ur denna erfarenhet en friskare, starkare och mer medveten person. Inse att du inte kan ge en annan person med totalansvar för din lycka. Under denna process, bör du göra en hel del självrannsakan för att upptäcka om det fanns något du kunde ha gjort annorlunda för att stärka banden i er relation. Att bli alltför behövande, och alltför beroende av din make är aldrig en bra sak.
  • Utveckla fritidsintressen, vänner och intressen din egen. Detta sätt, om din relation inte fungerar, måste du kuddar att falla tillbaka på, och om det fungerar, har du fortfarande kunnat använda denna erfarenhet för personlig utveckling.
 9. 9
  Var snäll mot dig själv och öppna för ny tillväxt. Det finns mycket att lära om dig själv, din make, och ditt förhållande efter en affär. Var noga med att inte förbise de lärdomar endast att fokusera på smärtan. Kom ihåg: Det som inte dödar oss gör oss starkare. (Tricket är att du måste låta det.)

Tips

 • Om du kände och / eller känner att du har något att oroa sig för, är det mycket troligt att du gör: Intuition är verklig och bara du vet att din makes natur.
 • Försök att minimera input från andra som du handskas med efterdyningarna av en affär. Bara du vet vad dina bästa intressen är och du skulle bli förvånad över hur många människor som inte har dina bästa intressen i åtanke.
 • Inse att du inte kommer, och bör, inte återta äktenskap som du en gång hade. Du kommer att vara bättre betjänt av att överge det gamla relationen och bygga en ny. Ofta ett nytt årsdagen, en reformerad sätt att kommunicera med varandra, och ett förnyat åtagande att arbeta tillsammans på äktenskapet är viktiga.
 • Var uppmärksam på äktenskapet stressfaktorer:
  • 1) Oväntade skillnader
  • 2) otillfredsställda behov
  • 3) hyste agg
 • Var inte detsamma. du har genomlevt helvetet! Vara en ny befogenhet personen om du stanna eller gå. din kompis fullbordar inte dig. Gud gör!
 • Del av healing är självutvärdering. Även om inget ursäktar en affär, fråga dig själv: Var jag den bästa, mest kärleksfulla och uppmärksam make att jag kunde ha varit? Kunde jag ha varit mer tillgänglig för min make?

Varningar

 • Du kan läsa en miljon böcker, gå till timmars rådgivning, och lyssna till folk ger råd hela dagen lång, men i slutet av dagen du måste bestämma vad som är bäst för dig. Du måste inse att din make älskar dig väldigt mycket och han / hon är djupt engagerad i att göra detta arbete. Han / hon har förmågan att älska dig och älska dig väl. DU måste lita på att han / hon kommer att hålla sina löften och bevisa att han / hon är mycket värda ert förtroende.